Extra feestelijke foodspecials tijdens de carnavalsvakantie

Carnaval staat weer bijna voor de deur. Hoewel je in Toverland prima aan een polonaise kunt ontkomen, pakken we tijdens de carnavalsvakantie uit met extra feestelijke foodspecials!

13-02-2023 door Martijn van Gerwen

Iets dat in Limburg bijvoorbeeld een ontzettend bekende specialiteit is, is de Nonnevot. Dit strikvormige en gefrituurde gebakje in de vorm van een lus met losse knoop wordt traditioneel met Carnaval gegeten! Het komt zelfs al uit 1676, maar bij ons bestel je natuurlijk verse! Van origine bestrooi je deze lekkernij met kristal- of basterdsuiker. Die variant is als naturel (€3,95) verkrijgbaar in Toverland bij de horecalocaties: Waldstube in het overdekte Wunderwald en Katara Plaza in de Magische Vallei.

Wil je er echt een feestje van maken voor het oog én je mond? Kies dan de Limburgse nonnevot: over de top (€5,75)! De gefrituurde strik wordt dan gevuld met softijs en afgetopt met een kleurrijke discodip. Baas boven baas is de Limburgse nonnevot: kaneelroomijs! Deze bevat - zoals je wellicht al zal vermoeden - een bol kaneelroomijs, krokante kletskoppen, poedersuiker in de vorm van het Toverland-amulet, banketbakkersroom én discodip. Een waar feestje op je bord. Deze variant is enkel te bestellen bij bedieningsrestaurant The Flaming Feather in Avalon.

Gevulde croissant bun
Ook lekker is de croissant bun banketbakkersroom (€4,50). Zoals de naam al doet vermoeden is het krokante en ronde croissant-broodje gevuld met een heerlijke, geelkleurige room! Uiteraard mag daarbij ook poedersuiker niet ontbreken. Loopt het water je al in de mond? Ga langs bij de Waldstube in het indoor-Wunderwald.

Rijkgetopte Feestfriet
Vier je wel of géén carnaval, daar zijn de meningen nogal over verdeeld. Maar nog zoiets is voer voor een eeuwig voortdurende discussie: is het friet óf toch patat? Juist met Carnaval vroegen we onze meest trouwe volgers op FacebookInstagram en Twitter hoe we onze nieuwe, rijkgetopte Loaded Fries moesten noemen. De meeste stemmen gelden en zijn nu geteld! Zo bestel je de bontgekleurde crispy fries met runderstoofvlees, romige truffelmayonaise, baconflakes, rode ui en gesneden peterselie onder de noemer: Feestfriet! Voor dit uitgebreide frietje stoofvlees (€8,75) moet je ook bij de Waldstube zijn.

Bontgekleurde burger
Tussen alle attracties door toe aan een rustpauze? Strijk neer aan één van de lange tafels van The Flaming Feather en laat je helemaal in de watten leggen. Hier geniet je namelijk van tafelbediening! Naast de Limburgse Nonnevot: kaneelroomijs kun je hier ook nog andere feestspecials verwachten. Sla de Alaaf Burger (€21,50), inclusief bourgondische friet, bijvoorbeeld niet over. Dit feestelijke, volledig roodgekleurde broodje is voorzien van spek, ceddarkaas, chunky tomatensalsa, slamix, pikante pepers, augurk en een gepoft tomatentrosje. De gele en groene dipsaus maakt het helemaal af! De oplettende lezer zal het al wel opgevallen zijn: rood, geel en groen zijn natuurlijk de kleuren van het Limburgse vasteloavond!

Samen proosten
Ben je helemaal in de feeststemming? Dan mag er natuurlijk ook geproost worden! Dat kan optimaal met de opvallend oranje Confetti cocktail voor €9,95 bij The Flaming Feather. De basis van Aperol Spritz wordt aangevuld met prosecco-cava, bruiswater, een schijfje sinaasappel en granaatpitten. Uiteraard maken we er ook een feestje van voor het oog!

Alle feestelijke foodspecials serveren we je tijdens de carnavalsvakantie van 18 februari t/m 26 februari 2023.

Deel blog