Bijzonder kunstwerk met Toverland-tintje

Sinds kort is Toverland ook niet meer weg te denken uit het straatbeeld van het Limburgse Sevenum. Daar is kort geleden namelijk een bijzonder kunstwerk onthuld, waar veel Toverland-highlights onderdeel van uitmaken.

10-11-2020 door Martijn van Gerwen

Het gaat om het kunstwerk ‘De Zearumsen Aezel’ van Erik van der Hulst, letterlijk vertaald 'de Sevenumse Ezel. Het metershoge beeld is op zondagmorgen 25 oktober onthuld door burgemeester Ryan Palmen. Je vindt dit nieuwe kunstwerk op rotonde 'De Derperschâns' aan de Venloseweg/Steinhagenstraat in Sevenum. De maker hoopt dat het beeld voor extra verbinding in het dorp zal zorgen. Naast verschillende andere lokale sponsoren heeft ook Toverland haar steentje bijgedragen.

Op de rotonde vind je niet alleen de ‘Zearumsen Aezel’, maar ook een aantal borden met daarop herkenbare elementen uit de skyline van Sevenum. Zo kun je ook duidelijk de skyline van Toverland herkennen, uitgesneden uit gerecycled staal.  Door deze productiemethode kun je nog jaren genieten van deze nieuwe kunstwerken.  Na verloop van tijd zal erosie ervoor zorgen dat het donkere metaal een prachtige roestkleur aanneemt.

Herkenbare highlights
In de skyline zie je onder andere wingcoaster Fēnix voorbij razen, herken je de torens van Solaris, Expediton Zork en het torentje van Merlijn. Ook bekende favorieten: zweefmolen Djinn, lanceerachtbaan Booster Bike en houten achtbaan Troy zijn in het beeld vereeuwigd. Als je goed kijkt, kun je ook nog een glimp opvangen van spinningcoaster Dwervelwind en schommelschip Scorpios. Centraal staat natuurlijk het herkenbare Toverland-amulet. Geef je ogen dus ook goed de kost als je via Sevenum naar Toverland afreist. 

Deel blog