Foto-update van de bouwvorderingen in Avalon

In Avalon gebeurt op dit moment zo ontzettend veel dat het bijna niet meer bij te houden is. Niet zo gek ook, want over 22 dagen opent het vernieuwde Avalon al. Ook zo benieuwd naar alle bouwontwikkelingen in het gebied? Kijk met ons mee.

08-06-2023 door Martijn van Gerwen

Gigantische themapoort
Het begint al wanneer je Avalon vanaf 1 juli binnenwandelt. Daar betreed je het vernieuwde themagebied via een gigantische en volledig houten poort. Ook de formaten daarvan zijn bijzonder indrukwekkend: 10,5 meter breed en iets meer dan 6 meter hoog. Deze zal nog afgewerkt worden met het logo van Avalon, kettingen en verlichting. 

Foto-update Pixarus

Een andere poort is al terug te zien bij de nieuwe attractie Pixarus. Ook hier zal een attractiebord verschijnen op de inmiddels geplaatste, houten spanten. Een soortgelijke poort mag je verwachten bij family droptower Dragonwatch en rondrit de Garden Tour. Vervolgens loop je vanaf dit punt de wachtrij in van de vliegtuigmolen, waarbij je onder verschillende achtbaanelementen van wingcoaster Fēnix de tunnel inloopt. Vanuit daar kun je je weg naar boven vervolgen. De wachtrij van sky fly Pixarus zal uitgerust worden met een doorlopende voorshow. Daar verklappen we je nog niet teveel over, maar hieronder kun je er wel al een eerste glimp van opvangen.

Foto-update andere attracties

Ook bij rondrit de Garden Tour zijn we hard aan het werk om de schetsen werklijkheid te maken. Zo verschijnen er talloze bloemen onder de pergola, aan het einde van de rit. Ook zijn er karren vol planten gearriveerd om van de Garden Tour écht een weelderige kruidentuin te maken. Bij het stationsgebouw krijgt het stucwerk steeds meer vorm, zijn er wachtrijhekken geplaatst en wordt er volop geschilderd.

Op het centrale plein vóór de attractie is ookal het 'huisje' van drakenchef Spicy Pete ontdekt. Vanuit hier zal hij verantwoordelijk zijn voor de lekkerste maaltijden. Als bezoeker kun je hier terecht voor een bijzondere verrassing. Onder de kiosk van de dynamische carrousel Jumping Juna is verlichting aangebracht én zijn de eerste kleurrijke vaandels opgehangen. Deze zijn straks door het hele gebied een verbindende factor, want dat er feest gevierd wordt in Avalon mag duidelijk zijn!

Blijf op de hoogte
Tot 1 juli blijven we je op de hoogte houden van de bouwvorderingen en alle verhalen uit de rijke bilbiotheek van dit gebied. Via flitsendsnelle shorts en onze making-of-serie Avalon: the next chapter. In de meest recente aflevering nemen we je mee in het volledige proces van de familievriendelijke vrijevaltoren Dragonwatch. En heb je aflevering 2 over Jumping Juna en de Garden Tour en aflevering 1 over vliegtuigmolen Pixarus ook al gezien?

Deel blog