Nieuwe parkshow Aqua Bellatores!

Vanaf 7 april pakken we uit met een grootse nieuwe show: Aqua Bellatores! Een spectaculair waterspektakel vol stunts en indrukwekkende watereffecten, zoals een vloedgolf van 10.000 liter(!) water. We staan te popelen om je er alles over te vertellen.

09-03-2023 door Martijn van Gerwen

Achter de schermen zijn we er al een hele tijd mee bezig, maar nu kunnen we de komst van de nieuwe parkshow eindelijk aan je onthullen! Op het strand van Port Laguna verrijst een nieuw deel van het vissersdorpje met kleurrijke geveltjes met typerende, oranjekleurige dakpannetjes en gezellige luikjes. Dit alles zie je terug in de vorm van een bontgekleurd dorpsplein. Prominent is daar een metershoog standbeeld te vinden, dat ook een belangrijke rol zal spelen in de show.

De feeststemming slaat om
De inwoners van Port Laguna vieren de zomer, dus de stemming is er opperbest. Totdat het noodlot toeslaat en huiveringwekkende zeerovers uit de diepte komen en de feeststemming verstoren. Al snel krijgen ze de magie letterlijk in handen. De sfeer slaat compleet om, wanneer de zeerovers de macht over de magie grijpen.

Wat volgt is een spectaculaire strijd tegen het water vol halsbrekende stunts uit de ramen van de dorpshuisjes, freerunning over de daken én metershoge sprongen van trampolines. Wie weet verschijnt er ook nog wel een nieuw gezicht ten tonele. Zou dat de redder in nood worden?

Hoofdrol voor het water
Het zal je na enige tijd wel opvallen: water speelt een bijzonder grote rol in de show. Dat had je natuurlijk ook wel mogen verwachten bij een show die Aqua Bellatores heet. Gedurende de show zijn er verschillende watereffecten terug te zien, zoals 32(!) watervallen en 17 fonteinen. Maar daar blijft het niet bij! Zijn de zeerovers bijvoorbeeld opgewassen tegen een vloedgolf van 3,5 meter breed? Deze golf is goed voor maar liefst 10.000(!) liter water! We kunnen je verzekeren, zoiets heb je nog nooit gezien in deze setting.

''Een vloedgolf van 10.000 liter water. Zijn de kwaadaardige zeerovers daartegen opgewassen?''

Gigantisch decor
Het showdecor van Aqua Bellatores (staat voor: waterstrijders) maakt het vissersdorpje écht compleet. De vrolijke en kleurrijke geveltjes sluiten naadloos aan op de mediterrane bouwstijl die je nu al terugvindt in Port Laguna. Het blijft niet bij geveltjes, want je kunt er ook talloze tonnen, katrollen, vaandels en marktkraampjes terugvinden.

Het decor kent indrukwekkende afmetingen, het is namelijk 7 meter hoog, 12 meter diep én maar liefst 25 meter breed! Het zal dus vrijwel het complete gebied beslaan. Vanaf het strand heb je een panoramisch uitzicht over het gigantische toneel.

Attractiepark Toverland - Aqua Bellatores

Spektakel is het uitgangspunt
De show zal opgevoerd worden in een mix van Nederlands en Engels, maar zal het vooral hebben van de zinderende effecten en spannende choreografie! Hierdoor is de show voor iedereen goed te volgen. Hiermee valt het doek voor duikshow The Battle of Port Laguna, waarin je vier jaar op rij de strijd om het reusachtige parelschip hebt kunnen aanschouwen.

Met de ingang van ons nieuwe zomerseizoen was de tijd rijp voor een nieuwe show. Daar is de afdeling entertainment dus een paar maanden geleden volop mee aan de slag gegaan. De lat lag hoog, maar in alles overtreft Aqua Bellatores de vorige duikshow. We gaan je hiermee opnieuw compleet inpakken, want spektakel is hét uitgangspunt geweest. Ook wordt er voor de show nieuwe, spannende muziek gecomponeerde door IMAscore. Die kun je o.a. kennen van de eerder gecompeerde muziek voor de themagebieden: Avalon en Ithaka.

Meerdere keren per dag
De spectaculaire parkshow zal meerdere keren per dag te zien zijn. Het is afhankelijk van het seizoen hoe vaak de show opgevoerd zal worden. Minimaal staat Aqua Bellatores twee keer op het programma, met een maximaal aantal van 4 keer per dag. Ben je in Toverland vanaf 7 april? Download de Toverland-app en bekijk tijdens je bezoekdag de actuele showtijden! De show duurt 20 minuten en is te zien vanaf 7 april t/m 27 augustus 2023. Eén ding is zeker: deze parkshow mag je zeker niet missen.

Deel blog