Eet je vegetarisch of heb je een allergie? Dit zijn onze tips!

Een vlugge hap tussendoor of uitgebreid tafelen, het kan allemaal in Toverland! Ook als je vegetarisch eet of bijvoorbeeld een allergie hebt. We vertellen je in deze blog graag het passende aanbod.

05-08-2021 door Martijn van Gerwen

Lekker voor bij de koffie
Net aangekomen in Toverland? Dan is niets zo lekker als even opstarten met een kopje koffie of thee met de eerste snack van de dag! Daar zit je meteen goed, want de meeste koffiesnacks zijn van nature al vegetarisch. Wat dacht je bijvoorbeeld van een heerlijke, kleurrijke donut in diverse smaken of een stukje gebak, verkrijgbaar bij Mañana in Port Laguna, Katara Plaza (Magische Vallei) en de Waldstube (in het Wunderwald)? Ook bij Het Houten Paard, tegenover houten achtbaan Troy, is gebak te verkrijgen, naast ijsjes en American cookies (verkrijgbaar in de smaken: chocolade en witte chocolade). Ook deze opties zijn helemaal vegetarisch. 

Vermijd je dierlijke producten helemaal, of heb je een allergie waardoor een donut niet jouw ideale koffiesnack is? Dan kun je ook altijd gaan voor het bekertje fruit bij foodcourt Katara Plaza of de indoor Waldstube. Nog niet ontbeten? Op deze verkooppunten is ook een bekertje met yoghurt en granola te verkrijgen. Ook lekker voor tussendoor natuurlijk!

Snacks
Als je honger krijgt na al je attractie-avonturen, dan hebben we natuurlijk meer snacks in Toverland! Door het park heen hebben we verschillende take-aways en snackmuren waar je terechtkunt. Hier ben je niet teveel tijd aan kwijt, waarna je direct weer door kunt naar je favoriete attractie. 

Vegetarische opties
Trek gekregen en toe aan een vleesvrije snack? Bij de snackmuur bij de Waldstube (aan de zijde van bobkartbaan Maximus’ Blitz Bahn) zijn twee rijen snackraampjes gereserveerd voor vegetarische snacks: de vegetarische loempia en een kaassoufflé. Deze snacks zijn gemakkelijk te herkennen door de sticker op de voorkant van het vakje. Liever wat anders? Speciaal bij take-away Mañana in themawereld Port Laguna is een groentekroket verkrijgbaar bij de balieverkoop. Ken je de Spirello eigenlijk al? Deze aardappel op stok in een vrolijke twister gevormd, doet het niet alleen goed op je Instagram. Proef er maar eens eentje in de Magische Vallei, dichtbij de entree naar themawereld Avalon, óf in Ithaka, tegenover houten achtbaan Troy. 

Meer trek in een koude verrassing? Bij de Waldstube en bij ijsverkooppunt Solaris in Port laguna is ook heerlijk schepijs te verkrijgen. Ben je veganistisch? Dan kun je hier, net zoals bij de Waldstube, gaan voor het sorbetijs. De smaken van dit ijs kunnen per periode of seizoen verschillen. Er zit altijd wel een favoriete smaak van je tussen! Verder kun je bij de kleinere horecapunten, zoals Tolly Molly (Magische Vallei) en het Bosterras (Land van Toos), ook andere lekkere Ola-ijsjes krijgen. Wanneer je toch bij het Bosterras bent, bestel dan eens een knapperige portie nacho's met kaassaus. Ook deze zijn geheel vegetarisch. Ideaal als je even moet wachten tot de kids uitgespeeld zijn in de Tovertuin!

Allergieën
Als je allergisch bent voor gluten, dan zijn er ook glutenvrije frituursnacks verkrijgbaar. Deze vind je ook bij Mañana, Katara Plaza en de Waldstube. In de keuken vind een speciaal bakproces plaats in eigen frituurvet en de snacks worden los van andere bestellingen gebakken. Hierdoor kunnen we je verzekeren van een verantwoorde snack, geheel vrij van gluten. Wil je liever een ijsje, maar eet of drink je geen zuivel? Kies dan voor ons heerlijk sorbetijs in diverse smaken bij de Waldstube of Solaris. Uiteraard hebben we verspreid door het hele park ook verschillende waterijsjes, zoals het Lipton Green Ice Tea-ijsje. 

Lunch en diner
Is het alweer tijd voor je lunch of diner? Ook dan hebben we verschillende opties waarmee jij je buikje rond kunt eten! Bij de foodcourts Waldstube en Katara Plaza is voor iedereen wat lekkers te krijgen, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor de tafelservice van The Flaming Feather, als je even een langere pauze wil inbouwen. Hieronder sommen we de opties voor je op: 

Vegetarische opties
Bij de Waldstube en Katara Plaza worden verschillende soorten burgers verkocht en op beide locaties is er voor vegetariërs een groenteburger verkrijgbaar. Een verantwoorde keuze maken? Kies dan voor de sandwiches of saladeshakers (die ook veganistisch bereid kunnen worden, vraag de medewerker naar de mogelijkheden) die ook bij de foodcourts te verkrijgen zijn. Ook lekker is de 'soep van de dag': zo is de tomatensoep bijvoorbeeld ook vegetarisch en standaard zónder balletjes of vlees.

Even wachten nog... pizza! Kun je dat wel dromen? Dan is de Waldstube in het overdekte Wunderwald dé place to be voor jou, want dat is de plek waar je in Toverland moet zijn voor pizza's én pasta's. De pizza margarita is vegetarisch, net als de carbonara pastasaus. Dichtbij Katara - Fountain of Magic en kun je wel een hapje gebruiken? Ga eens voor de Turkse pizza, deze wordt halal bereid en voor de vegetariërs is er ook vegetarische variant. Tijdens de zomermaanden kun je ook Turkse pizza krijgen bij de Food Street ín de Tovertuin. 

Iets meer tijd om samen lekker te tafelen? Neem plaats binnen of buiten bij bedieningsrestaurant The Flaming Feather in Avalon. Daar hebben we sinds de start van de zomer een nieuwe zomerkaart met o.a. een heerlijke vegetarische curry. Ook de Trostomatensoep en Burratta caprese zijn volledig vegetarische lekkernijen. Lik je vingers er maar bij af.

Allergieën
Als je een bepaalde allergie hebt, dan loont het altijd om even aan onze medewerkers te vragen wat er voor jou beschikbaar is. Mist er volgens jou nog iets op de kaart van je favoriete horecalocatie? Geef dit dan zeker aan tijdens je bezoek. Bepaalde vegetarische producten, zoals de saladeshakers en de broodjes met humus, zijn ook veganistisch te bereiden. Ook de tosti's van de Wuldstube zijn gluten- én lactosevrij te verkrijgen op bestelling. Onze medewerkers denken altijd graag mee in mogelijkheden en maken het waar nodig speciaal voor jou wat klaar!​ Wil je eten bij à la carte-restaurant The Flaming Feather? Informeer dan vooraf even naar het aanbod, zodat de medewerker je goed kan voorlichten over wat je wel en niet kunt eten. 

We zijn altijd bezig met ons aanbod
Sinds enkele jaren is Toverland aangesloten bij het 'Gezond Uit initiatief' JOGG, een initiatief dat staat voor Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst. Hierbij wordt samen met andere dagattracties gewerkt aan een gezond en verantwoord aanbod tijdens je dagje uit. Keer op keer voegen we o.a. door dit initiatief nieuwe items toe aan ons assortiment en optimaliseren het aanbod op het gebied van verantwoord en gezond eten, maar ook bijvoorbeeld bij een allergie. Daarnaast signaleren we zelf ook trends en ontwikkelingen en nemen alle signalen die we krijgen van onze gasten mee, wanneer we het horeca-aanbod van het park weer updaten of uitbreiden.

Deel blog