Expedition Zork officieel heropend

Eindelijk was het dan zover: de officiële opening van de vernieuwde Expedition Zork! Tijdens een bijzondere openingsavond voor Toverland-medewerkers en hun familie heeft Maximus Müller de attractie feestelijk heropend.

19-07-2022 door Martijn van Gerwen

Onder toeziend oog van een heleboel Toverland-medewerkers heeft de exentrieke uitvinder Maximus Müller zijn gloednieuwe transportsysteem door de bergen van het Wunderwald geopend: Expedition Zork. In deze vernieuwde wildwaterbaan ga je nu op zoek naar het myterieuze en beruchte moerasmonster Zork onder leiding van Maximus zelf. De opening ging natuurlijk niet zonder slag of stoot - wat we wel gewend zijn van de uitvinder - maar het is gelukt! Hij werd bijgestaan door Jean Gelissen Jr., Algemeen Directeur van Toverland.

Onderdeel van de familieavond
De attractie is niet voor niets op donderdag 14 juli heropend, want het was een bijzondere avond voor alle Toverland-medewerkers. Ook dit jaar was er namelijk een familieavond, waarop medewerkers van Toverland hun gezinnen of familieleden kunnen meenemen en vol trots hun werkplek(ken) kunnen laten zien. Dat was natuurlijk een mooie aangelegenheid om het nieuwste stukje Toverland officieel te openen! Uiteraard konden alle medewerkers en aanhang nu ook de attractie met alle effecten uitproberen. Tijdens de familieavond waren ook alle werelden van Toverland geopend, draaiden de attracties en waren er verschillende entertainment-acts te bewonderen. Ook konden medewerkers gratis een balletje rollen bij de Game Gallery in Port Laguna.

Gigantische upgrade
Sinds de winter van 2021 is het géén moment rustig geweest in het buitengebied van Expedition Zork. En met een reden, want het gehele gebied is op de schop gegaan! Het begon allemaal met een birdseye in aquarel en kijk er nu toch eens om je heen. Je kunt je bijna niet meer inbeelden dat alle gigantische rotspartijen en kletterende watervallen er niet altijd al waren.

Het gebied is levendiger dan ooit door talloze bosdiertjes die zich er verstopt hebben, maar ook door de toevoeging van de Maximus' Wunderball - twee ballenbanen - en de compleet aangepakte waterspeeltuin. En dan hebben we het nog niet eens gehad over alle toevoegingen en effecten tijdens je vaartocht in één van de boomstammen. De al volwassen bomen en beplanting zijn al metershoog, maar zullen dit gebied de komende jaren nog meer laten aanvoelen als een dichtbebost Wunderwald! We zijn ontzettend trots op het eindresultaat dat we hier neergezet hebben.

 

De reveal van Zork
De afgelopen weken is er nog volop gewerkt aan de laatste puntjes op de i. Zo wist (hier volgen spoilers!) moeraswezen Zork eindelijk zijn plekje te bemachtigen boven de rotsdoorgang. Deze vrolijke, groene verschijning wiegt vriendelijk op en neer en blaast op een gigantische alpenhoorn. Kijk alleen maar goed uit als je er onderdoor vaart, want wie weet heeft Zork nog wel een verfrissende verrassing voor je in petto!

Eén ding is zeker, bang zijn hoef je niet voor hem, dus alle spookverhalen die over hem rondgaan onder de Wunderwalders zijn regelrechte onzin. Ook wanneer je door de rotsopening naar binnen vaart kom je talloze fonkelende kristallen tegen, diverse plankjes met avontuurlijke attributen én nog meer bijzondere, groene wezentjes! Ook elders tijdens de rit kunnen je verschillende nieuwigheden opvallen, zoals nostalgische antenne-televisies. Hierop instrueert Maximus hoe je de tocht in je boomstam met succes af kunt leggen. Hierdoor is de baan nóg avontuurlijker geworden dan dat hij al was.

Ga zelf op ontdekkingstocht
Sinds 15 juli is de attractie officieel heropend, dus stap snel zelf eens in een van de boomstammen. Ga ook vooral op ontdekkingstocht door het compleet vernieuwde buitengebied met o.a. een splash zone, dansende fonteinen, een trekvlot en verschillende picknicktafels met een fantastisch uitzicht over het vernieuwde outdoor Wunderwald. Kun je géén genoeg krijgen van deze upgrade? Dan heb je geluk! Er komen nog een thema-aflevering van Betoverd de Podcast én een laatste making-of aflevering aan. Een vernieuwing als deze smaakt natuurlijk naar meer!

Ook werken bij Toverland? Dan maak je natuurlijk niet alleen deze bijzondere familieavond mee, maar zorg je dagelijks voor magische gelukservaringen op de meest bijzondere plaatsen. Profiteer deze zomer ook van de aantrekkelijke zomerbonus. Bekijk alle vacatures.

Deel blog