Blog | Alle ins- en outs over de Halloween-spookhuizen én experiences

20-09-2019 door Martijn van Gerwen
Tijdens de Halloween Nights ontdek je dit jaar twee nieuwe spookhuizen, een vernieuwd doolhof én een gloednieuwe walkthrough experience. Benieuwd wat je daar te wachten staat? We hebben het voor je nagevraagd aan David Slob, creatief leider entertainment. 

Doolhof Trapped
Het doolhof in de schaduw van het Land van Toos wordt tussen de Halloween Days en Nights omgetoverd tot een spannende ervaring! Anders dan vorig jaar is het nieuwe thema én dat je géén vaste route hebt. ''Een boerenfamilie heeft last van een aanhoudende rattenplaag. Tijdens de intensieve bestrijding van deze plaag lijken de familieleden zelf ook langzaam te veranderen in ratten'', aldus David. 

 

Terwijl je dwaalt door dit doolhof en haastig de uitgang probeert te vinden, kom je familieleden tegen, welke duidelijk rattentrekjes hebben gekregen. En niet alleen in gedrag! Aan de kleding zie je bijvoorbeeld duidelijk terug wie wie van de familie is geweest. Als je tijd hebt om dit in je op te nemen, tenminste.

David vervolgt: ''Als gast sluit je je aan bij het bestrijdingsteam, om zo de familie te redden. Nieuw dit jaar is dat je géén vaste route loopt, je kunt nu dus écht verdwalen'', zegt David met een grijns. Overdag tijdens de Halloween Days zullen kindvriendelijke karakters het labyrint bevolken, maar in de avonduren zorgen de effecten, de angstaanjagende muziek en de scare actors voor een compleet andere, griezelige ervaring. Durf je nog wel? 

Spookhuis: Fear the Woods 
Eventlocatie Mystique in themawereld Wunderwald is ook dit jaar weer het decor van één van de twee spookhuizen. Deze locatie wordt omgebouwd tot een pikkedonker woud! David vervolgt: ''De boswachter van dit gebied is verdwenen, nadat hij videobeelden wilde maken van zijn avontuurlijke fieldtrip. Het is aan jou, als gast, om de boswachter terug te vinden, diep in het donkere woud. Wie weet kom je er wel achter wie de boswachter ontvoerd heeft?'' 
 

Vorig jaar kon je in de Screaming Swamp op deze locatie een andere ervaring beleven. ''Toen had je een koptelefoon op en een blinddoek om, dit jaar verdwijn je in een compleet duister bos, waarbij je met je zintuigen het gebied zal verkennen'', vertelt David trots. Met geluiden van ritselende bladeren, geur- en misteffecten gaan we hier een realistisch bos creëren. ''Op de tast zul je een weg door het donkere bos moeten vinden én misschien kom je er onderweg ook nog wel achter dat je niet alleen bent in dit bos'', vult David mysterieus aan. 

Spookhuis: The Dollhouse
Een stukje verderop, naast de Maximus' Blitz Bahn,  vind je het tweede nieuwe spookhuis: 'The Dollhouse'. De naam doet al vermoeden wat je hier gaat aantreffen. ''Het verhaal gaat dat hier een eenzame man woont die een porseleinen pop op de rommelmarkt heeft gekocht. Hiermee wil hij een levensgroot poppenhuis maken, echter wilde hij al snel meer''. David vervolgt: ''Hij verzon een manier om de poppen tot leven te wekken.. .. via bliksem, echter is dit compleet verkeerd uitgepakt en zijn de (levende) poppen boosaardig geworden''. 

Deze ervaring zal compleet anders zijn dan voorgaande jaren door het toevoegen van (levens)echte poppen, nieuwe scènes en muziek. Je kunt The Dollhouse en Fear the Woods al vanaf 17:00 bezoeken. Overdag kun je hier de reguliere ervaring van Villa Fiasko beleven t/m 16:00. ''We duiden The Dollhouse aan met vier spinnen en Fear the Woods met vijf, oftewel je kunt in de spookhuizen écht heel wat schrikeffecten verwachten. Het is goed om hierbij stevig in je schoenen te staan.''
 

Walkthrough experience: The Witches Forest
Complete nieuwkomer tijdens de Halloween Nights van 2019 in Toverland is The Witches Forest. In het eerder onondekte bosgebied achter de tweede vijver, achter wing coaster Fēnix en bedieningsrestaurant The Flaming Feather, zijn heksen verbannen. ''Hier hangt altijd een mysterieuze mist, aan de rand van het bos'', legt David uit. De heksen wachten hier tot nietsvermoedende slachtoffers het bos betreden, zodat zij weer nieuwe zielen hebben. Dat is althans het gerucht dat rondgaat. ''Vrouwen, mannen en kinderen die het Heksenbos betreden keren namelijk niet meer terug'', vult David aan. 

Tijdens deze unieke walkthrough experience door het donkere bos aan de rand van Avalon proef je de sfeer van de middeleeuwen. ''De typische sfeer uit het gebied rondom Fēnix en The Flaming Feather zal doorgetrokken worden naar deze bossen'', besluit David. 

Helemaal uniek is dat dit gebied eerder niet toegankelijk was voor gasten. ''Dit gebied ligt binnen de parkgrenzen, maar is een gebied waar je als gast niet eerder kon komen, hierdoor is het extra spooky. Je weet niet wat je kunt verwachten'', vertelt David. ''Doordat het een écht bos is, voelt het ook super realistisch aan''. In dit bos kun je heksen, typische offerrituelen, ketels, heksenhutten en mistige dwaalpaadjes tegenkomen. Mits je weet te ontsnappen aan de heksen, doe je ongeveer +/- 10 minuten over deze unieke experience.
 

Benieuwd naar de scare zones?

Benieuwd naar de scare zones?

Je weet nu alles over de nieuwe spookhuizen en vernieuwde experiences, maar ontdek ook alvast de scare zones! Daar kom je nieuwe en vertrouwde karakters tegen. 

Ontdek alle scare zones