Exclusieve jubileumsouvenirs voor Wunderwald

Themawereld Wunderwald bestaat 20 jaar! Dat laten we niet onopgemerkt voorbij gaan, dus ontdek de exclusieve souvenirs. Samen vieren we dit feestje!

25/06/2024 | Door Martijn van Gerwen

Na het succes van het Land van Toos, was op 3 juli 2004 het volgende heugelijke moment daar: de opening van het Magic Forest! Want dat was de naam van het Wunderwald destijds. De tweede indoorwereld van Toverland. Sterker nog, toen was Toverland sowieso voornamelijk binnen.

Al waren er bij de tweede overdekte wereld wel al meer 'uitstapjes' naar buiten. Wildwaterbaan Expedition Zork en de Maximus' Blitz Bahn - met allemaal andere namen - voerden je al deels naar buiten. En de lanceerachtbaan Booster Bike was helemaal een outdoor-spektakel en destijds uniek in zijn soort als prototype motorachtbaan. Juist al deze bijzondere momenten gaan we vieren met bijzondere nieuwe souvenirs, stickpins, T-shirts en caps!

20 jaar Wunderwald-pin
Laten we beginnen met de Limited Edition Jubileumpins. Want je kunt deze met trots dragen op je kleding óf je verzameling pins compleet maken. Er komen een vijftal nieuwe pins uit. In 2018 veranderde de naam Magic Forest in Wunderwald én daar hoort ook een logo bij. Dat vormt de basis voor de hoofdpin van 20 jaar Wunderwald.

Met een sierlijke omlijsting en prominente 20 bovenin valt dit ontwerp extra op. Deze pin is ook iets groter dan de andere, 5 bij 4 centimeter en bevat net als de andere in deze reeks reliëf voor extra diepte. Los kost deze pin €7,95.

Luxe 5 delige pinset
Vier pins van deze reeks eren allemaal een attractie óf gedeelte van het Wunderwald feestelijk. Het ontwerp van deze vier pins komt overeen, maar het middendeel verschilt per pin. Zo worden er pins uitgebracht van: wildwaterbaan Expedition Zork, draaimolen Karussell, bobkartbaan Maximus' Blitz Bahn en de Biergarten.

Je ziet duidelijk kenmerken uit het Wunderwald terug in het ontwerp, waarbij de attracties en locaties op simplistische wijze zijn ontworpen. Het is mogelijk om deze pins én de Wunderwald-pin los aan te schaffen (€7,95) of als complete 5-pins set voor €26,95. In alle gevallen geldt: op=op, verkrijgbaar zolang de voorraad strekt.

En daar blijft het niet bij, want naast de stickpins, kun je ook een speciale Wunderball scoren bij de avontuurlijke parcoursen in het buitengebied van het Wunderwald. In de automaat onderaan het chalet van de Maximus' Wunderball kun je een houten Wunderball aanschaffen. Speciaal voor het jubileum van het Wunderwald, hebben we de automaat uitgerust met speciale jubileum-Wunderballen! Een echt collector's item, dus ga er vooral eentje halen. Meteen een goede reden om de twee, avontuurlijke parcoursen weer eens uit te proberen!

Ook lanceerachtbaan Booster Bike 20 kaarsjes uitblazen. Dit bijzondere achtbaantype heeft tot op de dag van vandaag nog niet echt eigen merchandise. Dus daar brengen we graag verandering in! Je mag een stoere zwart-lijn met outlines van o.a. de silhouetten van de motoren verwachten. En ook later dit seizoen hebben we nog bijzondere verrassingen voor je in petto!

Stoere Booster Bike-souvenirs
Loop jij deze zomer bijvoorbeeld in één van de T-shirts van 20 jaar Booster Bike? Deze zijn verkrijgbaar in twee verschillende designs, allebei met een volwassen en eigentijds ontwerp. Het witte T-shirt bevat een simplistische weergave van een Booster Bike. En was je de lay-out van de baan ook al opgevallen? Ook deze is als vorm terug te vinden op het shirt.

Ook achterop zullen nog enkele facts en figures staan van de attractie. Het zwarte T-shirt bevat naast de statistieken aan de voorkant ook de complete trein als wit silhouet. De T-shirts zijn verkrijgbaar in de volgende maten: XXS tot XXXL voor €24,95.

Caps en stickpin
Naast de T-shirts zal met een verkrijgbaar design een zwarte cap te koop zijn! Voorop pronkt ook hier het witte silhouet van de volledige Booster Bike-trein met daarbij het Toverland-logo. Als detail bevat de cap ook nog het Toverland-amulet aan de zijkant. En we zijn nog niet klaar, want ook van de Booster Bike zal een losse stickpin verkocht gaan worden. Hierop is het ontwerp van één van T-shirts de basis, waarbij de Booster Bike recht op je af komt gereden!

Deel blog