Maak kennis met de warme Almhut

Ben je in Winter Laguna? Dan is niet alleen de 10 meter hoge kerstboom het stralend middelpunt. Ook de gezellige Almhut is de plek waar je moet zijn.

18/12/2023 | Door Martijn van Gerwen

Honger gekregen van het schaatsen of fanatiek curling gespeeld? Laat je verleiden door het warme aanbod van de Hannes Alm. En je krijgt het er niet alleen warm door wat we je er serveren. Deze volledig houten almhut geeft je direct het gevoel van een Oostenrijkse stube, tussen de besneeuwde bergtoppen.

Je kent de naam misschien ook wel terug uit de skigebieden van Königsleiten Wald. Het interieur is volledig vervaardigd uit hout en zorgt met alle kleurrijke kaarsen, talloze kerstversieringen en zachte tafellopers voor een gezellige sfeer. Deze gemoedelijkheid valt als een warme deken over je heen!

Groter, eerste verdieping en balkon
We hebben dit jaar veel aandacht aan de Hannes Alm besteed. De indoor-eetgelegenheid in Winter Laguna is dit jaar namelijk extra groot. Niet alleen beneden vind je extra zitplaatsen terug, want het gebouw is uitgebreid met een eerste verdieping. Via de robuuste houten trap kom je boven nóg meer zitplaatsen tegen. Staat er even een koude wind of is het tijd om lekker even op te warmen? Dan is de Hannes Alm de ideale plaats op je even terug te trekken. Door de kleine raampjes heb je bovendien ook bijna altijd zicht op op het gezellige Winter Laguna vol activiteiten!

Zoek het hogerop
Vanaf het aangrenzende dakterras heb je ook een feeëriek uitzicht over alle kerstbomen en schaatsende bezoekers. Dus zoek er vooral een lekkere statafel uit! Doe er ook vooral je voordeel mee tijdens de slotshow: Het Magische Winterfeest, waarmee we alle Winter Feelings-dagen gezamenlijk afsluiten. Vanaf hier heb je eigenlijk wel het beste (uit)zicht op de show. De slotshow vertonen we altijd een kwartier voor sluitingstijd van het park, dus bekijk de actuele showtijden in de Toverland-app. Schijnt het zonnetje? Dan is het ook prima toeven op het buitenterras met picknickbanken, naast de Almhut. Daar vind je ook een handige to-go buitenverkoop terug, waar je ook al je favoriete wintersnacks kunt scoren.

Schuif er aan voor Winter Specials
Ondertussen trek gekregen? Ook dan zit je bij de Almhut letterlijk goed! Wanneer je met een groot gezelschap bent, is de shareable borrelplank een echte aanrader. Smul samen van alle lekkernijen op de plank: blokjes kaas, gesneden ham, groentechips.. .. je komt niets te kort. Iets typisch winters is natuurlijk ook de pretzel! Zowel binnen als bij de buitenverkoop kun je hiervan genieten. Of heb je meer zin in een broodje hotdog?

Bij winterkost horen natuurlijk ook warme dranken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een heerlijk dampende glühwein vol specerijen? Warm je lekker op met een warme chocolademelk of koffiespecial, waar we een klein feestje van maken! Ook proost je er met één van de biertjes van de uitgebreide bierkaart.

Geef er je parktegoed uit
Jezelf fanatiek uitgeleefd op het ijs van de curlingbaan? Dan ontvang je je eerder betaalde 10,- retour in de vorm van parktegoed. Dit tegoed is te besteden aan food, drinks óf souvenirs. Je kunt dit dus ook direct besteden bij de Almhut. Je bent immers al in de buurt en na zo´n potje curlen kan er wel een warme snack of drankje in natuurlijk.

Magisch winterwonderland
Tijdens Winter Feelings is Königsleiten Wald onze officiële sponsor. Want niet alleen in Sevenum vind je een magisch winterwonderland. Dat is wat ons juist nu zo bindt. Ook daar vind je een gelijknamige Hannes Alm terug. De plek waar na het skiën het dak er regelmatig af gaat. Niet alleen spreekwoordelijk, maar ook letterlijk. Want het dak kan er écht van open, waardoor je opeens in de buitenlucht staat. De avonden zijn er lang door alle Duitse schlagers en gezellige feestavonden. Die gezellige sfeer halen we tijdens Winter Feelings ook naar Toverland! Ook Funty, de kenmerkende gele olifant die je er wel eens op de ski's ziet, viert de winter bij ons.

Deel blog