Parkshow Aqua Bellatores: terug van weggeweest

Op 23 maart is het weer zover! Dan keert parkshow Aqua Bellatores terug in Port Laguna vol stunts, spektakel, watervallen en een nieuwe, indrukwekkende zipline!

12/03/2024 | Door Martijn van Gerwen

In de parkshow Aqua Bellatores wordt het altijd zo vredige Port Laguna opgeschrikt door watermagiërs. Ze zijn maar op één ding uit: de macht over het gebied. Wat al snel volgt is een aaneenschakeling van halsbrekende stunts en spektakel. Zal het ook dit keer de dorpsbewoners lukken om de overheersende watermagiërs te stoppen. Of liever nog: te verdrijven?

10.000 liter water

10.000 liter water

Volop watergeweld
Eén ding is zeker: je gaat weer versteld staan door de hoeveelheid water die hier ten tonele komt. Ook dit jaar mag je de nodige waterfonteinen ín het kleurrijke decor verwachten. In totaal zijn het 32 watervallen en 17 fonteinen. Ook de watereffecten zullen voor de nodige ‘ooh’s en aah’s zorgen. Hoogtepunt van de show is de indrukwekkende vloedgolf van 3,5 meter breed van 10.000 liter water die zich over het dorpje neerstort. Dat zorgt voor een indrukwekkend schouwspel.

Nieuwe 65 meter lange zipline
Ook de recent ontdekte octopus Joey zal zijn prominente rol weer innemen in de show. Maar er zijn ook nieuwigheden te ontdekken dit seizoen. De meest opvallende is een gigantische zipline van 65 meter lang. Deze zal lopen vanaf vuurtoren Solaris naar helemaal de andere kant van entreegebied Port Laguna. Met een hoogte van bijna 10 meter zal dit een spectaculaire toevoeging zijn aan de show.

Indrukwekkende stunts

Indrukwekkende stunts

Ook dit keer zal het decor Port Laguna weer compleet maken. Door de vrolijke en bontgekleurde huisjes is de themawereld waar je ook kijkt compleet. De geveltjes sluiten in afwerking en kleuren namelijk aan bij de al bestaande bebouwing in het gebied. Hier mogen de nodige tonnen, katrollen, vaandels en marktkraampjes natuurlijk niet bij ontbreken.

Indrukwekkend decor
De afmetingen van het podium zijn indrukwekkend, namelijk 7 meter hoog, 12 meter diep en maar liefst 25 meter breed. Vanaf het strand heb je een panoramisch uitzicht op het podium, dus strijk neer op één van de bankjes en laat je volledig meenemen in het verhaal.

De Toverland app - Alle informatie in een handomdraai

Vanaf het zomerseizoen
Op 23 maart, de start van ons zomerseizoen, keert de indrukwekkende parkshow vol stunts, spektakel én water, weer terug! Dat is ook de datum dat Toverland weer dagelijks geopend is. De show is meerdere keren per dag te zien t/m 25 augustus. Download voor de actuele showtijden de gratis Toverland-app, zo hoef je geen show te missen.

Deel blog