Dit jaar bezoek je Toverland met variabele entreeprijzen

Eerder gaven we je al een inkijkje in alle evenementen die we in 2020 gaan organiseren. Ook nieuw dit jaar is dat we gaan werken met variabele entreeprijzen.

Update: door het coronavirus is Toverland gesloten. Dat heeft ook gevolgen voor de introductie van de nieuwe, variabele ticketprijzen die normaal gesproken vanaf 28 maart beschikbaar zouden zijn. Wanneer Toverland heropent zijn ook de nieuwe tickettypes van kracht. 

14-01-2020 Martijn van Gerwen

Verschillende prijzen
Kom je vanaf 28 maart Toverland ontdekken, dan kun je - afhankelijk van de datum waarop je langskomt - een speciaal ticket aanschaffen. Zo introduceren we vier soorten tickets: Brons, Zilver, Goud en Platina.  

Bekijk de ticketprijzenkalender

Wanneer heb je welk ticket nodig?
Welk ticket je nodig hebt is afhankelijk van je bezoekdag. Kom je langs op een dag in het voorjaar, dan kun je gebruik maken van ticket ‘Brons’ of 'Zilver'. Kom je langs in de zomer, dan schaf je ticket ‘Goud’ of ‘Platina’ aan. Bekijk hier de kalender om in één oogopslag te zien welk ticket voor welke periode geschikt is. De nieuwe tickets zijn geldig vanaf 28 maart 2020, tot die tijd kun je hier je tickets voor Pre-season en Indoor met korting aanschaffen.  

Waarom zijn er verschillende tickets?
In Toverland is geen dag hetzelfde. Door het jaar heen organiseren we verschillende evenementen, zoals de Midzomeravonden en Halloween Nights met extra entertainment en beleving. Daarnaast wijken ook de openingstijden af gedurende het jaar. Zo zijn we deze zomervakantie bijvoorbeeld standaard minimaal geopend t/m 20.00 uur. De ticketsoorten zijn dan ook gebaseerd op de openingstijden én het bijbehorende aanbod. 

 

Prijzen nieuwe ticketsoorten:

Vanaf-prijzen: hoe eerder, hoe meer korting

Early Bird: 7 dagen van tevoren = 7 euro korting 
Zoals je kunt zien, hebben de ticketsoorten ‘vanaf-prijzen’. Dit omdat we online werken met verschillende kortingen, afhankelijk van het moment waarop je de tickets koopt. Doe je dat minimaal 7 dagen van tevoren, dan ontvang je tot maar liefst €7,- Early Bird-korting. Deze korting is geldig op alle soorten tickets, dus in alle periodes van het jaar. We vinden het fijn om te weten wanneer je langskomt voor een magische dag, omdat we hierop het aanbod en onze personeelsinzet kunnen afstemmen. Hierdoor belonen we je dus ook met de hoogste korting en kun jij optimaal genieten van een magische dag.

Online op datum: 2 euro korting 
Doe je je ticketaankoop 0 tot 6 dagen voordat je naar Toverland komt, dan ontvang je online tot €2,- korting op de ticketprijs.

Tickets zonder datum 
Via de website is het ook mogelijk om tickets zonder datum te claimen, deze kosten €33,- in het voor- en najaar en €36,- voor een ticket dat het hele zomerseizoen geldig is. Uiteraard is het ook nog gewoon mogelijk om je tickets aan te schaffen bij de ticketkassa’s bij de hoofdentree. Zo heb je zelf in de hand hoeveel je betaalt voor een ticket.

Download het prijsoverzicht

Aangepaste prijzen
Naast de variabele entreeprijzen en hogere online korting verruimen we ook het kindertarief. Waar het kindertarief voorheen gold voor kinderen tussen de 90 en 120cm, kunnen nu kinderen tussen de 90 en 140cm van dit gereduceerde tarief gebruik maken. Kinderen tot 90cm kunnen ook dit jaar Toverland weer gratis bezoeken. Ook de tarieven voor mindervaliden, rolstoelgebruikers en 60-plussers zijn aangepast. 
 

Attractie Coco Bolo: Klim zelf omhoog langs de mooie boomstam, maar zorg dat Coco je niet ziet

Waarom is het kindertarief aangepast?
Vanaf de lengte van 140cm kun je écht alle Toverland-attracties bezoeken, ook bijvoorbeeld lanceerachtbaan Booster Bike. Vanaf deze lengte ga je over naar het reguliere tarief. 

Waarom is het rolstoelgebruikerstarief aangepast? 
Door aanpassingen aan attracties en onze speciale ingangen (vaak met lift) kunnen rolstoelgebruikers ook optimaal genieten van vrijwel alle attracties van Toverland. Je leest hier meer over de toegankelijkheid bij onze attracties. 

Wat betekent dit voor mijn abonnement?
Er zijn ook veranderingen in de abonnementsvormen. Wil je daar meer over weten? Lees onze FAQ en ben op de hoogte van alle aanpassingen. 

Download het prijsoverzicht

Attractie Dwervelwind: Een kleurrijke achtbaan met karretjes die volledig om hun as draaien

Het zomerseizoen start eerder
Sta je ook weer in de startblokken om in je favoriete buitenachtbanen te stappen? Achter de schermen zijn we alweer druk bezig om Toverland zomerproof te maken. Dit jaar openen we tijdens Pre-season het gehele park met alle buitenattracties al eerder dan ooit. Tijdens de voorjaarsvakantie van vakantieregio zuid (22 februari t/m 1 maart) kun je weer gillen en genieten in de buitenlucht.

In de weekenden van maart (7 en 8, 14 en 15, 21 en 22 maart) die volgen kun je ook al onze buitenattracties en shows beleven. Doordeweeks in deze periode ontdek je de binnenwerelden Land van Toos en Wunderwald tijdens Indoor. Op 28 maart 2020 start traditiegetrouw het officiële zomerseizoen, waarna dagelijks alle binnen- en buitenattracties geopend zijn.

Lees alles over Pre-season