16-08-2019 door Martijn van Gerwen
Het is vandaag International Rollercoaster Day! Dé uitgelezen dag om het bestaan van onze achtbanen te vieren. In de loop der jaren zijn het er steeds meer geworden. Sinds de opening van wing coaster Fēnix staat de achtbaanteller op vijf! Lees hieronder alle ins en outs over onze (pr)achtbanen én doe mee met de Coaster Challenge Bingo!

Bingo mee voor International Rollercoaster Day! 
Om International Rollercoaster Day te vieren, kun je samen met je vrienden een Coaster Challenge Bingo spelen! Samen in de wachtrij of na je ritje in je favoriete coaster. Krijg jij een volle kaart? Download je Bingokaart hier en speel mee!

Toos-express: een doldwaze rit door het land van Toos

Toos-Express
Als je door het Land van Toos loopt, zie en hoor je de Toos-Express meteen! Het vrolijke treintje maakt al sinds 19 mei 2001 haar rondjes. Het is niet alleen bijzonder dat dit de eerste achtbaan was van heel Toverland, maar ook dat deze al vanaf dag één te bezoeken is!

Met een snelheid van 60 km/h suis je vanaf een hoogte van 12 meter langs draaimolens en betoverende huisjes. Wist je eigenlijk ook dat de Toos-Express tot 7 juli 2018 nog een andere naam had? Je stapte tot die tijd in de 'Boomerang'. Via een wedstrijd werd Toos-Express als nieuwe naam gekozen! 

 

 

Booster Bike 
Net buiten het Wunderwald vind je de opvallend groene Booster Bike. Het type achtbaan is net zo opvallend, aangezien je hier gelanceerd wordt. Ook de treintjes zijn anders dan anders. Je neemt plaats op echte motors en moet ook de zithouding aannemen alsof je op een motorfiets zit. Zo sluit de beugel bijvoorbeeld ook op je rug.

De Booster Bike was bij de opening extra bijzonder, omdat het de eerste motorachtbaan ter wereld was. Met een topsnelheid van 75/h schiet je vooruit over een baan van 600 meter, met een maximale hoogte van 15 meter. 

 

Troy
Door de bouw van Troy in 2007 werd het buitengebied van Toverland opeens een flink stuk groter! Achter het paard van Troje is deze houten gigant van 35 meter hoog een echte blikvanger in themawereld Ithaka. Door het slingerende bochtenwerk, een stijle drop en een lengte van 1.077 meter zit je er bijna 2 minuten in!

Je tikt daarbij ook nog eens een topsnelheid van 90 km/h aan! Deze factoren maken de baan, tot op de dag van vandaag, de hoogste, snelste en langste houten achtbaan van de hele Benelux! Doordat de achtbaan compleet van hout is, zorgt dat voor een extra intense rit.

 

Dwervelwind 
Met de bouw van de Magische Vallei werden er niet alleen een wildwaterbaan en verschillende familie-attracties toegevoegd aan Toverland, maar ook een gloednieuwe achtbaan! In 2012 opende Dwervelwind voor alle gasten die wel toe waren aan wat spinning-spanning! Extra bijzonder is dat de treintjes bestaan uit vier losse karretjes, waardoor ze individueel van elkaar ronddraaien! Géén rit is hetzelfde. 

Voor extra beleving hoor je de hele rit ook nog avontuurlijke en mystieke muziek die past in deze themawereld. Aanvankelijk opende de achtbaan als D'werelwind. Nadat de Magische Vallei in 2013 met alle attracties geopend werd, werd de naam aangepast naar het huidige Dwervelwind. 

Fēnix 
In 2017 hadden we een bijzonder nieuwe themawereld in het vooruitzicht: Avalon! Een mysterieuze omgeving die je kent uit de oude verhalen over tovenaar Merlijn. Als echte hotspot kwam daar Fēnix tot leven, een wing coaster waarin je, voor het eerst in Toverland, over de kop gaat!

Anders dan bij de andere achtbanen is dat je hier naast de baan zit. Je benen hangen los, waardoor je een echte vlieg-ervaring krijgt.  Als je eenmaal boven bent, maak je een enorme bocht, wat vrijwel nooit voorkomt bij een wing coaster. Hierbij heb je een fantastisch uitzicht over het park. Nog voordat je dat kan beseffen, schiet je vanaf 40 meter hoogte met 95 km/h over de baan, met een lengte van 813 meter! 

 

Bekijk alle andere attracties

Naast alle achtbanen ontdek je in Toverland nog veel meer leuke attracties! Wat dacht je van Merlin's Quest bijvoorbeeld, waarin je vaart naar de bron van het eeuwige leven. 

Ontdek alle attracties