2112/2023 | Geschreven door: Martijn van Gerwen

Het einde van het jaar nadert, dus het is de hoogste tijd om terug te blikken naar 2023. Want het was weer een jaar vol magische gelukservaringen! Blik met ons mee terug in dit tweede deel van ons jaaroverzicht. Wie weet poppen er bij jou ook wel weer hilarische of hartverwarmende momenten op!

Juni:

ontmoet je online helden tijdens YOUTUBERSxTOVERLAND

Online kun je er bijna niet omheen, maar ook bij Toverland op 25 juni niet. Want dat was de dag dat we talloze bekende TikTokkers, YouTubers en andere creators loslieten in het park tijdens het jaarlijkse evenement: YOUTUBERSxTOVERLAND. Voor de derde keer op rij stond Port Laguna bijna letterlijk op zijn kop tijdens muzikale acts, zoals bij de DJ-act van STUK. Dat was ook het geval toen Dylan Haegens en zijn crew de show steelden tijdens een interactieve Q&A Show. Kalvijn en Nina en de Tik Tok Teachers maakte het programma compleet op de Main Stage.

Maar daar bleef het niet bij, want ook de rest van het park stond in het teken van je favoriete online helden. De bekende ijsscheppers uit Borger: Odin & Vincent bemanden ijsverkoop Solaris. Ook kon je een speciale Social Sparkle Mocktail scoren in het park! In Avalon draaide je figuurlijk door met de 360 graden videospinner, waarmee je unieke beelden voor je socials kon maken. En ook het Tik Tok Team leerde je onderweg naar je favoriete attracties de laatste trends en dansmoves!

Juli:

Compleet vernieuwd Avalon met o.a. 4 nieuwe attracties

Eindelijk was het zover! Avalon: the next chapter naderde op 7 juli zijn voltooiing. Hiermee werd niet alleen het bestaande themagebied uit 2018 een stuk groter, maar kreeg het er ook opeens 4 nieuwe attracties bij. Hierdoor is je verblijfsduur in dit gebied nog langer geworden, dat was ook één van de wensen die we voor ogen hadden voor dit middeleeuwse themagebied.

Toen de mist eenmaal opgetrokken was, openbaarde zich vliegtuigmolen Pixarus zich. Hier leer je binnen no-time de kneepjes van het vliegvak en kun je zo vaak over de kop als je wilt. Over vliegen gesproken, ook in familie vrijevaltoren Dragonwatch zoek je het hogerop. Hier val je gecontroleerd naar beneden om daarna weer naar boven te suizen, zoekend naar draken in de omgeving! Toch liever met je benen op de grond blijven? Dan zijn de familieattracties Jumping Juna (dynamische carrousel) en de Garden Tour (avontuurlijke rondrit) door de kruidentuin van Merlijn helemaal jouw ding.

Maar het aanbod in themagebied Avalon is ook diverser geworden door de komst van waterspeeltuin Sparky's Splash Dock en de kijktaferelen in Waterdwarf Alley. Hierdoor heb je eindelijk de kans om te zien hoe de waterdwergen leven, werken en genieten. Ook de kleinste draakjes kunnen zich er nu vermaken in de veilige softplay-speeltuin Little Dragons. En nu er feest gevierd wordt in Avalon en het levendiger is dan ooit, laten zich er ook meer vriendelijke draken zien. We zijn bijzonder trots op het vernieuwde en bruisende Avalon, waarbij we voortbouwden op alle verhalen uit 2018. Maar het is zelfs nog niet helemaal af, want in 2024 is het eindelijk tijd voor Toverklok: Pendulus Magicus! Dat belooft een magisch schouwspel te worden.

Nieuwe gezichten
Maar niet alleen draken en waterdwergen gaven letterlijk een gezicht aan het themagebied, want ook twee nieuwe karakters maakten hun opwachting. Zo lieten het ondeugende draakje Sparky en de sierlijke eenhoorn Juna zich voor het eerst zien. Je kunt ze o.a. terugvinden bij verschillende attracties in Avalon, maar ook in de souvenirshops! Niets is te gek: van zwaarden tot magneten en van rugzakken tot knuffels, sommige daarvan zijn zelfs gigantisch! Zo is er bijvoorbeeld een anderhalve meter grote Juna verkrijgbaar.

Augustus:

vier de zomer tijdens Summer Feelings

Zomervakantie, de zon scheen volop en de temperaturen waren ernaar, dus over Summer Feelings kon je in deze maand wel spreken. Ook deze zomer vierden we fanatiek met je tijdens ons zomerevenement. In deze periode was het park lekker lang geopend t/m 21:00 uur en was het genieten van zwoele zomeravonden. Entreegebied Port Laguna bleef traditiegetrouw een uurtje langer open voor de Costa del Col thuis met een cocktail in je hand! In alle windstreken van Toverland was swingend entertainment te vinden en ook alle attracties draaiden overuren.

In deze periode lanceerden we ook in één klap 20 nieuwe stickpins in onze souvenirshop Mundo Magica! Van het Toverland-amulet in goud tot de vrolijke gezichten van Toos & Morrel, bij deze lijn is er voor ieder wat wils. Hiermee gaan we ook de komende tijd door, dus je mag zeker bij bijzonder momenten nieuwe pins verwachten! Ook maakten we werk van onze samenwerking met de BUAS, Breda University of Applied Sciences. Waarbij het via het Summer Camp mogelijk was om dichtbij Toverland te blijven slapen tijdens je vakantiebaantje!

September:

onze magie wordt beloond

We proberen iedere dag magische gelukservaringen te creëren bij al onze gasten. Dat kan door een glimlach zijn, maar ook door onze attracties. Dat werd onderstreept door diverse awards die we in september mochten ontvangen. Zo zijn we er bijvoorbeeld bijzonder trots op dat we de Park World Excellence Awards in ontvangst mochten nemen. In Wenen gingen we daarnaast ook met goud naar huis voor: 'Best Regional Park of the Year' en 'Best ride(s) of the Year', waarbij de nieuwe attracties in Avalon geroemd werden.

Deze maand mochten we de prijzenkast ook vullen met verschillende Parkscout Awards en European Star Awards, waaronder wederom voor Avalon. Allemaal onderscheidingen voor onze magie waar we bijzonder trots op zijn! Ook in het nieuwe jaar doen we er natuurlijk weer alles aan magische geluksmomenten te verwezenlijken.

Oktober:

gloednieuwe Haunted Experience tijdens de Halloween Nights

Wanneer het donker werd, wisten de meest duistere gedaantes Toverland weer goed in hun greep te houden. Tijdens 13 huiveringwekkende Halloween Nights jaagden meer dan 150 scare actors je goed de stuipen op het lijf  in 5 Scare Zones en 6 Haunted Experiences! Naast de bekende succesnummers verrees er in no-time een gloednieuwe ervaring: Now You´re Mine. Hiervoor openden we zelfs een gloednieuw museum: Mijnbouwmuseum Sevenum. Dat je museumbezoek wellicht iets anders afliep dan gedacht, kunnen we iedereen inmiddels wel vertellen.

De clowns en andere circusartiesten van Scare Zone Cirque hadden hun pipowagens dit jaar verhuisd naar een nieuwe en bijzondere locatie: buiten Toverland! Hierdoor was deze zone nóg groter met verschillende kermisattracties, spelletjes en natuurlijk nóg meer scares. Was je dat allemaal wat te heftig? Dan kon je overdag genieten van de griezellige Halloween Days. Ruim 40.000 pompoenen brachten je meteen in de juiste stemming, zeker in de Pumpkin Farm vol bijzondere pompoencreaties. Ook dwaalde je hier overdag door een feeëriek woud in de nieuwe beleving: Magic Forest.

November:

heel Toverland omgetoverd tot winterwonderland

Het werd weer kouder, maar niet minder gezellig! Want juist in deze periode van het jaar rollen we kilometers aan lampjes naar buiten en haalden meer kerstbomen dan ooit van zolder. Voor het tweede jaar op rij toverden we het complete park om tot een winterwonderland tijdens Winter Feelings.

Port Laguna is hierbij dé hotspot van het winterse evenement met talloze activiteiten en festiviteiten. Eigenlijk werd hier alles meer en groter dan vorig jaar. Onder de 10 meter hoge kerstboom zwier je bijvoorbeeld over de schaatsbaan die 1,5x zo groot is geworden. Ook kun je je sportief uitleven op 5 curlingbanen, dat zijn er twee meer dan vorig jaar. Al die activiteiten maken natuurlijk hongerig, dus dan is de aangrenzende, indoor Almhut natuurlijk ideaal. Ook deze is dit jaar een paar maatjes groter met o.a. een eerste verdieping met balkon. Ook in de rest van het park dompelen we je onder in de ultieme wintersfeer met twinkelende lichtjes en hartverwarmend entertainment. Warm blijven kan trouwens niet alleen daardoor, maar ook door de gloednieuwe warme Toverland-wintercollectie met mutsen, sjaals en handschoenen!

December:

een magisch dagje uit

Magie brengt je samen. Daar geloven we eigenlijk altijd al in, maar nu zeiden we voor het eerst echt hardop. Dat komt helemaal tot uiting in de activiteit die we organiseren op eerste kerstdag. Niemand hoort tijdens de feestdagen alleen te zijn, dus geïnspireerd door Stichting Brabant Maatjes nodigden we 30 gasten uit die normaal de kerst alleen zouden doorbrengen. Tijdens een magisch dagje uit ontmoeten ze niet alleen anderen, maar beleven ook een dag vol winterse magie! 

En met deze kerstgedachte in het achterhoofd, kunnen we niet anders dan je magische feestdagen en een hartverwarmend 2024 vol magie toe te wensen!

Deel blog