Foto-update: de bouw van Pixarus gaat vliegensvlug

Nu de carnavalsvakantie weer achter de rug is, worden er écht meters gemaakt bij de nieuwe attracties in Avalon. Vliegtuigmolen Pixarus krijgt vliegensvlug vorm! Neem samen met ons een kijkje op de bouwplaats.

02-03-2023 door Martijn van Gerwen

Te midden van de spectaculaire helix (schuingekantelde bocht) van wing coaster Fēnix zijn we druk in de weer met vliegtuigmolen Pixarus! Medio 2023 leert Merlijn de Tovenaar je hier alle kunstjes van het vliegvak op de oefenplaats van zijn Flightschool of Magic. Heb je die onder de knie? Dan is het zelfs mogelijk om zo vaak als je zelf wilt over de kop te gaan. Je hebt namelijk zelf de bediening van de stuurknuppels in handen.

Houtconstructie wachtruimte

Houtconstructie wachtruimte

Hout- en staalconstructie
Terug naar de helix! Dit is in alle opzichten natuurlijk een unieke locatie. Niet alleen voor het zicht dat je straks vanuit de molen zult hebben, maar ook voor alle bouwwerkzaamheden. Zo is de bouwplaats bijzonder compact, wat natuurlijk de nodige uitdagingen met zich meebrengt. Een gigantische, metershoge kraan tilt alle benodigde materialen en onderdelen over de achtbaan heen, waardoor het noodzakelijk is Fēnix af en toe tijdelijk te sluiten. Op die dagen of dagdelen bieden we de alternatieve activiteit: Behind The Fence Tour aan.

Inmiddels zijn we 1.900m3 zand, 10.215kg wapeningsstaal en 160m3 beton verder. Wanneer je nu op de bouwplaats rondkijkt, zie je de staalconstructie voor de attractie op het plaform en de eerste houten spanten verrrijzen van de wachtrij.

Fundering Dragonwatch

Kijkje bij de andere attracties
Uiteraard gaan ook bij de andere drie attracties de bouwvorderingen gestaag verder! De compleet douglas houten overkapping is zo goed als klaar en zal de dynamische carrousel Jumping Juna gaan herbergen. De fantasierijke dakraampjes worden op dit moment bijvoorbeeld ook aangebracht. Bij de naastgelegen attractie Dragonwatch, de toekomstige familievriendelijke droptoren, is de fundering bijna gereed en worden de eerste overdekte wachtruimtes opgebouwd. Bij de kruidentuin van Merlijn, die je medio 2023 kunt ontdekken in de Garden Tour, zijn we volop bezig met grondwerkzaamheden en bekabeling.

Birdseye vernieuwde Avalon

Blijf alle updates volgen
Kun je geen genoeg krijgen van de bouw? Volg alle updates dan via Facebook, Instagram, TikTok en Twitter. Daar houden we je via video-shorts regelmatig op de hoogte. Later volgt ook op YouTube een verdiepende making-of reeks.

Avalon: the next chapter
Medio 2023 gaat het allemaal gebeuren! Naast de 4 attracties zul je in het gebied 5 verschillende belevingen gaan ontdekken. Van een avontuurlijke waterspeeltuin voor warme dagen tot nieuwe, vriendelijke draken en een charmant straatje vol kijktaferelen. Je komt ogen en oren te kort! Ontdek snel wat je allemaal je hier allemaal mag verwachten.

Deel blog