Bewonder achtbaanonderdelen tijdens de onderwijsstaking

Eind deze maand staat er weer een onderwijsstaking op de planning. Op twee dagen, 30 en 31 januari, wordt er landelijk gestaakt, dus dit zijn ideale dagen om naar Toverland te komen en het Land van Toos en Wunderwald te ontdekken.

21-01-2020 door Martijn van Gerwen

De  Biergarten in het Wunderwald bouwen we tijdens de twee dagen van de onderwijsstaking om tot een Toverschool Expo. Je altijd al afgevraagd hoe zo’n achtbaan nu precies in elkaar zit? Dit is je kans! In deze Expo kun je o.a. een karretje van junior coaster Toos-Express,  een bobkart van de Maximus’ Blitz Bahn en een échte boomstam van Expedition Zork van dichtbij bewonderen. Ook mag je hier verschillende moeren, bouten en andere achtbaanonderdelen verwachten. Van wing coaster Fēnix kunnen we je enkele onderdelen laten zien! Je kunt hier tussen 12.00 en 16.00 terecht.  

 

Vraag maar raak 
Tussen 12.00 en 13.00 uur is Patrick Peters, één van onze medewerkers van de Technische Dienst, aanwezig. Hij  kan je alles vertellen over alles wat je ziet, maar ook alles wat je altijd al wilde weten over de rails, kettingen of alles wat ook maar een beetje met een achtbaan te maken heeft. Verder showt ook Maximus Müller, bekend van zijn technische uitvinding; de Maximus’ Blitz Bahn, zijn Blitzmobiel én vraagt hij je ook zelf een achtbaan te ontwerpen. 

Ontvang een Toverschool Diploma
Een echt Toverschool Diploma in ontvangst nemen? Doe mee aan de Toverschool Quiz. Wanneer je Toverland binnenkomt, ontvang je een speciaal quizformulier. Weet je de antwoorden niet? Ga op onderzoek uit in de Toverschool Expo, maar test ook vooral de attracties van het Wunderwald en Land van Toos om achter het antwoord van sommige vragen te komen.

Gratis toegang voor opa’s en oma’s
Ben je opa of oma en heeft je kleinkind toevallig ook vrij door de lerarenstaking? Dan heb je geluk! Je profiteert ook tijdens deze twee stakingsdagen van onze Opa & Oma-actie, waarbij je Toverland gratis kunt bezoeken. Wil je meer weten over de spelregels, hier lees je meer!

Eerdere edities
Het is niet de eerste keer dat we activiteiten organiseren tijdens de landelijke lerarenstaking. Zo kon je bij voorgaande edities op de schoolbanken plaatsnemen en kennis opdoen bij verschillende magische lessen van de Toverschool, zoals bij de Uitvindersles van Maximus. Tijdens de laatste staking in november was zelfs eenmalig het gehele park geopend met alle attracties.