Statiegeldautomaten en bekers: dit moet je weten

Naar aanleiding van nieuwe regelgeving werken we in Toverland met statiegeldautomaten en nu ook met statiegeldbekers. We vertellen je alles over de werkwijze.

15/04/2024 | Door Martijn van Gerwen

Heb je een flesje frisdrank of blikje? Dan kun je gebruik maken van de statiegeldautomaten, die je door het hele park terug kunt vinden. Hiermee is de statiegeldautomaat dichtbij funhouse Villa Fiasko komen te vervallen. Wanneer je een koffie of andere warme drank besteld bij één van onze take-away's, dan ontvang je deze voortaan in een duurzame en herbruikbare statiegeldbeker.

Wanneer je je warme drank afrekent, betaal je daarvoor €1,50 statiegeld. Ook deze beker kun je deponeren in één van de statiegeldautomaten. Deze is namelijk voorzien van een QR-code. Heb je tijdens je dagje Toverland vragen? Stel ze vooral aan één van onze medewerkers.

Dit kun je met je statiegeld
Je kunt vervolgens zelf kiezen wat je met je statiegeld wilt doen. Je kunt bijvoorbeeld eenvoudig je statiegeld via de Tikkie-app terug laten betalen op je bankrekening. Wil of kun je geen gebruik maken van de Tikkie-app? Dan is het ook mogelijk om door het invullen van je (bank)gegevens je statiegeld retour te ontvangen.

Je statiegeld liever contant ontvangen? Ook dat is mogelijk, kies dan voor de statiegeldbon-optie, waarmee je bij alle horecapunten je statiegeld terug kunt krijgen. Ook kun je via de automaat kiezen voor een donatie. Hiermee steun je met je statiegeld Make-A-Wish Nederland. Deze foundation wil zoveel mogelijk wensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte verwezenlijken.

Hier vind je de statiegeldautomaten
Verspreid door het hele park vind je 4 statiegeldautomaten terug. Deze zijn zo geplaatst dat je er altijd wel eentje tegenkomt tijdens je dagje Toverland. In entreegebied Port Laguna kun je deze bijvoorbeeld vinden naast de toiletten van het gebied en dichtbij souvenirshop Magistralis' Magic Store. In themagebied Avalon is deze voor take-away Smouldering Roast geplaatst.

In het Wunderwald vind je de automaat ónder één van de torens van het Kletterabentauer, tegenover de attractie Wirbelbaum. In de Magische Vallei tenslotte tref je de automaat links van foodcourt Katara Plaza aan. Toevallig de Toverland-app al gedownload op je telefoon? Ook daarin vind je de exacte locaties van de statiegeldautomaten terug. In het park zijn alle inleverpunten voorzien van een thematische overkapping en de automaten zijn te herkennen aan een kleurrijke skyline van Toverland. 

Deel blog