Deze Toverland-evenementen gaat 2023 brengen

Deze Toverland-evenementen gaat 2023 brengen

24-01-2023
Ook in 2023 verrassen en verbazen we je weer met talloze activiteiten, festiviteiten en evenementen! We nemen je graag mee door onze jaarkalender.

Op dit moment is Toverland tijdelijk weer even in winterslaap. Totdat ons vervroegde zomerseizoen losbarst, maken we ons park weer helemaal klaar voor heropening! Vanaf 18 februari kun je namelijk weer genieten van alle werelden en attracties tijdens Pre-season! Wanneer de eerste narcissen zich weer voorzichtig laten zien, maak jij weer ritjes in je favoriete achtbanen. Misschien is het zelfs ook al wel weer tijd voor een verfrissende vaartocht in één van de waterattracties. 

Tijdens de voorjaarsvakantie van 18 t/m 26 februari is het park geopend van 10:00 tot 18:00 uur. Ook op de woensdagen en weekenddagen van de daaropvolgende weken is het park volledig geopend, ook dan zijn de openingstijden van 10:00 tot 18:00 uur.

Verlengde openingstijden
Het is géén grap, maar op 1 april staat ons zomerseizoen officieel weer in de startblokken. Vanaf die dag kun je weer dagelijks genieten van alle pracht van Toverland. We verrassen je dan zelfs met een compleet nieuwe parkshow in Port Laguna. Deze zal het gehele zomerseizoen, t/m 27 augustus 2023, plaatsvinden. Daarover zul je snel meer te weten komen. Standaard zijn we in het zomerseizoen geopend van 10:00 tot 18:00 uur, maar we verlengen onze openingstijden tijdens feestdagen of vakanties. Hierdoor kun je nóg meer avonturen beleven. 

Zo zijn we bijvoorbeeld tijdens de paasdagen geopend tot 19:00 uur én ook tijdens de volledige meivakantie (22 april t/m 7 mei). Op Hemelvaartsdag op 18 mei, 19 én 20 mei is het park zelfs geopend tot 20:00 uur. Nog een uurtje langer, dus! Dat is ook het geval van 27 t/m 29 mei, rondom Pinksteren.

Ontmoet bekende namen
Oog in oog staan met al je favoriete online helden? Ook dit jaar kan het weer tijdens YOUTUBERSxTOVERLAND. Dit keer keert het succesvolle event terug op zondag 25 juni, dus houd deze dag vooral vast vrij in je agenda. Zoals ook bij voorgaande edities het geval was, is ook dit jaar je Toverland-abonnement gewoon geldig. Wat de exacte invulling gaat worden van deze bijzondere dag houden we nog even geheim, maar verheug je alvast op klinkende namen van bekende YouTube- en TikTok-accounts!

Exclusieve Magic Member Night
Abonnementhouders hebben bij Toverland altijd een streepje voor. Dat onderstrepen we met de speciale avondopenstelling voor Magic Members. Ook in 2023 zetten we deze traditie voort en zwaaien de poorten van Toverland op vrijdag 7 juli van 19:00 tot 23:00 uur exclusief open voor onze abonnementhouders. Ook dit keer mag je hier weer een verrassend programma verwachten met unieke belevingen.

Zwoele zomerdagen
Vanaf zaterdag 8 juli hebben we écht weer de zomer in onze bol. Ons zomerconcept Summer Feelings keert terug met een bomvol programma vol zinderende entertainment-acts en swingende optredens. Van deze zomerkriebels krijg je nooit genoeg, dus tijdens deze periode (8 juli t/m 27 augustus) is Toverland extra lang geopend, namelijk tot 21:00 uur. Ook kun je van 7 juli t/m 27 augustus weer blijven slapen op het Pop-Up Summer Camp aan de voet van onze houten achtbaan Troy. Gaandeweg dit jaar wordt het mogelijk om je overnachting te boeken en maken we natuurlijk meer bekend over de exacte invulling van alle evenementen, zoals bijvoorbeeld Summer Feelings!

Feest in Avalon
Eén van de hoogtepunten van 2023 is natuurlijk de toevoeging van 4 gloednieuwe attracties aan themagebied Avalon. En daar blijft het niet bij, want we gaan hier met nog veel meer zaken uitpakken waarmee je we gaan verrassen. Uiteraard brengt dit ook de nodige activiteiten en festiviteiten met zich mee. Hier kunnen we op dit moment nog niet teveel over vertellen, maar medio 2023 is het feest in Avalon! Mis niets van alle ontwikkelingen blijf op de hoogte van alle details via onze themapagina.

Huiveringwekkend Halloween
In oktober is het weer griezelen geblazen tijdens de Halloween Days en Nights in Toverland. Door het toevoegen van 1 extra avond zitten we dit jaar op maar liefst 13(!) huiveringwekkende avonden vol angstaanjagende scares! Sta je niet zo zelfverzekerd in je schoenen? Dan weet je je angsten vast wel de baas tijdens de 16 Halloween Days. We beginnen de spannendste periode van het jaar al op 7 oktober. Uiteraard kun je ook de gehele herfstvakantie komen griezelen! Tijdens de Halloween Nights is Toverland geopend van 10:00 tot 23:00 uur. Ook zo benieuwd wat je deze halloweeneditie allemaal weer mag verwachten? Blijf ons dit jaar zeker in de gaten houden voor updates, maar we kunnen alvast verklappen dat het spannender wordt dan ooit te voren!

Warme winterdagen
Na een succesvolle eerste editie keert het nieuwe winterconcept Winter Feelings ook in 2023 weer terug! Vanaf 25 november beleef je op weekenddagen weer hartverwarmende momenten met je geliefden in héél Toverland, want uiteraard is ook deze winter weer het complete park geopend. Voel de winterwind in je haren tijdens een intens ritje in spinning coaster Dwervelwind óf raas mee onder de vleugels van wing coaster Fēnix over een compleet vernieuwd Avalon!

Tijdens Winter Feelings kent Toverland een vaste openingstijd om 11:00 uur, maar verschillende sluitingstijden. Standaard kun je genieten tot 19:00 uur, met als uitzondering: kerstavond en oudejaarsdag tot 18:00. Tijdens de kerstvakantie kun je je extra lang verbazen over de miljoenen lichtjes, namelijk tot 20:00 uur.

Openingstijdenkalender
Zoals je hierboven hebt gelezen, er is géén dag hetzelfde in Toverland. Ook op reguliere dagen beleef je betoverende avonturen in al 6 werelden. Bekijk op voorhand onze openingstijdenkalender, zodat je je meest ultieme dag vol magie kunt plannen. Daar zie je ook meteen of er bijzonderheden zijn tijdens je (gewenste) bezoekdag.

Deel blog