Bouwupdate van het interactieve Waterdwarf Alley

Met 1 juli in zicht gaat steeds meer op de bouwplaats van Avalon richting voltooiing! Ook het interactieve straatje Waterdwarf Alley krijgt steeds meer vorm. Kijk met ons mee.

01-06-2023 door Martijn van Gerwen

Je herkent het gebied tussen het stationsgebouw van Merlin's Quest en bedieningsrestaurant The Flaming Feather bijna niet meer terug. Tussen de bomen is hier een levendig straatje aan het ontstaan waar de bewoners van Avalon zich druk bezig houden met o.a.: smeden, het verzorgen van draken, het vullen van de bibliotheek én schaken! De drie huisjes en het Frost Ice Statue gaan hier zorgen voor extra interactieve waarde, want je zult zelf ook de handen uit mouwen moeten steken. Hierdoor is nóg meer te ontdekken in het gebied. Eerder deden we al uit de doeken wat je precies waar kunt gaan ontdekken.

Blacksmith en Books & Spellshouse

Kijkje bij de smid
De daadwerkelijke bewoners zijn nog niet in de huisjes getrokken, maar zullen snel volgen. Want de bebouwing krijgt steeds meer de uiteindelijke vorm. Bij de Blacksmith zie je duidelijk de contouren al van de overkapping, waaronder de waterdwerg-edelsmid straks zijn werk staat te doen.

Op dit moment zijn we in de werkplaats nog druk bezig met de molen die op de gevel zal prijken. Deze zal ook echt gaan draaien, misschien wel doordat jij de smid een handje helpt. Ook de schouw is al terug te zien onder de rondgebogen overkapping. Het waterrad, aan de achterzijde van het huisje, dat aangedreven wordt door vissen is al draaiend gespot in de werkplaats. Deze bijzondere vondst van de smid is uiteindelijk vanuit de boten van Merlin's Quest te bewonderen.

IJzige verrassing
Daar waar je nu enkel nog wat druïde stenen vindt, zal straks een blijvende herinnering te vinden zijn aan de tijd dat ijsheks Morgana hier aan de macht was. Als passant kun je hier je hart op de hartensteen leggen, waardoor het Frost Ice Statue misschien wel zal ontdooien. Want na al die tijd is de magie van het beeld nog niet verdwenen. Wie weet brengt dat zelfs wel een ijskoude verrassing teweeg! Straks zul je ook opmerken dat een groepje vogels zich heeft genesteld boven op het beeld. Al deze elementen zullen later deze maand als één geheel op deze plek gezet worden.

Schots en scheef
Een stukje verderop is het bijna volledig houten Creature Cottage een echte blikvanger. Dit huisje is vanuit welke kant je ook kijkt schots en scheef. Je kunt eigenlijk wel stellen dat geen enkele muur recht is. Niet zo gek ook dat het huisje aan één zijde volledig gestut wordt, zelfs de schoorsteen wordt ondersteund door houten balken. Dit in de hoop dat het huisje niet nóg verder zal verzakken.

Diverse thema-elementen zijn ookal in de werkplaats te spotten, zoals kleurrijke eieren. Deze hebben natuurlijk een fantasierijke vorm met bijvoorbeeld schubben. Binnen moet er nog wel het één en ander gebeuren, maar je kunt wel stellen dat hier het gezegde op gaat: ''wanneer de creaturekeeper van huis is, dansen de pixies op tafel''.

Volle boekenplanken en magisch schaakbord
Nog een bouwsel dat bijna helemaal zijn definitieve vorm heeft, is het Books & Spellshouse. Dit kun je zien als de plaatselijke bibliotheek van Avalon. Hier komen de leerlingen van de vliegschool Pixarus dan ook zeker langs voor hun vakliteratuur. In de werkplaats zijn onze vakmensen druk in de weer om alle boekenplanken vorm te geven, want deze zullen overladen zijn door grote en kleine boektitels. Zelfs het betoverende schaakspel heeft voor het eerst bewogen!

De bekende druïde stenen met magische inscripties uit het gebied vormen het fantasierijke gebouwtje aan de buitenzijde, gluur hier straks door het grote of kleine raam vooral naar binnen. In een externe werkplaats zijn we nu nog volop bezig om ook de bewoners vorm te geven. Zo zal Tovenaar Merlijn hier bijvoorbeeld te zien zijn, die een potje schaak speelt tegen een waterdwerg.

Vanaf 1 juli is het feest
Het interactieve straatje Waterdwarf Alley is pas één van de belevingen die we aan Avalon toevoegen. Hier maken ook nieuwe draken hun opwachting, zoals Spicy Pete en de Swamp Dragon! Al die zaken voegen we toe naast de vier nieuwe attracties: Dragonwatch, Pixarus, de Garden Tour en Jumping Juna. En het duurt niet meer lang tot je dit alles zelf kunt ontdekken, want vanaf 1 juli barst het grote feest los in Avalon. T/m 11 juni kun je meedoen met de win-actie om jezelf naar het openingsweekend te winnen. Doe hier snel mee en maak kans!

Deel blog