7 tips voor een magische moederdag in Toverland

Heb je nog géén cadeautje voor Moederdag? Kom naar Toverland, want hier beleef je samen de ultieme quality-time. We geven je 7 tips voor een betoverend dagje uit vol nieuwe herinneringen.

06-05-2022 door Martijn van Gerwen

Tip 1: Begin samen met een koffie! 
Begin je dag samen met een heerlijke koffie of thee. Dat is dé ideale start van je dag. Wordt het een heerlijke cappuccino of misschien zelfs wel een koffiespecial met slagroom? Neem er vooral ook iets lekkers bij! Wat dacht je bijvoorbeeld van een kleurrijke donut of heerlijk stukje taart! Kijk in de Toverland-app welke horecapunten geopend zijn.

Tip 2: Laat (je) moeder de attracties kiezen 
Bij een dagje Toverland horen natuurlijk alle betoverende attracties! Op moederdag is er maar één persoon de baas, dus laat (van te voren) je moeder haar favoriete attracties uitkiezen. Dat levert ongetwijfeld een verrassende dag op! Kijk bijvoorbeeld samen je ogen uit in de ontspannen bootvaart Merlin's Quest over de wateren van themagebied Avalon. Kan het jullie niet hard genoeg gaan? Raas dan bijvoorbeeld in volle snelheid over de banen van spinningcoaster Dwervelwind of houten achtbaan Troy!

Tip 3: Maak even tijd voor elkaar
Jullie levens zijn ongetwijfeld al hectisch en chaotisch genoeg, dus tijdens een dagje Toverland heb je eindelijk tijd om dat even achter je te laten. Zoek bijvoorbeeld de serene rust eens op van de Magische Vallei en trek je terug op de schaduwrijke plekken. Of dwaal over de Dwaalroute langs watervallen, een weelderig en kleurrijke route! Daar komen ongetwijfeld ook weer nieuwe verhalen naar boven! 

Tip 4: Een lekker lange lunch  
Alle attracties aftikken maakt hongerig, dus dan zit er maar één ding op: lekker lunchen! Als er één plek is waar je samen in de watten gelegd wordt, dan is dat bedieningsrestaurant The Flaming Feather wel, aan de oever van themawereld Avalon! De lange tafels nodigen uit om lekker lang aan te blijven genieten, dus neem je tijd. 

Reserveren is niet mogelijk, dus loop gewoon binnen als je trek hebt! Neem je binnen plaats bij het knapperende haardvuur of zoek je buiten een plekje op het ruime terras met uitzicht op wing coaster Fēnix? Als je uitbundige lunch eenmaal gezakt is, kun je daar ook meteen een ritje in maken natuurlijk. Download de Toverland-app voor actuele openingstijden van dit à la carte restaurant.

Tip 5: Beleef spanning tijdens de duikshow 
Ook tijdens moederdag staan de duikers van onze duikshow: “The Battle of Port Laguna” paraat voor een spannende show. Kijk samen met je moeder ademloos naar alle spectaculaire hoge duiken! Er staat je hier zelfs een dodemansduik vanaf 25 meter hoogte te wachten. De duikshow is meerdere keren per dag te zien, dus kijk in de Toverland-app welke show het beste uitkomt in jullie planning!

Tip 6: Probeer de nieuwe Wunderball uit 
Heb je al een kijkje genomen bij de nieuwe buitenbeleving Maximus’ Wunderball? Nee, dan moet je dat zeker doen! Koop een Wunderball voor €4 bij het Ausgabepunkt of souvenirshop Mundo Magica in Port Laguna. Heb je die eenmaal in de pocket, dan kan je avontuur beginnen! Laat de bal door één van de twee parcours rollen (of alle twee natuurlijk!) en ga er zelf achteraan. Deze nieuwe actieve outdoor-activiteit is leuk voor het hele gezin! Je Wunderball komt 14 verschillende en unieke hindernissen tegen tijdens het parcours, dus dat gaat een bijzondere activiteit worden.

Tip 7: Word test-expeditielid bij Expedition Zork
Het zonnetje schijnt, dus het is tijd voor een wildwaterbaan! Komt dat even goed uit dat Expedition Zork weer geopend is! Uitvinder Maximus Müller nodigt je namelijk van harte uit om zijn nieuwste transportsysteem alvast uit te testen tijdens de pre-opening. Wat je er staat te wachten? Een verfrissende vaartocht met spetterende splash! We zijn op dit moment nog druk met van alles bezig, maar onderweg kom je nu al heel veel nieuwigheden tegen!