Pixarus-onderdelen arriveren op de bouwplaats

Een bijzonder moment op de bouwplaats: de eerste onderdelen van vliegtuigmolen Pixarus zijn geleverd en gemonteerd! Zelfs de vliegtuigjes arriveren deze week. In deze blog nemen we een kijkje op de bouwplaats en tonen we je bijzondere schetsen.

09-03-2023 door Martijn van Gerwen

Weer of géén weer, de bouw van de nieuwe attracties in Avalon gaat onverstoord verder! Deze week heeft er zelfs een heel bijzonder moment op de bouwplaats plaatsgevonden: de allereerste onderdelen van vliegtuigmolen Pixarus kwamen aan. Als deze attractie af is, dan kun je hierin zo vaak als je wil over de kop. Voel de wind door je haren terwijl je met een snelheid van 30km/h door het luchtruim zoeft!

Nog meer onderdelen
Alle losse onderdelen van de constructie zijn inmiddels gearriveerd en op hun plek gezet. Het is natuurlijk allemaal nog niet af, maar je krijgt hierdoor wel opeens een goed beeld hoe de attractie er straks uit gaat zien. Ook het geelkleurige, houten huisje voor de attractie-operator, dat deels boven de wachtrij 'zweeft', is toegevoegd aan de vliegplaats. Eerder vertelden we je al meer over de komst van diverse houten constructies aan het eind van de wachtrij, maar in de tussentijd zijn er nóg meer verschenen.

Plaatsing eerste armdeel

Pilaar en arm op hun plek
De pilaar van de 22 meter hoge attractie zal 'verstopt' worden in een stenen toren, waardoor deze grotendeels aan het zicht onttrokken zal worden. Daarop bevindt zich het mechanische deel met motoren die de gigantische arm in beweging brengen. Daaraan bevinden zich uiteindelijk de twaalf afzonderlijke vliegtuigjes.

De gigantische arm wordt natuurlijk ook compleet meegenomen in het verhaal dat we hier willen vertellen. Zo is de arm uitgevoerd met een kleurverloop, houtstructuur en is deze deels 'opengewerkt' om voor meer diepte te zorgen. Als 'tegengewicht' van de vliegtuigjes heeft Tovenaar Merlijn een gevulde toverketel vastgeknoopt die voor balans zal zorgen. De eyecatcher van de arm is een kleurrijke zegel.

Bijzondere schetsen
Uiteraard begint het op papier! Om Pixarus er precies zo uit te laten zien zoals bedacht, zijn er talloze schetsen gemaakt. Niet alleen van de vliegschool zelf op het vijf meter hoge platform, maar ook alle constructies, zoals de arm en de vliegtuigjes. Hieronder zie je bijvoorbeeld de volledig uitgewerkte ketel en de imposante zegel die de arm zal sieren.

Gethematiseerde voertuigen
Ook de voertuigen waarin je medio 2023 plaats zult nemen, zijn gearriveerd bij Toverland. Hierdoor is vrijwel de gehele attractie al in huis. Uiteraard zijn ook de vliegtuigjes volledig uitgevoerd in thema. De 'vleugels' zijn voorzien van verschillende soorten prints in de kleuren: blauw, rood en groen. Hierdoor zullen ze in de lucht voor een bijzonder kleurenspel zorgen. Ook zullen er elementen met reliëf aangebracht worden op de voertuigen, waardoor ze een unieke uitstraling krijgen.

Birdseye vernieuwde Avalon

Blijf alle updates volgen
Kun je geen genoeg krijgen van de bouw? Volg alle updates dan via Facebook, Instagram, TikTok en Twitter. Daar houden we je via video-shorts regelmatig op de hoogte. Later volgt ook op YouTube een verdiepende making-of reeks.

Avalon: the next chapter
Medio 2023 gaat het allemaal gebeuren! Naast de 4 attracties zul je in het gebied 5 verschillende belevingen gaan ontdekken. Van een avontuurlijke waterspeeltuin voor warme dagen tot nieuwe, vriendelijke draken en een charmant straatje vol kijktaferelen. Je komt ogen en oren te kort! Ontdek snel wat je allemaal je hier allemaal mag verwachten.

Deel blog