De Booster Bike lanceert spiksplinternieuwe trein

De Booster Bike lanceert spiksplinternieuwe trein

05-06-2020
De Booster Bike was bij de opening in 2004 al heel bijzonder en is dat nu nog steeds. Daarom heeft onze lanceerachtbaan een spiksplinternieuwe trein gekregen, zodat deze er weer jaren tegenaan kan. Bekijk de foto's! 

Handen uit de mouwen
We dragen al onze attracties een warm hart toe. Zo voeren we veel (preventief) onderhoud uit, zodat onze gasten zo lang mogelijk van onze attracties kunnen genieten. Iedere winterperiode nemen onze medewerkers van de Technische Dienst bijvoorbeeld houten achtbaan Troy grondig onder handen. Hierbij worden telkens delen van de baan vervangen. Dit keer was lanceerachtbaan Booster Bike aan de beurt. 

Blog | Kijk mee bij de retrack van Troy

Bijzonder aan de Booster Bike is je zitpositie, die is namelijk hetzelfde als op een échte motor. Bij de nieuwe coaches is dat natuurlijk nog steeds het geval. De 'bikes' zijn wederom uitgevoerd in de herkenbare kleuren: groen en geel. De oplettende kijker ziet toch een subtiele aanpassing!  

Nieuwe uitvoering 
Naast dat de trein compleet nieuw is, heeft iedere motor nu een transparant 'windshield', inclusief Toverland-logo! Hierdoor hebben we de trein nóg meer 'eigen' kunnen maken. De komst van de nieuwe trein heeft daarnaast een groot voordeel: we hebben nu twee treinen die afgewisseld kunnen worden bij onderhoudsbeurten. Hierdoor zul je de Booster Bike minder vaak hoeven te missen. Aan de bestaande trein worden nu ook aanpassingen gedaan. 

Detail-foto van het motorwindshield met Toverland-amulet. 

Terug in de tijd 
27 juli 2004 was de heugelijke dag! Toen ging de Booster Bike open voor het publiek. De baan had meteen een echte primeur te pakken. Het was namelijk de eerste motorfietsachtbaan ter wereld. De achtbaan is grotendeels gebouwd door de bekende attractiebouwer Vekoma uit het Limburgse Vlodrop. Ook juniorachtbaan Toos-Express in het Land van Toos komt bij deze firma vandaan. In een kleine 70 seconde leg je een parcours van 600 meter af, waarbij je een topsnelheid van 75km/h behaalt!

Foto: de herkenbare tweekleur: geel en groen is gebleven. Ook dat maakt de Booster Bike typisch de Booster Bike.