Dit beleef je allemaal tijdens de paasvakantie

Het lange paasweekend staat voor de deur! Heb jij al plannen gemaakt? We zetten hieronder op een rijtje wat je niet mag missen.

12/03/2024 | Door Martijn van Gerwen

Troy en Tolly Molly weer geopend
Inmiddels is Toverland weer dagelijks geopend, maar tijdens de tijdelijke wintersluiting gingen de handen flink uit de mouwen. Bij houten achtbaan Troy staat in de wintermaanden het vervangen van de baan en rails op het programma. Deze zogeheten retrack was dit jaar nóg intensiever. 

Dit doen we zodat onze geliefde houten achtbaan (de langste, hoogste én snelste van de Benelux!) nóg lang kan blijven bestaan en ook soepel zal blijven rijden. De verwachting is dat je vanaf 30 maart weer rondjes kunt maken! Ook watercarrousel Tolly Molly straalt als nooit tevoren. Deze attractie is compleet onder handen genomen, volledig gedemonteerd én teruggekeerd met nieuwe kleuren en extra fantasierijke decoraties.

Spetterende parkshow
Sinds kort kun je in Port Laguna weer genieten van de spannende strijd tussen de dorpsbewoners en watermagiërs. Het altijd zo vrolijke dorpsfeest wordt ruw verstoord. Lukt het de dorpsbewoners om de macht terug te krijgen? In een aaneenschakeling van stunts en spektakel wordt zelfs een vloedgolf van 10.000 liter water ingezet. Laat je verbazen door de Parkshow: Aqua Bellatores.

Verder kun je je alvast verbazen over tientallen fonteinen, watervallen, speciale effecten én nieuw dit jaar: een zipline van maarliefst 65 meter lang! De show is meerdere keren per dag te zien, bekijk de Toverland-app voor actuele tijden. Hierdoor mis je het spektakel niet!

Smakelijke Paas Specials
Zeg je paasdagen? Dan zeg je gevulde tafels vol lekkers! Ook bij Toverland zit je goed voor een lekkere paaslunch. Maar ook een toepasselijk tussendoortje 'to go' zoeken is een eitje. Als je langsgaat bij het overdekte Wunderwald kun je bij de uitgebreide foodcourt Waldstube terecht voor twee smakelijke Paas Specials! 

Zet jij je tanden in de heerlijke carrot cake met chocoladekonijntje óf wordt het toch de bun gevuld met gele banketbakkersroom? En ook naar het vaste assortiment vol koffiespecials, zoete en hartige snacks heb je vast wel oren! 
 

Volop in kleur
Het is lente! En dat is ook wel te zien als je door Toverland wandelt. Geef tussen de attracties door dan ook zeker je ogen goed de kost wanneer je door de werelden dwaalt. In de plantsoenen komen de eerste knoppen op, zijn kleurrijke bloemen geplant en verschijnen de eerste blaadjes aan de bomen.

Vooral in Avalon wijst de kleurrijke bloesem je de weg naar één van de nieuwe attracties in dit gebied. Heb jij vliegtuigmolen Pixarus, dynamische carrousel Jumping Juna en de fantsierijke Garden Tour al ontdekt?

Nu langskomen = in de winter terugkomen
Wanneer je aan het einde van een magische dag de poort uitloopt, heb je ontwijfeld zin in nog zo'n dag. En dat kan! Want wanneer in de periode t/m 30 juni langskomt, ontvang je een gratis winterticket. Hierdoor kun je tijdens Winter Feelings - wanneer het hele park omgetoverd is tot een winterwonderland - volledig gratis langskomen. Afhankelijk van je gewenste bezoekdag kan het ook gaan om 50% korting. Is dat even mooi meegenomen!

Deel blog