Feestelijk openingsmoment op de Avalon Opening Day

Op 1 juli is het dan is écht zover: dan openen de 4 nieuwe attracties én nieuwe belevingen in Avalon. Ben je erbij? Dan mag je op 1 juli dit verwachten tijdens de ochtend van de Avalon Opening Day!

29-06-2023 door Martijn van Gerwen

Na maanden vol getimmer, schilderklussen en het testen van de attracties is het moment op 1 juli dan écht daar. Avalon heropent met een compleet nieuw aanbod aan attracties en belevingen. Het gebied is er niet alleen levendiger en completer op geworden, maar ook letterlijk groter! Uiteraard willen we dit bijzondere moment niet zomaar voorbij laten gaan. Op het nieuwe plein dat is ontstaan tussen de uitbreidingen droptower Dragonwatch, rondrit de Garden Tour én dreumesspeeltuin Little Dragons heropenen we het complete gebied feestelijk.

Voor het stationsgebouw van de Garden Tour mag je een podium verwachten waar Algemeen Directeur Jean Gelissen jr. en eigenaar Jean Gelissen sr. de feestelijke opening zullen verrichten. Ook Tovenaar Merlijn en zijn leerling Arlène van de partij. Daarna is het gebied écht officieel geopend én zullen de attracties voor het eerst voor alle gasten draaien.

Feestmoment op het centrale plein
Toverland opent op 1 juli al iets voor 10:00 haar poorten. Wil je het openingsmoment in Avalon niet missen? Begeef je dan meteen naar het nieuwe, centrale plein het Avalon. Om 10:15 start daar namelijk het feestelijke openingsmoment. Dit moment zal ongeveer een kwartier duren, waarna vervolgens alle nieuwe attracties te bezoeken zijn. Laat ons na afloop van alle nieuwe avonturen vooral ook via social weten wat je van alle belevingen vond en post je meest magische foto's met #Toverland!

Nieuwe belevingen voor Fēnix en Merlin's Quest
Vergeet natuurlijk ook niet om opnieuw een vlucht te maken in wing coaster Fēnix! Ook vanuit daar is de beleving opeens een stuk anders door de komst van vliegschool Pixarus in de helix. Zowel links als rechts zul je hier nieuwe, zogenaamde near-misses ervaren (plaatsen waar je denkt ergens tegenaan te vliegen). Ook je vaartocht in boatride Merlin's Quest zal een andere beleving zijn. Want al snel zul je de Swamp Dragon tegenkomen. Geen zorgen, deze waterdraak heeft geen kwaad in de zin. Ook het nieuwe Waterdwarf Alley en Sparky's Splash Dock maken interactie met de boatvaart.

Deel blog