Terug in de tijd met bijzondere ontwerpschetsen

Het is altijd bijzonder hoe attracties, belevingen en themagebieden tot leven komen. Onze hoofdontwerper, Peter van Holsteijn, deed in de eerste pretpark-talkshow op YouTube zijn zegje daarover en nam bijzondere schetsen uit het verleden mee.

10-12-2020 door Martijn van Gerwen

Op woensdagavond 9 december was de Lead Creator en Senior Designer van Toverland, Peter van Holsteijn,  te gast in de eerste live-aflevering van Theme Park Science LIVE. Pretpark-vlogger Danny van der Weel heeft recent het roer omgegooid en stort zich nu volledig op de wetenschap achter pretparken en attracties op zijn YouTube-kanaal: Theme Park Science. De aflevering gemist? Bekijk hem hier terug.

Terwijl ontwerper Peter in geuren en kleuren vertelde over hoe de eerste voorstudies werkelijkheid werden, kwamen er op de achtergrond talloze schetsen voorbij. Hoe zagen de allereerste Dwervels eruit en wat ging er vooraf aan de ontwikkeling van Maximus Müller, hét karakter van het Wunderwald? Gingen je deze achtergrondbeelden tijdens de uitzending veel te snel? Hieronder hebben we ze voor je op een rijtje gezet, zodat je ze op je gemak (nog eens) kunt bekijken. 

Kleimodel Dwervels

Om je meer ruimtelijk inzicht te geven in de daadwerkelijke vorm kan een uitgewerkt kleimodel helpen. 

Benieuwd naar meer achtergronden?
Eerder dit jaar namen we je in interviews met Peter van Holsteijn ookal mee in de ontwikkeling van themawerelden Port Laguna en Avalon. Toen was het mogelijk om via onze sociale kanalen, zoals Instagram, Twitter en Facebook, vragen te stellen. Hierbij kom je o.a. te weten wat er allemaal komt kijken bij de ontwikkeling van deze omvangrijke gebieden en hoe het ontwerpproces precies in zijn werk is gegaan van schets tot realisatie.