Backstage bij de jaarlijkse retrack van Troy

Traditiegetrouw grijpen we de winter aan om houten achtbaan Troy een retrack te geven. Ook dit jaar! We vertellen je alles over deze intensieve klus.

26-11-2022 door Martijn van Gerwen

Ieder jaar geven we houten achtbaan Troy een intensieve onderhoudsbeurt. Hierdoor blijft onze houten gigant van 35 meter hoogte in topconditie. Dat moet ook wel, want we zijn er trots op dat de achtbaan sinds de opening in 2007 de titel: hoogste, snelste én langste houten achtbaan van de Benelux draagt. Om dat waar te kunnen blijven maken is (extra) onderhoud nodig. Dat is bij een volledig houten baan natuurlijk vaker noodzakelijk dan bij een stalen achtbaan, zoals wing coaster Fēnix of spinning coaster Dwervelwind. Jaarlijks grijpen we het winter-seizoen aan om delen van de baan te retracken, zodat binnen tien jaar de volledige baan aangepakt is. De rails - waar de treinen van Troy in volle vaart overeen denderen -  bevindt zich op 8 houtlagen, waarvan bij een retrack meestal de bovenste laag (of bovenste twee) vervangen wordt.

Doordat we dit jaar Winter Feelings organiseren en het gehele park geopend is, heeft dat ook consequenties voor de onderhoudsperiode van Troy. Normaal was de attractie langer in winterslaap, waar we dankbaar gebruik van konden maken. Nu stonden we voor een iets grotere uitdaging. Zo is attractie de gehele Winter Feelings-periode gewoon geopend (weekenden vanaf 26 nov. 2022 t/m 15 januari 2023 en de kerstvakantie). Daaromheen plannen we de onderhoudsklussen die noodzakelijk zijn.

Twee fases
We hebben twee duidelijke onderhoudsmomenten: vóór en na de kerstvakantie. Vooraf pakken we het eerste gedeelte van de horseshoe aan, de schuingekantelde bocht net na de 35 meter hoge drop. Dit deel van de baan heeft de nodige krachten te verduren door de werking van de treinen. Hierbij pakken we 100 meter baan aan én vervangen de bovenste twee houtlagen. Dat geldt ook voor de track tussen het opstapstation en de lifthill waar we 80 meter baan onder handen nemen. Om onze medewerkers én de werkzaamheden letterlijk te beschermen tegen weer en wind overkappen we de baan tijdelijk met zeil. Hierdoor zit niets de werkzaamheden in de weg. Dagelijks zijn ruim 10 medewerkers bezig met deze jaarlijkse en ingrijpende klus.

Nog meer werkzaamheden
Na de kerstvakantie gaan de handen wederom uit de mouwen, ook weer bij de horseshoe. Dit keer pakken we ook de constructie daarvan aan. Want niet alleen de track krijgt het nodige te verduren, maar ook de constructie. Door slijtage door de loop der jaren worden hiervan zelfs complete delen vervangen. Net zo’n intensieve klus is de retrack van de zogenaamde fly through van ruim 50 meter. Dit veelgeprezen deel van de baan geeft een unieke beleving weg, omdat je met 90km/h  door het station raast. Hier vervangen we niet één of twee lagen hout, maar alle acht. Naast de fly through pakken we ook de bocht aan die volgt na de eerder aangepakte horsehoe van 30 meter lengte. Hierbij worden weer laag 7 en 8 volledig vervangen.

Kleine klussen
Naast de  tijdrovende retrack worden er tussen de openingsweekenden door ook allerlei kleine zaken opgepakt. Zo worden verschillende houten balken van de constructie vervangen. Ook wordt de baan op de juiste maat geperst én worden de baanpoten opgehoogd op verschillende plaatsen. Hierdoor staan ze niet meer direct in de betonnen ‘onderplaat’. En dat is nog niet alles, want er worden ook zogenaamde backingplates geplaatst, die zorgen voor exta versteviging achter een overgang van de rail en er worden diverse steunbalken vervangen. Kortom, ook dit jaar geven we Troy weer de liefde die het verdient. Hierdoor kun jij dit winter-seizoen en nog lang daarna van onze geliefde houten achtbaan blijven genieten.

Deel blog