Sparky's Splash Dock krijgt steeds meer vorm

Aan de oevers van Avalon wordt waterspeelplaats Sparky’s Splash Dock in sneltreinvaart opgebouwd. Je ziet steeds beter wat het totaalplaatje gaat worden. We nemen je mee op de bouwplaats!

17-05-2023 door Martijn van Gerwen

In de schaduw van bedieningsrestaurant The Flaming Feather zijn we druk aan het werk aan de nieuwe en volledig gethematiseerde waterspeelplaats: Sparky’s Splash Dock. De geschiedenis laat zien dat water altijd een ‘blauwe draad’ is door alle gebieden van Toverland. Bij de uitbreidingen van Avalon met o.a. 4 nieuwe attracties richten we ook in dit gebied een waterspeeltuin in. Wanneer de zon schijnt en de temperaturen oplopen is het prima toeven tussen de hoge bomen! En als ouder kun je natuurlijk lekker meedoen, maar je ook terugtrekken op het ruime terras van de Smouldering Roast. Hierdoor kun je alle waterratten ook in de gaten houden.
 

Tonnen, kraan en waterput
Wanneer je nu rondkijkt op de bouwplaats zie je al veel van de definitieve houten onderdelen terug. Er zijn zelfs al tonnen, houten kisten en andere thema-elementen aanwezig, want dit is het opslag-laaddock van The Flaming Feather. Daarom vind je hier ook een steiger met een metershoge houten kraan, waar draakje Sparky ondeugend op en neer wiegt. Dat hij de rest van het opslagdock heeft ontdekt, is her en der ook te zien als je goed oplet. In totaal vind je hier 4 losse water-onderdelen terug met een opslag, watertafel, buckets en vaten.
 

Bepaal de waterstroom
Het idee is hier dat je de waterloop naar je eigen hand kunt zetten! Letterlijk zelfs, want door sluisjes open en dicht te doen, loopt het water steeds verder. Je kunt het water op verschillende punten laten ontspringen, bijvoorbeeld bij een ouderwetse kraan én een waterput. Bij de kraan klettert het water via tonnetjes naar beneden, waar het een weg zoekt door houten bakken naar de waterloop. Voorheen werd op deze plaats ook de 'vuile vaat' gedaan van herberg The Flaming Feather, dus je ziet op verschillende plekken potten, pannen en servies terug. Via deze elementen klettert het water ook naar beneden. 

Natte voeten of niet
Je kunt zelf weten hoe je hier afkoelt. Want door alle houten onderdelen speel je hier vooral met water. Door de verschillende bruggetjes is het mogelijk om zonder al te natte voeten over te steken. Ook kun je gebruik maken van de tonnetjes en kisten in het water tijdens je ontdekkingstocht door de waterspeelplaats. Maar ook een écht natpak halen is er natuurlijk bij. Dat maakt deze waterspeelplaats ook zo avontuurlijk, je kunt het zelf zo avontuurlijk maken als je zelf wilt.

Deze toevoeging is pas één van de nieuwigheden in het vernieuwde Avalon! Meer weten over alle nieuwe attracties en belevingen? Bekijk de themapagina Avalon: the next chapter.

Deel blog