Proost samen met ons eigen Toverland-biertje

Proost samen met ons eigen Toverland-biertje

07-07-2022 / Update: 20-09-2022
Ben je een echte bierliefhebber? Dan val je met je neus in de boter! We hebben al een tijdje Magical Beer - ons Toverland-biertje - én nu komt er een nieuwe batch aan. In dit magische brouwsel proef je echt onze magie, dus dat wordt proosten! Géén 18, géén alcohol.

Update (20-09-2022): nieuwe batch Magical Beer
Een extra element van het Toverland-biertje is dat je van de opdruk een heuse Toverland-skyline kunt maken. Hierdoor is het écht een verzamel-object. We zijn tijdens de lancering begonnen met de eerste van de drie. Hierop zag je o.a. de verschijningen van lanceerachtbaan Booster Bike, zweefmolen Djinn en prominent Solaris. Nu vullen we deze aan met een tweede opdruk met spinningcoaster Dwervelwind én de gigantische lifthill van houten achtbaan Troy.

Wanneer je deze in je verzameling naast de eerste zet, ontstaat al het eerste deel van de skyline. Hierna volgt nog het derde blikje. Wanneer je vanaf deze week een Magical Beer besteld, kan het dus voorkomen dat je een biertje met de nieuwe opdruk krijgt. De smaak van dit biertje is hetzelfde als de eerste batch.

Roy Vercoulen (Specialist Kwaliteit en Veiligheid) vertelt: ''Er worden in Toverland al veel speciaalbiertjes verkocht bij de Biergarten, The Flaming Feather en zeker in de zomermaanden ook bij Katara Plaza en Solaris. Daardoor was er al lange tijd een wens om een écht eigen Toverland-biertje te maken. Toen kwam al snel het idee om er een combinatie van te maken met Beer & Burgers, dus dat was hét geschikte moment om ons eigen biertje te lanceren''.

Roy Vercoulen vertelt enthousiast over het bier: ''Magical Beer is een blond biertje en daardoor een smaakmaker voor iedereen. De moutsmaak is niet overheersend en heeft een verrassende honingtoets. Het is fris en makkelijk doordrinkbaar. Een allemansvriend die perfect past bij een dagje Toverland, maar ook thuis. Het biertje is geschikt voor alle seizoenen!''. Magical Beer bevat 6,5% alcohol en is het lekkerste wanneer je hem opentrekt bij 6 tot 8 graden. Bewaar hem dus vooral even in de koelkast, voordat je hem echt gaat drinken. Het blikje heeft een inhoud van 330ml.

Het Magical Beer bestaat uit hop, graan, gerstemout, water en natuurlijk een sprankel magie! Juist dat maakt het biertje natuurlijk zo bijzonder. Het Toverland bier wordt gebrouwen bij 100 Watt Brewery, de stadsbrouwerij van Eindhoven. Roy vult aan: ''Er was meteen een klik met de brouwerij, dus het proces ging als een speer''.

    We lanceren het Magical Beer op een speciaal moment, namelijk tijdens de exclusieve avond voor onze abonnementhouders: de Magic Member Night op 9 juli. Hierdoor kunnen onze meest trouwe gasten voor het eerst samen klinken met het nieuwe Toverland-bier. Vanaf 19:00 uur zal deze verkrijgbaar zijn op verschillende locaties in het park. Drink je het biertje ergens in Toverland? Laat van je horen via Untappd!

    Een bijzonder verzamelobject
    Dit biertje in een compleet zwart blikje met bijzondere wikkel is echt een verzamelobject. De voorkant van de wikkel toont een gedeelte van de bijzondere skyline van Toverland. Zo zie je op deze variant bijvoorbeeld prominent vuurtoren Solaris, lanceerachtbaan Booster Bike, Dwervelwind, zweefmolen Djinn en schommelschip Scorpios. Over een tijdje brengen we een nieuwe batch uit, waarbij weer een nieuw gedeelte van de skyline te zien is. Uiteindelijk kun je met het derde blikje de skyline compleet maken.

    Waar verkrijgbaar?
    We serveren het gloednieuwe Toverland-biertje op diverse plekken in het park voor €4,50. Kies een heerlijk zonovergoten terrasje uit in het park of trek je terug in de schaduw van de Magische Vallei. In het park vind je hem o.a. terug bij foodcourt Katara Plaza, dichtbij Katara – Foutain of Magic. Daar introduceren we zelfs een nieuw menu: Burgers & Beer. Bij dit burgermenu zit de Magical Beer inbegrepen voor €15,-. Het bier is ook los verkrijgbaar bij souvenirshop Mundo Magica.

    Natuurlijk vind je hem ook terug op de al rijkgevulde bierkaart van de Biergarten in het Wunderwald! Neem je even rustig de tijd voor lunch of diner bij The Flaming Feather? Neem er dan vanaf 9 juli ook een Magical Beer bij. Bij zowel The Flaming Feather als de Biergarten serveren we hem in een bijzonder en bijbehorend Toverland-glas. Helemaal fan van Spirello en liever 'on the go'? Ga dan voor de exclusieve Magic Member Deal die alleen op 9 juli verkrijgbaar is. Bij de verkoopkramen in het buitengebied van het Wunderwald én in de Magische Vallei kun je dan gaan voor de heerlijke combi-deal: Spirello XL met kaassaus en Toverland-bier voor €7,50.