Feestelijk moment: hoogste punt Dragonwatch op 40 meter bereikt

Een bijzonder feestelijk moment op de bouwplaats: het hoogste punt van Dragonwatch is dit weekend bereikt en wel op 40 meter hoogte! Dit is ook het hoogste punt van alle uitbreidingen in Avalon. Kijk met ons mee bij dit bijzondere moment.

13-04-2023 door Martijn van Gerwen

De vlag kan letterlijk uit, want bij de bouw van de 4 nieuwe attracties in Avalon is weer een nieuwe mijlpaal bereikt. Dit keer het allerhoogste punt van de familievriendelijke valtoren Dragonwatch. De attractie is in delen opgebouwd. In een van de kleurrijke parachutes word je naar 17 meter hoogte gebracht. Deze zijn bevestigd aan gigantische platforms van ruim 8 meter lang, die naar ons ontwerp aangepast.

Hier bovenop voegden we een 13 meter hoge toren toe, met als kers op de taart: een torenkamer van 5,5 meter hoog en 4,5 meter breed met gotische ramen en een meer dan 6 meter hoge torenspits met vijandig ogende draak. Deze ijsdraak symboliseert Morgana, de ijsheks die ooit met ijzige hand over Avalon regeerde. Nu zit ze in de vorm van een ijsdraak opgesloten in de kerkers van het kasteel van Merlijn. Dat kun je met eigen ogen zien, vlak voordat je de lifthill van Fēnix op gaat.

Ontwerpen komen tot leven
De volledige torenkamer en andere ornamenten zijn door onze Toverland-ontwerpers tot in detail uitgetekend. Vervolgens zijn deze met zorg in het buitenland vervaardigd in klei, waarna ze worden afgemald. Via schilderspenselen worden deze in de juiste vorm gebracht en worden er extra details toegevoegd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de houtstructuur van de ijsdraak op de top. Puur vakmanschap kunnen we wel zeggen. Hieronder zie je verschillende schetsen terug. 

Meer over de attractie
In Dragonwatch schiet je in volle vaart omhoog, om daarna gecontroleerd naar beneden te storten. En daar blijft het niet bij, want zonder dat je ervan bij kunt komen, schiet je weer naar boven én naar beneden. Vanaf 17 meter hoogte is het aan jou de schone taak om alle draken uit de omgeving te spotten, want wie weet is er wel eentje die hulp kan gebruiken. Toen Morgana nog aan de macht was in Avalon teisterde het kwaad het gebied vooral via de lucht. Hierdoor waren er dragonwatchers actief op grote hoogte om het gevaar van ver aan te zien komen. Was er een draak gespot? Dan konden de watchers zich vliegensvlug naar beneden storten en te paard de strijd aangaan met de vijandige draak.

Nu kun jij in die voetsporen gaan treden. De Dragonwatch-toren dient tegenwoordig dan ook als uitkijkpost voor hulpbehoevende draken. Deze kunnen ‘eenvoudig’ landen op de platformen en vervolgens verzorgd worden. Door de toevoeging van deze attractie kunnen we weer een nieuw verhaal toevoegen aan de rijke bibliotheek van Avalon!

Deel blog