Hartige en zoete Winter Specials in héél Toverland

Hartige en zoete Winter Specials in héél Toverland

16-11-2022
Houd je van zoet? Dan zit je deze winter goed in Toverland. Maar ook als je houdt van hartig hebben we talloze Winterse Specials voor je tijdens Winter Feelings. Ontdek hier waar je kunt watertanden!

Dit jaar kun je voor het eerst in de Toverland-geschiedenis heel het park ontdekken tijdens de winter. Dus tijdens Winter Feelings pakken we uit met een winters foodaanbod in al onze themawerelden! Het entreegebied is bijvoorbeeld omgetoverd tot Winter Laguna vol activiteiten en festiviteiten, maar ook een gezellige wintermarkt én Indoor Almhut. Daar serveren we je al deze Winterse Specials. Maar ook verspreid door de themawerelden: Avalon, Ithaka, Magische Vallei, Wunderwald én het Land van Toos val je met je neus in de boter!

Kaneelbroodjes en lobster rolls
Durf je bijvoorbeeld ook in december een vaartocht aan in de vernieuwde wildwaterbaan Expedition Zork? Dan smaakt een winters kaneelbroodje na afloop extra lekker bij foodcourt Waldstube in het overdekte Wunderwald! Of geniet compleet indoor én dus extra lekker warm van diverse betoverende taarten of een heerlijke roomcroissant met puddingvulling. Tussen alle attracties door écht stevige trek gekregen? De Lobster roll naar origineel recept is een bijzondere smakelijke toevoeging op het menu met rivierkreeftjes.

Winter Fries en flammkuchen
Je begeeft je in het Wunderwald natuurlijk tussen typisch Duitse geveltjes, pratende rendieren en voorbij zoevende roddelaars, dan mogen daarbij de flammkuchen van bakker Kuchler natuurlijk niet ontbreken. Deze vier varianten zijn er verkrijgbaar: Elzas met zure room, spekjes en rode ui, Pompoen met zure room, truffelsaus, rucola, pesto en rode ui, Geitenkaas met zure room, rode ui en appelstroop en Gekruide kip met zure room, rode ui, rucola en lemon-peppersaus. Wil je daar toevallig nog een frietje bij? Naast de normale keuze aan snacks en friet, kun je ook kiezen voor de rijkgetopte Winter Fries met: runderstoofvlees, truffelsaus en rode bietscheuten óf guacamole met tomaatsalsa en chipotle saus.

IJskoud genieten in Ithaka
Ook in de openlucht maakt je hongerige maag een sprongetje, want in het compleet versierde Ithaka heeft take-away Het Houten Paard je ook lekkers te bieden. Hier kun je traditiegetrouw natuurlijk weer je marshmallows goudbruin roosteren! Naast het ophalen van je gratis marshmallow kun je er ook nog extra marshmallows halen, die je op stok per vijf verkocht worden. Gooi na afloop je stokje gewoon in het vuur, dat ruimt net zo makkelijk op. Een andere specialiteit van het Houten Paard is de: Let it snowdae, een wel heel bijzonder ijsje. Deze winterse sundae is namelijk helemaal afgetopt met kersen, karamelsaus, popcorn én een ijsster als piek! Deze is bij take-away Tolly Molly ook verkrijgbaar in de Magische Vallei, maar dan met: chocoladesaus, eetbare funnyface, kleurrijke frambozenparels én pretzelkrokantjes. Een bijzonder gezicht kun je wel zeggen!

Lichtgevende slush, borrelplanken en Spirello's
In het Land van Toos is ook het Bosterras geopend voor o.a. warme dranken, maar hier is ook de speciale Christmas lightsslush verkrijgbaar: je favoriete slushsmaken in een lichtgevende beker. En aangezien het al vroeg donker is, verander je hiermee zelf al snel in een lichtpuntje! Ook bij take-away het Susshaus in het Wunderwald is de winterspin én de lichtgevende slushbeker verkrijgbaar. Ook dichtbij is de Biergarten, waar je naast winterse bierspecialiteiten de smakelijke Tiroler hotdog geserveerd wordt én de Bourgondische Bierborrelplank met kaasblokjes, hammen, gesneden worst, pretzelzoutjes, cherrytomaatjes, cornichons, groentenchips én mosterdip.

Ben je helemaal fan van de Spirello's in Toverland, de gedraaide aardappelsnack op stok? Ook dan zit je deze winter goed bij de verkoopkramen in de Magische Vallei én het buitengebied van Expedition Zork. Hier voegen we namelijk de smakelijke Koning Winter toe, een giant-Spirello gekroond met zoetzure chutney en BBQ zout.

Wintertaartjes en Kaneelbroodjes
In de Magische Vallei vieren we samen met jou de Polynesische winter. Oftewel, hier schijnt ook in de winter altijd de zon. Ook het uitgebreide aanbod aan winterspecialiteiten stemt Katara Plaza, aan de voet van de fonteinenshow je helemaal goed! Ben je team zoet? Dan ga je hier ongetwijfeld voor één van de feestelijke wintertaartjes of een heerlijk kaneelbroodje. Nieuw is dat je ook hier je marshmallows zelf kunt roosteren, dus het is ook mogelijk om je gratis marshmallow hier af te halen. Of je koopt er natuurlijk nog vijf bij als je er maar géén genoeg van kunt krijgen.

 

Tiroler Buns en Turkse Pizza's
Zit je toch meer in team hartig? Dan weet je je honger wel te stillen met de rijkgevulde Tiroler bun. Ga je voor de hotdog-variant: een pretzelbun met: gebakken uitjes en tomatenketchup óf voor de vegetarisch bun met braadwortel? Ook de Turkse pizza's zijn voorzien van nieuwe varianten, namelijk de lahmacun (vegetarisch) en vegetarische kebab. Tussen het opwarmen door toch toe aan een lekker ijsje? Ga dan hier zeker voor de bijzondere Winter Twister, een verdraaid lekkere combinatie van softijs met stoofpeertjes, speculaaskruimels én sinaasappelchocolade.

Winterse achtbaanritjes
Zoals je leest, de keuze is reuze! En dan hebben we het nog niet eens gehad over alle warme dranken waarmee je ook binnen no-time kunt opwarmen! Naast op snoepreis gaan door heel Toverland, stap je natuurlijk ook in al je favoriete attracties, want die zijn voor het eerst ook allemaal geopend! Door de weersomstandigheden kan het voorkomen dat bepaalde attracties later óf niet geopend zijn, houd hiervoor goed vóór je bezoek de openingstijdenkalender in de gaten én tijdens je bezoek de Toverland-app. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan.

Deel blog