Dit mag je verwachten van de familievriendelijke Halloween Days

Dit mag je verwachten van de familievriendelijke Halloween Days

13-09-2020
Ook dit jaar staan oktober en begin november in het teken van Halloween. In de avonden kijk je tijdens de Halloween Nights je grootste angst recht in de ogen, maar overdag griezel je met een lach. Ook het dagprogramma is dit jaar extra uitgebreid. 

Tijdens de Halloween Days van 10:00 tot 18:00 uur dompelen we je onder in een ‘griezellige’ sfeer. Want Halloween hoeft niet alleen eng te zijn, maar ook betoverend mooi. Zo hebben de heksen en tovenaars van Toverland bijvoorbeeld heel Port Laguna en de Tovertuin van het Land van Toos uitgedost met honderden pompoenen, spannende taferelen en kleverige spinnenwebben. Ook kun je dan natuurlijk een ritje maken in je favoriete binnen- en buitenattracties. 

Bekijk attracties

Bertus en Jaapie zijn terug
Ook tijdens Halloween is Port Laguna de show-hotspot van Toverland. Naast de familieshow ‘Toos en Morrel gaan op vakantie’ kun je op de plaats van de duikshow een nieuw, outdoor podium verwachten. Dit is het decor voor het olijke duo Bertus en Jaapie. Dit keer zijn ze te vinden op een mysterieuze zolder van een museum. En daar vallen ze van de ene mysterieuze verrassing in de andere. Zing, griezel en dans vooral mee met de gezellige familieshow: 'Bertus & Jaapie: de vloek van het museum' op de vaste tijden: 12:00 - 14:00 en 16:00 uur

Ook in het overdekte Land van Toos zijn er weer heksen neergestreken. Op het Fonteinenplein voor zweefmolen Djinn zijn deze puntmutsen een pruttelende toverdrank aan het brouwen. Wees niet bang, deze heksen zijn goedaardig, dus schuif vooral aan en help ze een handje. Ze kunnen je hulp namelijk goed gebruiken. 

Dr. Fool is back
Een bekend karakter dat we dit jaar weer mogen begroeten is Dr. Fool. Deze (te) gekke professor heeft van angst zijn specialiteit gemaakt. Dit jaar heeft hij zelfs zijn eigen Mansion, net achter de zweefmolen van het Land van Toos. In een ontdekkingstocht door zijn mansion kun je zelf ontdekken hoe angstig je bent. De adviesleeftijd voor deze beleving is < 12 jaar. Ook leuk voor de (aller)kleinsten dus. 

Griezel Labyrint
Net buiten het Land van Toos in de Tovertuin kun je altijd al het Dwaalhof tegenkomen. Echter is daar nu een dief gesignaleerd die glinsterende kostbaarheden heeft gestolen. Weet jij hem of haar op heterdaad te betrappen? Onderweg word je gelukkig een handje geholpen. Ga zelf tussen 12:00 en 16:00 uur op onderzoek uit. 

Halloween-shop
Speciaal voor Halloween hebben we de grote souvenirshop van het Land van Toos, de Bazaar, omgetoverd tot heuse Halloween-shop! Ben jij niet bang te krijgen door spinnen, schedels en andere griezelige souvenirs? Loop hier dan eens naar binnen. Leuk voor jezelf, maar ook om de thuisblijvers mee te laten schrikken natuurlijk. 

Griezelen voor gevorderden 
Dit jaar kun je vaker dan ooit komen griezelen op: 9 t/m 11 okt. / 16 t/m 25 okt. / 30 okt. t/m 1 nov. / 6 nov. t/m 8 nov. 2020. Met een dagticket kun je ook in de avond blijven en je grootste angsten op de proef stellen tijdens de Halloween Nights. Wordt het je dan toch te eng? Zorg ervoor dat je om 18:00 uur de benen neemt. 

Meer over: Halloween Nights
Deel blog