Hoe is het om 100 duikshows op te voeren?

Deze zomer kun je van de spectaculaire duikshow The Battle of Port Laguna in Toverland genieten. We zijn inmiddels 100 25 meter dodemansduiken verder! Een goed moment om Luuk Verhoeven, Productie Manager Entertainment, te spreken.

Blog | Interview: hoe is het om 100 Duikshows op te voeren?

 08-08-2019

Dagelijks wordt er in Port Laguna deze zomer een hevige strijd uitgevochten tussen goed én kwaad. Een enorm schip siert de stranden van de entreezone met een niet te missen mast van 25 meter hoog! De good en bad guys maken spectaculaire sprongen en dodemansduiken, soms zelfs terwijl ze van top tot teen in brand staan. Onze gasten waardeerden de show in juli met een 9,3! We duiken samen met Luke Verhoeven (Productieleider Entertainment) in het productieproces, nu de show inmiddels voor de 100ste keer is opgevoerd.

De 100ste show is alweer achter de rug. Hoe kijk je terug op al deze shows? 
Het was een productionele uitdaging om tot dit resultaat te komen. We hebben gekozen voor een unieke show die in deze vorm nergens anders te vinden is. Mijn voornaamste rol bij de voorbereidingen was om alle partijen bij elkaar te brengen. Het is gelukt om een prachtig resultaat neer te zetten qua techniek, performance én decor. De show is bijvoorbeeld écht een plaatje om te zien als je Port Laguna binnenkomt!  

Nu de show staat, waar ben je het meest trots op? 
Dat de show zo perfect past binnen de wereld van Port Laguna én Toverland maakt me trots! De verhaallijn, de kostuums, de muziek van IMAscore (bekend van de muziek bij o.a. Fēnix en Troy) én het prachtige decor passen allemaal in de beleving die we willen neerzetten in Port Laguna. Veel collega's vinden het nu al 'jammer' dat het schip eind augustus weer weg gaat, als de show stopt.  Een groter compliment kun je niet krijgen! 


 

Is de 100ste show anders dan de eerste? 
Na een intensief voortraject met talloze repetities is de eerste 'echte' show voor publiek altijd extra spannend! Wat zijn de reacties van het publiek en komt de show over zoals we hem bedacht hebben? Ondanks de intensieve trainingen is het altijd 'eng' om de acteurs echt helemaal los te laten. Ze moeten het bij de eerste show écht zelf gaan doen. We kijken nog steeds dagelijks naar de show en blijven bijsturen om de kwaliteit hoog te houden. De laatste kleine puntjes op de I. 

De reacties van de gasten waren spannend vertel je! Hoe beoordeelt het publiek de show? 
Het is fantastisch om te zien dat gasten zo benieuwd zijn naar de duikshow én wat hen te wachten staat! Veel gasten bemachtigen al vroeg een plekje in Port Laguna, zodat ze het beste zicht hebben. Aan de oooh's, aaah's en het applaus dat iedere show weer te horen is, weten we genoeg! Ook in onze gasttevredenheidsonderzoeken komt de duikshow als hoogtepunt naar voren én waarderen gasten The Battle of Port Laguna met een 9,3! Daar kun je natuurlijk alleen maar blij van worden.

Ga je zelf ook nog vaak kijken? 
We zijn op dit moment ook druk bezig met de eerste voorbereidingen van de Halloween Days en -Nights in oktober. Ook dat wordt weer een heel spektakel. Het is daardoor niet mogelijk om écht bij iedere show te gaan kijken. We hebben de shows onderling verdeeld met het team, zodat we minimaal één show per dag kunnen bekijken. Iedere keer blijft het weer genieten en zie je weer nieuwe dingen. 

Over genieten gesproken, waar geniet je het meeste van tijdens de show? 
We kijken natuurlijk niet alleen puur naar de show zelf, maar ook naar de gasten. Het is prachtig om te zien hoe verbaasd en vol spanning iedereen naar de show kijkt. Zeker bij de dodemansduik houdt iedereen altijd even zijn adem in, prachtig om dat moment van de gezichten af te lezen. Als we na de buiging een luid applaus horen, weet ik dat we onze taak goed volbracht hebben! Daar geniet ik nog wel het meeste van. 

Kriebelt het niet om zelf ook een duik te nemen? 
Ik heb zelf nog géén duik genomen, zelfs géén kleintje, maar het lijkt me heerlijk om tijdens de warme dagen van vorige week een sprong te maken. Daar moet ik wel bij zeggen; vanaf de drie meter duikplanken! De sprongen vanaf hogere plateau's laat ik over aan de professionele duikers van de show. 

Ontdek zelf ook onze duikshow The Battle of Port Laguna!
Je kunt t/m 25 augustus drie keer genieten van spectaulaire duiken en spannende effecten!  Leer de karakters en het achtergrondverhaal kennen én lees meer over de spetterende show. Lees snel meer! 

Backstage bij Battle of Port Laguna

Backstage bij Battle of Port Laguna

Benieuwd wat er allemaal vooraf ging aan de duikshow? In het tweeluik 'Backstage bij Battle of Port Laguna zie je alle voorbereidende werkzaamheden, nemen we een kijkje bij de eerste repetitities en vertellen je hoe het bijzondere decor tot stand is gekomen.

Hiernaast zie je de eerste aflevering van Backstage bij Battle of Port Laguna.

Bekijk aflevering 2