Alle speeltuinen op een rijtje

Lekker naar buiten en ravotten, want in Toverland hebben we niet alleen attracties. Juist daarom zetten we eens al onze speeltuinen in het zonnetje.

15/04/2024 | Door Martijn van Gerwen

Kom je tijdens buitenspeeldag naar Toverland of op een andere dag? Je kunt heel wat uren plezier beleven alleen in alle speeltuinen, sommige zijn zelfs uitgerust met water. Dus dan kun je nog natte voeten halen ook! In de 6 themagebieden kun je altijd wel een avontuurlijke speeltuin terugvinden. In Toverland vind je namelijk niet zomaar glijbaantjes of rekstokken. Ze zijn allemaal zo ontworpen dat ze passen in de themawerelden. Eigenlijk is Toverland één grote speeltuin!

Ga op speelavontuur in Avalon
We beginnen bij de nieuwste speeltuinen! Want vorig jaar hebben we niet alleen uitgepakt met 4 nieuwe attracties in themagebied Avalon, maar ook volop nieuwe speeltuinen en speelelementen! Treed bijvoorbeeld eens in de voetsporen van Arthur én maak je klaar om net zo behandig te zijn als hem bij het werpen van de bal tegen de doelwitten. Of klauter omhoog in de toren en laat je via de glijbaan weer naar beneden glijden. Deze speeltuin met de naam Arthur's Tournament Training is vorig jaar volledig vernieuwd. Omringt door verschillende terrassen heb je altijd zicht op de speeltuin.

Little Dragons: voor de allerkleinsten
Voor de allerkleinsten tref je in dit gebied de dreumesspeeltuin Little Dragons. In dit geborgen drakennestje kunnen de kleinste avonturiers hun lol op. De omgeving is zacht en kleurrijk, waardoor ze zich er al snel thuisvoelen. Wie weet breken ze wel uit één van de drakeneieren óf wordt het toch de glijbaan? Al kruipend ontdekken ze ook de voel- en speelpanelen aan de wanden. Als ouder kun je hier je kroost prima in de gaten houden, zeker doordat de speeltuin volledig afgesloten is.

Sparky's Splash Dock: waterratten verzamelen
Is het lekker weer en schijnt de zon volop? Dan is het niet zo erg om nat te worden! Maar dat is niet het enige dat je kunt doen bij Sparky's Splash Dock! Je kunt namelijk zelf watertappen bij de put en de waterstroom bepalen! Kieper de houten emmertjes om, laat de vaten flink stromen en leef je helemaal uit met alle schuifjes! Zie dat water maar eens stromen.

Ook draakje Sparky houdt je vanaf zijn op en neer slingerende ton in de gaten én zorgt misschien nog wel voor verfrissing! En als je hier toch bent, probeer ook de Lonely Lane eens, een geheimzinnig paadje vanaf vliegtuigmolen Pixarus richting taverne The Flaming Feather. Niet iedereen kent dit pad, maar het is nét even iets avontuurlijker dan de normale route.

Fort Boreas: op naar grote hoogte
Verscholen tussen het groen en alle watervallen vind je ook in themawereld Magische Vallei volop speelplezier! In de schaduw van touwtrektoren Coco Bolo wacht je bijvoorbeeld een reusachtige airtrampoline! Wie kan hier de hoogste sprongen maken? Klim je liever naar grote hoogte? Dat kan in Fort Boreas. Weten de kids de Dwervel in het allerhoogste torentje te bereiken? Vanuit het fort heb je ook een bijzonder uitzicht over dit stukje van de vallei!

Natte voeten in de Magische Vallei
Tijd voor verfrissing? Ga langs bij waterspeelplaats Waku Waku. Hier is het de uitdaging om via touwen over te steken. Red je het niet? Dan krijg je gegarandeerd natte voeten! En daar blijft het niet bij, want wanneer je oversteekt bij de Splash Zone van Katara - Fountain of Magic kun je een compleet nat pak halen! De overspringende fonteinen zorgen hier voor een spannende challenge!

Iets verderop vind je tussen de rotswanden een avontuurlijk pad, de Dwaalroute. Verscholen tussen het groen klauter je hier over rotsen en over bruggetjes. En ook hier is het maar de vraag of je droog blijft.

Port Laguna en Wunderwald: avontuurlijk spelen
In entreegebied Port Laguna waan je je in een mediterraans havenstadje. Daar is een scheepswrak aangespoeld en laat dat nu net een speeltuin zijn. Klim en klauter erop los én houd balans op de tonnen en vaten! Verder het park in, is het buitengebied van het Wunderwald dé place to be voor avonturiers! Trek je even terug op één van de picknickbanken, terwijl de kids het gebied verkennen. Van trekvlot tot giga-schommel, je vindt het er allemaal. En ook hier zorgt de Splash Zone van wildwaterbaan Expedition Zork voor extra verkoeling bij warme dagen.

Maximus' Wunderball: laat die ballen rollen
Daag elkaar vooral ook eens uit bij de Maximus' Wunderball, ook in het buitengebied van het Wunderwald! Schaf onderaan het houten chalet een eigen Wunderball aan bij de automaat (deze mag je houden!) én laat boven de ballenrace maar beginnen. Via de twee verschillende banen roetsjen de ballen via talloze hindernissen naar beneden. Trappetjes, wastobbes, een grammofoonplaat, niets is hier te gek. Welke bal bereikt als eerste de finish? En het leuke is: je kunt beide banen zo vaak doen als je wilt! Dus, dat wordt nog een ronde én nog één! 

Tovertuin: spelen in het groen
En mocht dit nog niet genoeg zijn, dan loopt het buitengebied van het Wunderwald over in de Tovertuin van het Land van Toos! In dit groene gebied is spelen het credo! Spring erop los op de mini-tramplines óf juist de gigantische airtrompline. Neem de kabelbaan naar de overkant óf spin in het rond op de tollen! Hier is ook het Dwaalhof verstopt; een heus doolhof van groene hagen. Weet jij de uitgang als eerste te vinden?

En als je toch even 'vals wilt spelen', ook binnen in de overdekte gebieden Land van Toos en Wunderwald vind je oneindig veel speeltuinen en speelelementen. En dan hebben we het over al onze attracties nog niet eens gehad! Je leest het: het is bijna te veel om allemaal op te noemen!

Deel blog