Dit staat je in 2022 in Toverland te wachten

Dit staat je in 2022 in Toverland te wachten

Groot nieuws: voor het eerst in de Toverland-geschiedenis gaat in de winter van 2022 het hele park open! Verder heeft het nieuwe jaar nog veel meer verrassingen voor je in petto. Kijk met ons mee door de kalender van het nieuwe jaar.

Binnenpret tijdens Indoor
Op dit moment zijn we nog tijdelijk gesloten, maar we verheugen ons alweer op onze heropening. Voor én achter de schermen zijn we daar natuurlijk al druk mee in de weer. Wanneer we heropenen doen we dat onder de noemer: 'Indoor'. Hierbij kun je genieten van alle indoorattracties die het Land van Toos en het Wunderwald te bieden hebben. Ook ideaal wanneer het wat minder weer is. Maar ook outdoor zijn er genoeg avonturen te beleven.

Verpulver bijvoorbeeld je snelheidsrecord in bobkart Maximus’ Blitz Bahn of gooi je handen in de lucht op één van de motoren van lanceerachtbaan Booster Bike. Deze winter is zelfs spinningcoaster Dwervelwind voor je geopend, dus dat worden doldwaze ritjes! Deze attractie vervangt Expedition Zork, die voor een gigantische upgrade gesloten is tot het voorjaar van 2022. Daarover gesproken: ga, als Toverland open is, ook eens kijken bij het fysieke Bauhaus van Maximus Müller, dichtbij de entree van de wildwaterbaan. In deze werkkamer geeft de uitvinder je als eerste exclusieve previews prijs!

Volg online Project Expedition Zork

Voorproefje van alle magie tijdens Pre-season
Als het zonnetje weer meer begint te schijnen, maken we ons op voor Pre-season, het voorseizoen voordat ons échte zomerseizoen losbarst. Tijdens de voorjaarsvakantie (26 feb. t/m 6 maart), woens- en weekenddagen kun je plezier beleven ín het hele park! Dat worden dus weer ontelbaar veel achtbaanritjes in de buitenlucht. Dwaal door de Magische Vallei waar de natuur weer langzaam opbloeit en de Dwervels ontwaken uit hun winterslaap.

Voel alvast voorzichtig een voorproefje van de zomer in het bontgekleurde Port Laguna of schuif gezellig aan voor een bourgondische lunch bij bedieningsrestaurant The Flaming Feather. Misschien durf je al wel weer een nat pak te halen in wildwaterbaan Djengu River. Vanaf zaterdag 2 april zijn we weer dagelijks geopend met het hele park, dus vanaf dat moment is het zomerseizoen officieel van start. Tegen die tijd zijn we ongetwijfeld al een heel eind met de gigantische upgrade van Expedition Zork. Dus maak je dan maar alvast klaar voor een (ver)nieuw(d)e tocht in één van de boomstammen.

Openingstijden: nóg langer open
Een andere nieuwigheid is dat we tijdens je meivakantie en tijdens de landelijke feestdagen langer geopend zijn. Voortaan zijn we dan standaard geopend van 10:00 tot 20:00 uur. Hierdoor kun je nóg langer met je gezin of vriendengroep genieten van al onze magie. Dat worden nog meer ritjes in alle achtbanen en wildwaterbanen. Bekijk per bezoekdag de openingstijden in onze kalender

Pop-Up Summer Camp: weer slapen naast Troy
Houd je van kamperen? Dan zit je ook in 2022 weer goed bij Toverland. Haal je eigen tent weer van zolder of kies je toch weer voor een ToverTent? Het succesnummer van de afgelopen jaren: het Pop-Up Summer Camp keert voor de derde keer terug. Je kunt toch niet wachten om je tentdoek weer open te ritsen en oog in oog te staan met houten achtbaan Troy. Binnen een paar stappen loop je dan zo Toverland in waar de magie op je wacht. Begin 2022 is al het mogelijk om je reservering op het Pop-Up Summer Camp te maken, dus houd onze website en sociale kanalen goed in de gaten.

Spraakmakende evenementen keren terug
Afgelopen jaar ontbraken deze evenementen op de kalender van Toverland, maar dit jaar hopen we ze te kunnen organiseren: Toverland LIVE! en YOUTUBERSxTOVERLAND. Met een deels vernieuwd programma ploppen we een spetterend festival uit de fles tijdens Toverland LIVE! Het hele park verandert na de reguliere sluitingstijd in een hotspot van swingende muziek, heerlijke hapjes, kleurrijke drankjes en bijzondere ervaringen, waar je nog lang over na zult praten! Daar blijft het niet bij: want in Toverland sta je in 2022 ook weer oog in oog met je favoriete helden van YouTube en TikTok! Tijdens het YOUTUBERSxTOVERLAND-event schotelen we je weer een line-up voor waarvan je niets wil missen. Blijf ons volgen om op de hoogte blijven van deze bijzondere evenementen.

Troyback Days: terugblik op 15 jaar Troy
Onze gigant Troy is tot op de dag van vandaag nog steeds de hoogste, langste en snelste houten achtbaan van de Benelux. Dus daar zijn we trots op! En in 2022 hebben we ook nog iets te vieren: Troy mag namelijk 15 kaarsjes uitblazen. Officieel opende de attractie op 1 juli, dus een feestje mag dan niet ontbreken. Tijdens deze bijzondere 3-daagse weekender van 1 t/m 3 juli 2022 zetten we Troy op een speciale manier extra in het zonnetje door het organiseren van bijzondere activiteiten en belevenissen. Blik samen met ons terug op de 15 jaar historie van deze houten achtbaan! We verklappen er verder nog niets over, maar één ding is zeker: hier moet je bij zijn!
 

Magic Member Night
Ben je een abonnementhouder van Toverland? Dan heb je altijd een streepje voor. Om je ook in 2022 weer in de watten te leggen organiseren we de Magic Member Night op 9 juli 2022. Als Magic Member beleef je hier samen met andere abonnementhouders een unieke en exclusieve avond vol entertainment, bijzondere specials en een spectaculaire afsluiting.

Summer Feelings: zomer in je bol
In juli, augustus én september heb je de zomer in je bol, want het zinderende zomerconcept Summer Feelings komt weer terug. Van 16 juli t/m 4 september kun je door heel Toverland genieten van een zomerse cocktail van spraakmakend entertainment, sensationele shows en al je favoriete attracties. Maak extra lang van 10:00 tot 21:00 uur avontuurlijke ritjes in bijvoorbeeld wing coaster Fēnix of vaar over de wateren van themawereld Avalon bij zonsondergang in Merlin’s Quest. Toe aan wat verkoeling? Maak een verkoelende splash ín de vernieuwde Expedition Zork of probeer er de nieuwe Splash Zone uit. Tip: maak er een mini-vakantie van en blijf slapen op het Pop-Up Summer Camp, want dan beleef je niet één, maar meerdere dagen al onze zomerkriebels!

Halloween: nóg meer Days
Kan het je niet eng genoeg zijn? Dan is het weer griezelen geblazen vanaf begin oktober. Want dan kruipen de meest angstaanjagende gedaantes weer uit alle hoeken en gaten en nemen het park volledig over. Overdag griezel je traditiegetrouw met een lach tijdens meer Halloween Days dan ooit, namelijk 16 dagen! Na 19:00 uur vergaat het lachen je al snel, want dan gaan we weer los met de Halloween Nights tijdens 12 avonden. Ook is het weer spoken op dé spannendste dag van het jaar: Halloween zelf op maandag 31 oktober. Ook dan organiseren we een Halloween Night.

Winter: het hele park open
De grootste nieuwigheid van het jaar: we openen het hele(!) park tijdens de wintermaanden. Daarbij verandert Toverland voor het eerst helemaal in een winterwonderland! Extra bijzonder is nu dus ook dat je vanaf 26 november op weekenddagen en de kerstvakantie een vurige vlucht kunt maken in wing coaster Fēnix of één van de andere achtbanen. Uiteraard wanneer de weersomstandigheden het toelaten. We nemen hierbij na jaren dan ook afscheid van de Magische Winterweken en komen terug met een compleet opgefrist winter-concept, waar je het direct warm van krijgt. Later dit jaar zul je daar meer over horen! Exacte openingstijden van deze winterse dagen in Toverland maken we later dit seizoen bekend.

Bekijk de openingstijden en activiteiten per dag
Heb je plannen om in april langs te komen of op een zonnige dag in augustus? En ben je nu al benieuwd naar de openingstijden? Je kunt ze eenvoudig terugvinden in dit overzicht (PDF) of in onze openingstijdenkalender. Ook zie je dan meteen wat we op die dag extra organiseren.

Mis géén evenement
Zoals je leest: in 2022 is er vrijwel geen dag hetzelfde in Toverland. Naast alles wat we hierboven hebben aangekondigd, kun je ook nog van dichtbij de gigantische upgrade van wildwaterbaan Expedition Zork meemaken. Deze zal in het voorjaar van 2022 openen. Uiteraard gaan we ook daar een bijzondere festiviteit van maken (binnen de eventuele dan geldende coronamaatregelen). Om nog even verder vooruit te kijken: de maanden januari en februari van 2023 is Toverland gesloten. Vanaf 18 februari 2023 starten we met de vroege seizoensopening tijdens Pre-season! Tip: wil je niets missen van al deze dagen en festiviteiten? Neem dan een Toverland-abonnement! Dat geeft je naast onbeperkt toegang tot het park op openingsdagen ook nog talloze andere voordelen. 

Bekijk abonnementvoordelen
Deel blog