Deze Spooky Specials moet je proeven tijdens Halloween

Deze Spooky Specials moet je proeven tijdens Halloween

05-10-2022
Tijdens Halloween spookt het ook in de keuken van Toverland, want je kunt komende weken namelijk genieten van verschillende Spooky Specials. Lees snel verder om meer te weten over alle nieuwe én vernieuwde specials!

In entreegebied Port Laguna vind je geen griezels, maar wel griezelig lekker eten bij take-away Manaña. Kunnen we je misschien wakker maken voor de Nightmare Nacho's? Bij deze nacho's vind je niet alleen jalapeño's, guacamole, crème fraiche en bietenscheuten, maar ook een injectiespuit vol met BBQ saus. Verder is ook gehele assortiment in een Halloween jasje gestoken met: donuts, cookies en muffins.

Creepy Cones en  Frozen Freakshakes
Bij verkooplocatie Het Houten Paard in themagebied Ithaka begint de spanning toe te nemen met de Creepy Cones. Dit met softijs gevulde hoorntje is helemaal in de griezelsferen met oranje en zwarte spikkels, amarena-kersen (ingelegde, zure kersen in suikersiroop), verkruimelde Oreo en een chocolade vleermuis. Zowel bij het Houten Paard als take-away Tolly Molly, in themagebied de Magische Vallei, kun je licht vinden in de duisternis met de lichtgevende slush. Daarnaast kun je bij Tolly Molly ook terecht voor meerdere halloween-koeken en de Spooky Sundae. Dit bakje met softijs, blauwe hagel en verkruimelde Oreo kijkt je misschien vreemd aan door de toevoeging van eetbare oogjes, maar geen paniek, je zult er gegarandeerd van smullen! Voor een ander koud toetje kun je bij take-away Smouldering Roast in Avalon genieten van Morgana's Frozen Freakshake. Een enorme freakshake in een bijzondere mok gevuld met blauw softijs en slagroom, getopt met chocolade. Extra leuk, de mok mag je na afloop ook nog eens houden.

Food Fiësta: Burgers en Mexicaanse bier
Bij foodcourt Katara Plaza in de Magische Vallei danst het verrukkelijke eten over jouw tong! Proef bijvoorbeeld de Premium Halloween Burger. Deze eigenaardig roodgekleurde kipburger wordt rijkelijk belegd met sla, guacamole, cheddarkaas, chipotle en rode uien. Grote trek? Verzegel jouw lot met de Deal of Doom! Wanneer je profiteert van deze deal, krijg je bij jouw burger ook de kleurrijke Fiësta Fries met Guapi bier. Met dit lichte cactus biertje ben je helemaal in de juiste fiësta sfeer!

Wellicht heb je door de Mexicaanse omgeving zin gekregen in iets pittigers? Dan is het broodje Duivelse kip een goede optie! Het duiveltje zit hier in het broodje, dus misschien moet je naderhand even afkoelen met een Halloween Tovertwister. Deze gitzwarte beker met softijs wordt overgoten met chocolade, crunched Oreo, amarena kersen en salted caramel. Bij de Spirello kramen in de Magische Vallei én dichtbij wildwaterbaan Expedition Zork vind je de huiveringswekkende Ghost Gigant: Spirello XL. Deze grootse Spirello is met rode bietscheuten, groene sesamzaad en zwarte mayonaise een ware smaaksensatie.

Proef en huiver: pasta's en sandwiches
Bij foodcourt Waldstube in het overdekte Wunderwald kun je terecht voor gruwelijk lekkere gerechten. De taarten zijn hier zelfs gedecoreerd in een spannend halloween-thema! Niet alleen pompoenen geven halloween kleur, maar ook de heerlijke laagjestaart met regenboogkleuren. Proef en huiver wanneer je een hap neemt van de Shiver Sandwich! Dit heerlijke broodje pulled pork met koolsla en BBQ saus is een echte aanrader.

Toch meer een pasta-eter? Dan hebben we de Black Magic Spaghetti en Spooky Spaghetti voor je. De bloedrode slierten van de Spooky Spaghetti worden geserveerd met arrabiata of bolognese saus, kaas, rucola en rode bietscheuten. Ga je voor de Black Magic Spaghetti? Dan serveren we je zwart gekleurde 'mac en cheese' met rucola en rode bietscheuten. Ben je een echte zoetekauw? Dan kun je naast de bekende zoetigheden bij take-away Süßhaus ook een verlichte suikerspin halen. 

Nog niet uitgespookt?
Je honger nog niet gestild? Bij de outdoor-beleving Pumpkin Farm vind je ook veel smaakvolle Spooky Specials. Lees hier snel wat je daar allemaal mag verwachten. En dat is nog lang niet alles, want tegenover de Pumpkin Farm vind je traditiegetrouw de Food Street. Hier ga je langs bij verschillende stands en foodtrucks voor o.a. lekkers van de grill, Mexicaanse hapjes en rijkgevulde tosti's. Ook voor spannende Halloween-cocktails én mocktails ben je hier weer aan het juiste adres!

Dineren tussen de skeletten? Bij het Trick or Eat-buffetrestaurant schuif je aan bij spannend gedekte tafels. In een spookachtige omgeving smul je van een uitgebreid buffet vol smakelijke voor-, hoofd-én nagerechten. Je weet in ieder geval zeker dat je in Toverland niets tekort komt tijdens Halloween.

Deel blog