Expedition Zork krijgt een thema-wachtrij

Niet alleen in het buitengebied staat wildwaterbaan Expedition Zork een gigantische upgrade te wachten, maar ook binnen pakken we de wachtrij grondig aan. Hierdoor zetten we van begin tot eind één themabeleving neer.

06-04-2023 door Martijn van Gerwen

De voormalige zigzaggende wachtrij van houten hekwerk is volledig verwijderd. Deze zandvlakte die overbleef, wordt de komende tijd omgetoverd tot een avontuurlijke thema-wachtrij in de vorm van een slingerend voetpad door de bossen van het Wunderwald. Via dit slingerpaadje kom je van alles tegen tijdens je ontdekkingstocht. Je dwaalt langs talloze dennenbomen en avontuurlijke objecten, zoals: houten tonnen, stoere kisten, diverse attributen van de dorpsbewoners, opgestapelde boomstammen en grillig rotswerk.

De eerste werkzaamheden zijn inmiddels al uitgevoerd, zo is bijvoorbeeld de bestaande houten trap al verplaatst. Deze sluit vervolgens aan op de vernieuwde binnenwachtrij en een nieuw stuk buitenwachtrij. Voordat je deze trap op gaat, zal ook de entree tot de attractie aangepast en vernieuwd worden. Spits onderweg je oren en geef je ogen de kost, want dit is ook de plek waar je de nieuwe, verder uitgediepte storyline van Expedition Zork zult gaan ontdekken.

Het verhaal achter de attractie
Je zult het verhaal op verschillende momenten in de wachtrij gaan horen én zien. Via een nostalgische televisie spreken dorpsbewoners je toe over het mysterieuze moeraswezen Zork dat al jaren het dorp lijkt te teisteren. Iets verderop in de eerste tent zal je weer toegesproken worden. Hierdoor krijg je nog voordat je in één van de noeste boomstammen stapt, het complete verhaal mee achter deze vernieuwde attractie. In dit kampement van Maximus heeft hij zijn stretcher neergezet en zijn de doeken volgeprikt met allerlei bewijsmaterialen die de uitvinder gebruikt om aan te tonen dat het mysterie rondom Zork écht een fabeltje is. 

 

Laatste instructies
In de grootste tent geeft uitvinder Maximus Müller je nog wat laatste instructies voor je tocht over de wildwaterrivier. Ook deze tent zal vol hangen met verschillende pamfletten, oorkondes en voorzien zijn van talloze attributen. Hier zal ook het bijzondere oorkonde met namen van winnende abonnementhouders komen te hangen! Na deze tent zul je de keuze gaan maken uit hoeveel personen je gezelschap bestaat en betreed je het station van Expedition Zork. Door de spoedcursus van Maximus ben je helemaal klaar om als nieuw expeditielid de vaartocht te gaan maken.

Vijfdelige making-of serie
Regelmatig updaten we je ook via onze making-of serie: Project Expedition Zork. In de meest recente aflevering kom je van alles te weten over het bouwproces, zoomen we in op het groen, maar geven je ook een sneakpreview van de autenthieke attributen die je mag verwachten in de wachtrij. Heb je de eerste aflevering ook al gezien? Hierin vertelt o.a. Senior Ontwerper Peter van Holsteijn de aanleiding van deze gigantische upgrade.

Blijf de upgrade volgen
Ook buiten staan je naast de nieuwe Splash Zone, verlengde wachtrij én gethematiseerde buitenruimte nog veel meer verrassingen te wachten. Je ontdekt ze online én ín het park via het Bauhaus van Maximus Müller. Kijk maar eens goed rond in de werkkamer van de uitvinder, want misschien ontdek je wel weer nieuwe aanwinsten! Ook online houdt hij je op de hoogte via zijn werktafel, waardoor je géén details hoeft te missen.

Deel blog