Record aan bezoekers in Toverland in 2019

We mogen terugkijken op een fantastisch jaar vol magische gelukservaringen. Dat is beloond met meer bezoekers dan ooit: 862.000! Hiermee hebben we een bezoekrecord te pakken!

12-02-2020 door Martijn van Gerwen

In 2019 mochten we 862.000 bezoekers verwelkomen, dat is een groei van 50.000 bezoekers t.o.v. vorig jaar. Ook in 2018 zagen we, door de enorme uitbreiding waardoor Toverland in één klap 1,5x zo groot is geworden, een mooie groei en deze zet zich nu in stijgende lijn voort. De bezoekersgroei is ook te danken aan meer evenementen die we afgelopen jaar hebben georganiseerd. 

 ‘’Wij zijn erg trots op deze mooie bezoekersstijging”, vertelt Jean Gelissen jr., Algemeen Directeur. “We hebben flink geïnvesteerd in de uitbreiding en in onze parkevenementen. Het is dan ook geweldig om in de bezoekaantallen en de gastwaardering van een 9+ bevestigd te zien dat we de juiste dingen doen.’’, aldus Jean Gelissen jr. 

Ook in 2020 zetten we in op meer evenementen en langere openingstijden. Op deze manier kun je nog intensiever en langer genieten van onze magische wereld. Vier de zomer mee tijdens 12(!) Midzomeravonden tot 23.00 uur of griezel maar liefst 14(!) keer bij meer Halloween Nights. ‘’De evenementen geven een extra dimensie aan de totaalbeleving van onze gasten. Wij willen nóg meer gasten de gelegenheid bieden om dit zelf te komen ervaren.’’

Leukste uitje van Nederland
Afgelopen maand mochten we de zilveren award voor ‘Leukste uitje van Nederland 2020’ in ontvangst nemen uit handen van het Land van ANWB. Hierdoor werd Toverland benoemd tot hoogst gewaardeerde attractiepark van Nederland. Verder is Toverland in 8 categorieen genomineerd bij de Diamond Themepark Awards, waaronder 'Mooiste Park', 'Beste Achtbaan' en 'Beste personeel'. Ook bij de Scare Awards dingen we mee naar de Award voor het beste Halloween-event van 2019. Via deze link kun je je stem uitbrengen. 

 

Lees snel meer!