Ontdek alle details van rondrit Garden Tour

In de Garden Tour maak je een bijzondere rit door de weelderige kruidentuin van Merlijn. We staan uitgebreid stil bij alle details en laten je via foto's meekijken in de werkplaats, waar veel nieuwe gezichten tot leven komen.

25-05-2023 door Martijn van Gerwen

Door de toevoeging van de vier nieuwe attracties in Avalon zal het voor het eerst mogelijk zijn om eens rond te neuzen in de magische kruidentuin van Tovenaar Merlijn. Sterker nog, je wordt rondgeleid. De vrolijke en bezige bijtjes houden zich in het volledig houten bijenprieel met van alles bezig. Maar ondertussen snoepen ze zich ook rond aan de toverdrank. Deze heeft als bijwerking dat de bijen gigantisch worden én bijzonder sterk. Dat heeft als voordeel dat ze jou door de kruidentuin kunnen voorttrekken. Onderweg kom je allerlei magische wezens, fantasierijke planten en bijzondere taferelen tegen.

Kleurrijk vakmanschap
In onze werkplaats zijn diverse vakmensen druk in de weer met het beschilderen en vormgeven van de reusachtige bijen. Ze zien er niet alledaags uit, want ze zijn voorzien van vrolijke middeleeuwse kleding met bijpassende puntmutsen. Hierdoor passen ze perfect in de wereld die we in Avalon neer willen zetten.

Dit ontdek je onderweg
Wanneer je net vertrokken bent uit het station, crikel je rondom een gigantische en kleurrijke hoorn. Deze magische verschijning wordt aanbeden door eenhoorn Juna, die daar haar ogen maar niet van kan afhouden. Wanneer het donker wordt, zal deze ook fonkelen in de duisternis. Onderweg kom je verder ook o.a. een gigantische bonenstaak tegen, uit de kluiten gewassen paddenstoelen en diverse bosbewoners, zoals padden en kikkers. Aan het einde van de rit volgt een beschut deel, waarin je met je voertuig onder een volledig begroeide pergola rijdt. Ook hier vind je weer veel kleurrijke bloemen terug, die niet alledaagse formaten zullen hebben. Ook de vogelverschrikker die je hier ziet, heeft verdacht veel weg van Tovenaar Merlijn.

Vormgeven en decoreren in de werkplaats

Geschikt voor de keuken
Naast alle fantasierijke bloemen en planten vind je hier ook veel échte kruiden en specerijen terug. Deze zijn niet alleen mooi voor het zicht, maar hebben ook nog een extra functie! Ze worden in de toekomst namelijk gebruikt in de keuken van bedieningsrestaurant The Flaming Feather bij diverse gerechten. Hierdoor krijgt de magical garden van Merlijn letterlijk de functie als proef- en pluktuin.

Bijzonder groen
Ook hebben we bij verschillende kwekers bomen uitgekozen die de fantasie extra prikkelen. Zo hebben we op verschillende plaatsen bijzondere 'swing platanen' toegevoegd naast het parcours. Deze hebben zo'n typische en niet veelvoorkomende vorm dat het lijkt alsof ze plaatsmaken voor het voertuigje waar je zelf in zit. Kijk dus vooral goed om je heen tijdens de rit.

Neem plaats of loop mee
De zes voertuigen worden zo uitgevoerd dat één of twee kinderen zelfstandig in- en uit kunnen stappen. Als volwassen persoon heb je de keuze om ook mee te rijden óf mee te lopen naast het volledige parcours van 131 meter. Dit perspectief biedt de mogelijkheid om de kids in het voertuig vast te leggen, ideaal voor een leuke foto op je Instagram! De volledige toegankelijkheid van deze en de andere nieuwe attracties maken we snel bekend.

Tweede aflevering van Making-of: Avalon: the next chapter
In de tweede aflevering van onze making-of-serie vertellen we je nóg meer over de ontwikkeling van de Garden Tour én de dynamische carrousel Jumping Juna. Je vangt zelfs al een glimp op van de nieuwe merchandise. Op 1 juli heropenen we het gebied feestelijk, dus dat duurt niet meer lang. Dan openen ook de andere attracties: family droptower Dragonwatch én vliegtuigmolen Pixarus. Ook de talloze belevingen zullen dan voor het eerst te zien zijn.

Win 6 tickets voor het openingsweekend
Vier het feest mee op 1 óf 2 juli en win jezelf naar het openingsweekend! Meedoen is simpel: beantwoord de vraag! Dus wacht niet langer en maak kans. Je kunt deelnemen t/m 11 juni 2023.

Deel blog