Jaaroverzicht 2021: een magisch jubileumjaar voor Toverland (2/2)

2021 was een bijzonder jaar voor Toverland. We mochten namelijk 20 kaarsjes uitblazen. Ondanks alle uitdagingen waarmee we dit jaar te maken hadden, hebben we dat niet onopgemerkt voorbij laten gaan.

23-12-2021 door Martijn van Gerwen

De bezem door het Land van Toos
20 jaar geleden begon het voor Toverland allemaal met de overdekte wereld Land van Toos. In 2012 werd dit indoor-themagebied al eens onder onder handen genomen met de thema's: Oosterse en Westerse magie. Uiteraard grepen we in ons jubileumjaar graag terug naar onze wortels. Zo werd onder meer de bekende Klimhoed voorzien van een nieuwe uitstraling én een nieuwe naam: Sim sa la Klim. Deze naam is bewust een knipoog en eerbetoon naar het verleden. Voorheen bevond zich er namelijk een café in het Land van Toos met de naam Sim sa la Kroeg en droeg de huidige zweefmolen Djinn de naam Sim sa la Swing.

Daarnaast is Villa Toverhoed opgefrist (eerder dit jaar nog Toverhuis) en is ook de Magiestraat, die zich tussen achtbaan Toos-Express en glijbanen Drakenslangen bevindt, subtiel aangepast. Niet alleen je ogen maar ook je oren konden wat nieuws ontdekken: de themamuziek van het Land van Toos is gloednieuw en nu in twee varianten uitgevoerd. Eén van de muziekstukken benadruk de Westerse magie, de ander de Oosterse. Hierdoor worden de twee werelden binnen het Land van Toos extra banadrukt. Op dit moment zijn we nog druk bezig met alle aanpassingen, dus blijf vooral goed rondkijken de komende tijd in het Land van Toos.

Magic Member Night voor abonnementhouders
Voor de tweede keer op rij konden we onze Magic Members in de watten leggen met een speciale avond enkel voor abonnementhouders. Afgelopen jaar bedankten we de loyaliteit van onze Magic Members ook in de vorm van een exclusieve jubileum-pin en het jubileum-magazine Betoverd. Op 10 juli konden alle abonnementhouders exclusief genieten van een betoverende avond vol extra entertainment, alle attracties, heerlijke cocktails en een speciale vuurwerkshow! Heb je deze editie van de Magic Member Night gemist, omdat je nog géén Toverland-abonnement had? Dan is dit je kans om er in 2022 wél bij te zijn. Geloof ons, dat wil je niet missen!

Alles over een Toverland abonnement

Zinderende zomer tijdens Summer Feelings
Vorig jaar introduceerden we een nieuw zomerprogramma: Summer Feelings. Dat viel erg goed in de smaak! Daarom pakten we ook dit zomerseizoen uit met een ruime parkopenstelling tot 21:00 uur met iedere dag extra entertainment. Dat betekende dus extra lang genieten van je favoriete attracties, maar ook van speciale acts. Zo keek je in Port Laguna naar duikshow The Battle of Port Laguna en gingen Toos & Morrel op vakantie in hun gelijknamige show.

Elders in het park genoot je van Swingende Muziek of Bubble Magic in de Magische Vallei en kon je op riddertraining in Avalon. In Port Laguna was het sowieso feest: ’s avonds kon je daar genieten van een echte DJ en de lekkerste cocktails! Dit gebied was zelfs nog een uurtje langer geopend. Honger gekregen van al die extra's? Dan kon je je hart ophalen met één van de vele zomerse specials of in de speciale Foodstreet bij het Kletterparcours. Zo werd het een zomer om écht van te genieten.

Halloween: grie-zellig en grootser dan ooit
Na Summer Feelings werd het buiten kouder en werden de dagen weer korter. Dat betekent maar één ding: Halloween komt eraan! Voor Halloween beginnen we bijna een jaar van te voren met brainstormen, dus ook dit jaar hadden we weer een aantal nieuwigheden voor je in petto. Zo breidden we het aanbod tijdens de Halloween Days flink uit. Naast een bezoek aan Dr. Fools Mansion of een gezellig praatje met onze vriendelijke heksen, kon je Toos in het Magische Pompoendoolhof helpen om een mislukte toverspreuk recht te zetten. Ook nieuw dit jaar was de Pumpkin Farm. Een gezellig dwaalgebied met duizenden pompoenen en metershoge pompoencreaties in de vorm van een reusachtige toverhoed en magische uil.

’s Avonds barstte het echte griezelen los in de 5 scare zones en 5 Haunted Experiences. Nieuw was de experience: 20 Years of Fear, waarin bekende gezichten uit de geschiedenis van de Halloween Nights je de stuipen op het lijf jaagden in het labyrint. Verder kon je opnieuw op zoek naar verdwenen illusionist Oscar Pendula in Maison de la Magie of op heksenjacht in de bossen achter Avalon in The Witches Forest. Daar werd de ervaring nog sterker door een groter scare-gebied! Al deze Haunted Experiences kon je voor het eerst beleven met de all-in Fear Pass, waarmee je ook direct kon aanschuiven bij het nieuwe Trick or Eat-dinerbuffet. 

Ook de bekende scare zones, zoals: Cirque met cake-walk, Shadows of the Sea en Fiesta de los Muertos. In Avalon veranderde Morgana dit jaar zelfs écht even in de ijsdraak waarin ze zichzelf kan transformeren bij Morgana's Frozen Knights. Met meer scares dan ooit was deze editie van de Halloween Nights een feest om te organiseren.

Een jaar vol lekkers en nieuwe concepten
Houd je van lekker eten, dan zat je dit jaar goed bij Toverland. We hebben namelijk flink wat nieuwe producten geïntroduceerd om onze gasten mee te verwennen! Dat begon natuurlijk al bij de ToverTruck, waar we seizoensgebonden producten servereerden, zoals de speciale lente- en paasspecials. In het park werd het assortiment van Katara Plaza aangepast met meer wraps, yoghurt en overheerlijke premium burgers. Ook de nieuwe belegde broodjes en Turkse pizza's kon je extra gemakkelijk bestellen via de nieuwe bestelzuilen die op Katara Plaza geïnstalleerd werden. Verder kreeg ook bedieningsrestaurant The Flaming Feather in Avalon afgelopen zomer een nieuwe menukaart met allerlei heerlijke toevoegingen.
 

Een warme en magische winter
Tijdens de Magische Winterweken kwam de warme magie weer helemaal terug in Toverland. Vanaf 20 november kon je daarom komen genieten van alle attracties in de themagebieden Land van Toos, Wunderwald en Ithaka. Die gebieden werden extra winters aangekleed met duizenden lichtjes, tientallen vuurschalen en kerstbomen. Binnen hoorde je speciale winterse uitvoeringen van onze themamuziek. De echte kerstsfeer deed je op tijdens een ritje in Booster Bike, die door het leven ging als The Christmas Coaster. Zo'n naam zegt natuurlijk genoeg, dus je kon tijdens je ritje extra kerstbomen, guirlandes en de grootste kersthits verwachten.
Helaas hebben we de Magische Winterweken eerder stop moeten zetten dan gepland door de aangescherpte maatregelen om het coronavirus te bestrijden. Toch kijken we terug op een ontzettend magische editie!

Vooruitblikken op 2022
Voor welke uitdagingen we in 2022 ook weer staan, we gaan er een nóg magischer jaar van maken. Hoe we dat doen? Samen met jou, onze geliefde bezoeker! Ook 2022 gaat weer magische geluksmomenten brengen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de gigantische opknapbeurt van wildwaterbaan Expedition Zork waarbij we o.a. het complete buitengebied op de schop nemen? 

Daarnaast hebben we nog veel meer voor je in petto, maar dat houden we nog even voor ons. Voor nu wensen we je een betoverende jaarwisseling toe met al je geliefden. Tot in het nieuwe jaar! Samen laten we 2022 sprankelen van magie.

Deel blog