Alles over family droptower Dragonwatch

Een letterlijk hoogtepunt van de nieuwe toevoegingen aan Avalon is: Dragonwatch. Deze familievriendelijke valtoren belooft een bijzondere vlucht weg te geven. Ook heeft de attractie een bijzondere primeur. Ontdek snel welke!

08-06-2023 door Martijn van Gerwen

Aan het centrale plein - dat ontstaat als verlengstuk van herberg The Flaming Feather - is Dragonwatch de meest opvallende verschijning. Ook niet zo gek, want het bovenste puntje van de toren, inclusief torenspits, windvaan en vlag, bevindt zich op maarliefst 40 meter hoogte. In de familievriendelijke valtoren word je naar een hoogte van 20 meter gebracht in 6 verschillende parachutes. Vanuit alle zijdes heb je weer een ander uniek uitzicht. Zo kijk je bijvoorbeeld uit over heel het vernieuwde Avalon, de bossen en natuur rondom het park, maar ook de rest van Toverland. Zo kun je in de verte bijvoorbeeld houten achtbaan zien en vuurtoren Solaris in Port Laguna.

Bijzondere ervaring
De family droptower is anders dan een traditionele valtoren. De verschillende parachutes zitten vast aan kabels, waardoor je hier een bijzondere vliegervaring zult krijgen. We kunnen je verzekeren: de kriebel in je buik is aanwezig! Want hierbij ga je niet alleen naar beneden, maar ook weer omhoog. Wanneer je eenmaal weer beneden bent, schiet je weer omhoog, naar beneden en weer omhoog. Dat doe je met een snelheid van ongeveer 20 kilometer. Goed voor een avontuurlijke vlucht van zo’n anderhalve minuut. De attractie is geschikt voor het hele gezin. We maken snel de exacte toegankelijkheid bekend van Dragonwatch.

Uiteindelijke look van de parachutes

Op dit moment zijn we bezig om de volledige toren van de juiste kleur te voorzien. Ook de voet van de toren is nu helemaal afgewerkt, waardoor we deze ook de defintieve kleuren kunnen meegeven. Je stapt in één van de 6 parachutes, die per twee allemaal een andere kleur hebben: rood, blauw en groen. Op dit moment zijn de kunststof parachutes nog wat kaal, maar deze worden nog voorzien van de nodige thematisering, een Toverland-amulet en worden nog verder verouderd. Hierdoor passen ze perfect in het verhaal dat we hier willen vertellen.

Speur de horizon af naar draken
Als Dragonwatcher zoek je de horizon af naar hulpbehoevende draken, want de toren mag je zien als een veilig nest. Vroeger was dat wel anders, want toen werd de watchtower gebruikt om gevaar in de lucht te spotten. Toen ijsheks Morgana nog aan de macht was, was dat niet de enige draak die Avalon teisterde. Tijdens dit ijzige regiem keken de ridders op grote hoogte kun ogen uit naar vijandige draken. Wanneer ze dat zagen, lieten ze zich naar beneden zakken om per paard of eenhoorn het gevaar te bestrijden. Nu Morgana opgesloten is in de kerker heeft de toren een vriendelijkere functie.

Uitgang van de attractie

Primeur: Single Rider-wachtrij
Dragonwatch heeft in de wachtrij ook een primeur te pakken! We introduceren bij de attractie namelijk een Single Rider wachtrij, dat is de eerste van heel Toverland. Hierdoor kunnen we de volledige capaciteit van de attractie benutten. De voertuigen bieden plaats voor gezelschappen van 6 personen, drie naast elkaar. Mochten er vanuit de reguliere wachtrij plaatsen leeg blijven, dan kunnen deze door de Single Riders worden opgevuld. 

Gethematiseerde grouperruimte
Aan het einde van de wachtrij bevindt zich ook de grouperruimte. Voordat je deze ruimte binnenstap, kun je op basis van je gezelschap kiezen voor één van de rijen: 2 tot 3 personen of 3 én meer. Vanuit hier word je ingedeeld in één van de zes parachutes. Deze grouperruimte zal ook volledig gethematiseerd worden met de o.a. nodige vogelkooien en telescopen die handig zijn om het luchtruim mee af te speuren naar draken.

Derde aflevering Making-of Avalon: the next chapter
Ook in de derde aflevering van onze making-of-serie Avalon: the next chapter kom je alles te weten over Dragonwatch. Dankzij de nieuwe opzet diepen we alle nieuwe toevoegingen nog meer uit. Twee van onze ontwerpers, Peter van Holsteijn en Koen Huijben, vertellen je meer over het ontwerpproces én alle details die je tegenkomt in de wachtrij.

Ook zoomen we in op de nieuwe muziek die je o.a. rondom de family droptower, maar ook in de rest van Avalon zult gaan horen! We hebben namelijk nieuwe muziek gebieden op papier gezet. Geen making-of-aflevering missen? Abonneer je op ons YouTube-account en klik op het belletje! Ook zie je dan als eerste alle Avalon Shorts. Gebeurd er iets op de bouw? Dan zie je daarin de beelden!

Deel blog