Lekker buitenspelen in Toverland | Tips

Op 10 juni 2020 is het Buitenspeeldag, dé dag om een frisse neus te halen en lekker te klimmen en klauteren. Maar eigenlijk is het dat bij Toverland altijd!

We hebben verschillende maatregelen genomen om je bezoek aan Toverland veilig te laten verlopen. Ook bij onze speeltuinen. Lees er alles over in ons protocol 'Veilig Samen Uit'. 

Bekijk maatregelen

10-06-2020 door Martijn van Gerwen

Speelscheepswrak in Port Laguna
Direct bij binnenkomst in het park kom je de eerste speeltuin tegen. Dit scheepswrak past hier perfect tussen de azuurblauwe lagunes en de vrolijke geveltjes van Port Laguna. Sta aan het roer, houd je zeebenen recht op de tonnen en spring over de watertjes. Kijk ook goed uit voor het waterkanon! Aangrenzend aan deze speeltuin vind je een zonovergoten terras, waar het heerlijk toeven is onder de palmbomen. Je kunt zelfs even met je voetjes in het zand! 

Attractie Fort Boreas: Klimmen en klauteren naar de top in het fort van Dwervel Boreas

Speelavontuur in de Magische Vallei
Vrijwel in iedere wereld van Toverland kun je speeltuinen terugvinden, zo ook in de groene Magische Vallei. Verscholen tussen het groen kunnen je kids na een ritje in de Tolly Molly naar hartenlust spelen in Fort Boreas. ‘’Wie als eerste boven is!'’. En daarna weer direct met de hoge glijbaan naar beneden. Hebben ze nog genoeg adrenaline? Dan kunnen ze op de airtrampoline hun gang gaan. Ook hier vind je weer een lekker terrasje, vaak in de schaduw. Na het spelen lusten de kids vast ook nog wel een softijsje.

Ga op speelavontuur in Avalon
Naast bedieningsrestaurant The Flaming Feather kunnen kleine schildknapen zich vermaken bij Arthur's Tournament Training. Zoals de naam al verklapt, worden ze hier klaargestoomd om dé koning van Avalon te worden. Dat word je niet zomaar, dus er moeten heel wat hindernissen worden overwonnen. Als ouders houd je een oogje in het zeil vanaf het bediende terras van The Flaming Feather, waar je sinds kort ook overdekt kunt zitten! 

Lekker in het water 
Buitenspelen is heerlijk als het zonnetje schijnt. Het liefste gaan je kids dan natuurlijk helemaal los met water. Ook dat kan in één van de vele waterspeeltuinen. De kleine waterratten kunnen lekker spetteren bij de waterspeelplaats in Avalon. De stenen beelden spuiten af en toe water, dus kijk uit! Kunnen ze geen genoeg krijgen van het water? Dan ben je bij Katara aan het juiste adres. Hier vind je niet alleen de Waku Waku-waterspeeltuin met wankelbruggen, maar ook een Splash Zone. Weet jij zonder nat pak de overkant te bereiken? Al is dat bij lekker warme temperaturen natuurlijk niet eens zo erg. Opdrogen en even op adem komen kan ook hier weer op de terrassen van Katara Plaza

Bekijk alle waterpret-tips

Attractie Klimhoed: klimmen en klauteren op deze prachtige toverhoed

Uren binnenpret in het Land van Toos en Wunderwald 
Is het wat minder weer, ga eens op ontdekkingstocht door de indoorwerelden Wunderwald en Land van Toos. In deze twee werelden heb je uren speelplezier. Klimmen, klauteren, slingeren en glijden. Het kan hier allemaal. Het Kletterabentauer brengt je zelfs tot in de nok van het Wunderwald en ook de magische Klimhoed in het Land van Toos moet natuurlijk direct beklommen worden. Daarnaast vind je hier ook voor de allerkleinste hele leuke speeltoestellen! Is het weer opgeklaard, ontdek dan ook buiten de leukste speelmogelijkheden en het doolhof in de Tovertuin! Weet jij de uitgang te vinden?