Nieuw in 2023: nieuwe attracties én belevingen in Avalon

Eindelijk kunnen we het delen: we gaan vier nieuwe attracties bouwen in Avalon! Maar daar blijft het niet bij, want in 2023 voegen we nog veel meer toe aan het gebied. Nog lang niet alle verhalen uit Avalon zijn namelijk verteld. We kunnen niet wacht

15-09-2022 door Martijn van Gerwen

Nu we Summer Feelings alweer een tijdje achter de rug hebben, kijken we vooruit! Zo zijn we direct aan de slag gegaan in themawereld Avalon met de bouw van vier nieuwe attracties. Het gaat om twee grote attracties én twee kleinere types. Hierdoor verlengen we de verblijfsduur van onze gasten in het gebied en kunnen we nóg meer verhalen vertellen die al in Avalon geworteld waren.

Meer dan alleen attracties
Het blijft niet bij vier attracties, want we voegen er ook nog twee speeltuinen, nieuwe karakters en bijzondere taferelen aan toe. Deze gethematiseerde belevingselementen zorgen voor nóg meer leven in het gebied. Het complete project kost maarliefst 10 miljoen euro. We vertellen je in deze blog vol trots om welke attractietypes het gaat en wat je waar verder nog mag verwachten. Ook kom je zelfs al te weten hoe alle attracties gaan heten.

“Ons vertrouwen in de kracht van de wereld van Merlijn maakt dat we graag een nog bredere doelgroep hiermee in aanraking brengen.''


- Algemeen Directeur Jean Gelissen jr.

Flight School of Magic 
De bouwontwikkelingen concentreren zich voornamelijk rondom bedieningsrestaurant The Flaming Feather, maar elders in het gebied staan ook ontwikkelingen gepland. Bijvoorbeeld op een wel héél bijzondere plaats! Eén van de meest kenmerkende elementen van de achtbaantrack van wingcoaster Fēnix is de helix, waar je met volle vaart doorheen raast. Deze schuingekantelde spiraal is sowieso al een indrukwekkend element, maar zal nóg indrukwekkender worden. Middenin deze helix zal namelijk één van de nieuwe, grote attracties verschijnen: Pixarus - Flight School of Magic.

In deze magische toverschool leidt tovenaar Merlijn zijn nieuwe leerlingen op om ook te kunnen vliegen. Dat gaat gebeuren via een compleet gethematiseerde 'vliegtuigmolen' van maarliefst 22 meter hoog. Door de kantelende stoeltjes ga je niet alleen vooruit, maar kun je zelf bepalen óf en hoe vaak je over de kop gaat. Je hebt het heft zelf in handen, dus je kunt je vlucht zo spectaculair maken als je zelf wilt. Eén ding is zeker, je raast er met +/- 30 km/h door de lucht. Niet alleen de vlucht zelf is bijzonder, maar ook de nieuwe bebouwing zal beeldbepalend worden in het gebied en zorgen voor compleet nieuwe zichtlijnen. En we herhalen het nog een keer: dit alles zal zich afspelen ín de helix van Fēnix. Pixarus zal door zijn locatie dus ook een extra element toevoegen aan de toch al spannende ritbeleving van onze wing coaster. 

Family droptower
Bij Pixarus ga je indivueel de lucht in, maar dat is bij de andere grote familieattractie wel anders. Tegenover herberg The Flaming Feather zal een metershoge toren verschijnen met de naam: 'Dragonwatch'. Deze familievriendelijke droptoren is van top tot teen gethematiseerd en zal met zijn totale hoogte van bijna 40 meter hoogte een nieuwe blikvanger van het gebied worden. In deze attractie maak je samen met je gezelschap naast elkaar een gecontroleerde val vanaf 17 meter hoogte. Hierna zul je al snel weer opgetakeld worden voor de volgende drop de diepte in! De snelheid van de val is ongeveer 18 km/h.

De Dragonwatch-toren is het nest voor alle draken uit de omgeving. De grote platforms bovenin de toren zijn een open uitnodiging voor rondvliegende draken om op te landen. Jij gaat als dragonwatcher de lucht in met de opdracht alle draken uit de omgeving te spotten. Als je daar de tijd voor hebt tenminste, want de onverwachte drops zijn keer op keer uitdagend! Uiteraard biedt deze droptoren je ook een bijzonder uitzicht over Avalon, het hele park en de beboste omgeving rondom Toverland.

Betoverende rondrit
Blijf je liever met beide benen op de grond? Dan kom je in de buurt van Dragonwatch de derde nieuwe attractie tegen: de 'Gardentour'. Tovenaar Merlijn nodigt je van harte uit om een kijkje te nemen in zijn magische kruidentuin. Te midden van de meest fantasierijke bloemen, weelderige planten en kleurrijke taferelen vol bijzondere fantasiedieren maken kinderen alleen óf samen met een begeleider een avontuurlijke tocht. Het wandelpad rondom de attractie maakt het mogelijk om als ouder 'aan de zijlijn' mee te lopen en de kleine avonturiers in de gaten te houden. Het hele parcours van de Garden Tour is in totaal 130 meter lang. De voertuigen worden rijkelijk gedecoreerd en zullen voortgetrokken worden door een bij, die je ook elders tijdens de tour nog tegen gaat komen.

Bijzondere carrousel
Twee nieuwe karakters die hun opwachting maken in Avalon zijn de gloedlachse eenhoorn Juna en het ondeugende draakje Sparky. Ze zullen op meerdere plekken in het gebied verschijnen, maar ook een prominente plaats hebben bij één van de nieuwe attracties. Zo zal 'Jumping Juna' zelfs helemaal in het teken staan van het verkleedfeestje van de goedlachse eenhoorn. Maak op de rug van één van de drie eenhoorns een rondje mee langs wapperende en kleurrijke vaandels en bijzondere attributen. Het speelse draakje Sparky staat te popelen om ook mee te doen, dus die mag hier natuurlijk niet ontbreken. Ook zal het dus mogelijk zijn om een rondje mee te gaan op de rug van één van de drie vrolijke draakjes! Wanneer de rit eenmaal begonnen is, zul je snel merken dat de carrousel meer in zijn mars heeft dan alleen ronddraaien!

''Met onze kennis, kunde, ervaring én eigenwijsheid weten we dit thema op een dusdanige manier vorm te geven die uniek is en past bij onze identiteit.”


- Algemeen Directeur Jean Gelissen jr.

Nieuwe belevingselementen en speeltuinen
Het blijft niet alleen bij nieuwe attracties in het vernieuwde Avalon. Zo voegen we ook talloze belevingselementen toe, die het gebied rijker maken. Hierdoor komt er nóg meer leven in het gebied en kunnen we je nog meer verhalen vertellen. Want één ding is zeker: die zijn er hier meer dan genoeg! Het gaat hierbij o.a. om nieuwe kijktaferelen en updates van bestaande attracties, waardoor alles naar een nog hoger level getild zal worden. 

Naast deze bijzondere belevingselementen, waar je niet zomaar aan voorbij mag lopen, zetten we extra in op nieuwe speeltuinen. Zo zal er een nieuwe waterspeeltuin verschijnen in het gebied, wat een heerlijk toevoeging is bij warme zomerdagen! Ook denken we met de nieuwe dreumesspeeltuin aan de écht allerkleinsten. In deze speelomgeving kunnen de allerkleinsten naar hartelust spelen en ravotten, terwijl ouders dichtbij hun oogje in het zijl kunnen houden vanaf het uitgebreide terrassen van The Flaming Feather.

Eenhoorn Juna en draakje Sparky zullen naast de prominente rol in carrousel Jumping Juna op verschillende plaatsen in het gebied opduiken.

Blijf alles volgen
Er staat heel wat met Avalon te gebeuren, zoals je hierboven hebt gelezen. En we kunnen je verklappen: er komt zelfs nog meer aan. Op dit moment laten we het hier even bij, maar we blijven je natuurlijk gaandeweg het bouwproces op de hoogte houden via onze website en social media.

✓ Volg bouwpagina
✓ Volg ons op: Facebook, Instagram, Twitter én TikTok
✓ Abonneer je op de Toverland-nieuwsbrief.

Deel blog