Blog | Maak Halloween zo eng als je zelf wilt

17-10-2019
De hel is losgebarsten in Toverland en honderd scare actors hebben tijdens de Halloween Nights Toverland overgenomen. Het mooie is dat je Halloween bij Toverland zo eng kunt maken, als je zelf wilt! Hier leggen we uit hoe je dat kunt doen.

Toverstokjes
Je hebt zelf in de hand hoe bloedstollend spannend jouw Halloween Nights wordt! Letterlijk zelfs. De griezels, die je tegen het lijf loopt in alle scare zones, hebben één fobie: de Halloween Toverstafjes! Ben je niet zo’n durfal, maar wil je toch alle scares ontdekken? Loop zelfverzekerd door alle scare zones bewapend met je kleurrijke Toverstaf! En kijk eens het werkt, de griezels lopen gewoon de andere kant op! Goed om te weten: in de spookhuizen én experiences werkt je Toverstaf niet!

Je kunt de Toverstaf kopen bij o.a. de Mundo Magica, de hoofdsouvenirshop in Port Laguna, bij de mobiele verkoopkarren én in de speciale Halloween Shop in het Land van Toos voor €4,95 (voor abonnementhouders: €3,95)!

Iedere experience een andere angst
Heb je al je moed bij elkaar verzameld en wil je je eigen angst recht in de ogen kijken? Probeer de spookhuizen The Dollhouse én Fear the Woods in het Wunderwald! Is je dat nog niet genoeg, dan stap je door naar labyrint. Trapped dat bezeten wordt door reusachtige ratten én de unieke walkthrough experience The Witches Forest in de donkere bossen achter Avalon.

Liever iets minder eng? Iedere scare zone heeft een x-hoeveelheid spinnen, waardoor je direct kunt zien tegen welke angst jij wel of niet bent opgewassen! Zo is het een ‘griezelig’ feestje in de Magische Vallei in de scare zone Fiesta de los Muertos! Daar vier je samen met de ondoden een Mexicaans dodenfeestje met opzwepende muziek én een speciale Halloweeneditie van fonteinenshow Katara. Waag dus vooral ook een dansje! Zo kan iedereen zijn eigen angst ontdekken én misschien durf je wel meer aan dan je denkt.

Safe Zones: Port Laguna en Land van Toos 
Om de rust te bewaren zorgen de Portwachters ervoor dat Port Laguna vrij is van alle griezels! Daar hoef je je dus géén zorgen te maken dat je hart in je keel zit. Geniet hier drie keer per avond van de spectaculaire vuurshow ‘The Power of Fire’ op één van de stranden van Port Laguna! Neem plaats op het terras, geniet van een hapje of drankje én verbaas je over alle halsbrekende kunsten met vuur.  Ook het Land van Toos is vrij van alle duistere magie, dus ook daar loop je géén onheilspellende karakters tegen het lijf.

 

Overdag griezelen met een lach
Tot en met 27 oktober kun je overdag ook lekker griezelen, maar dan wel met een lach! Tijdens de vrolijke Halloween Days beleef je spannende momenten in het doolhof, waar je op zoek moet naar een juwelendief! Verder staat het Land van Toos helemaal in het teken van griezelen. Bertus & Jaapie zijn op het grote, centrale podium op zoek naar het mysterie van het spookhuis met aanstekelijke liedjes! 

Test ook hoe angstig je bent bij de mysterieuze dr. Fool! Ben je geslaagd voor de angsttest, dan krijg je zelfs een diploma! Ook de heksen zijn dit jaar weer van de partij en brouwen samen met jou een pruttelend heksenbrouwsel! Ook tijdens de Halloween Nights kun je overdag met hetzelfde ticket genieten van de Halloween Days van 10:00 tot 18:00 uur! 
 

Benieuwd naar de scare zones?

Benieuwd naar de scare zones?

Je weet nu alles over de nieuwe spookhuizen en vernieuwde experiences, maar ontdek ook alvast de scare zones! Daar kom je nieuwe en vertrouwde karakters tegen. 

Ontdek alle scare zones