2022: een jaar vol magische hoogtepunten (2/2)

Het einde van het jaar nadert, dus de hoogste tijd om eens terug te blikken op de hoogtepunten van het afgelopen jaar. Lees snel meer in het tweede deel van ons jaaroverzicht.

13-12-2022 door Martijn van Gerwen

Juli - augustus: Summer Feelings
De hele zomer lang verrasten we al onze gasten met een bomvol entertainmentprogramma! Van swingende acts van singersongwriters tot een spetterende duikshow, die dit jaar langer dan ooit te zien was! Uiteraard had je door de lange zomerdagen tot 21:00 uur ook meer dan voldoende tijd om al je favoriete attracties meerdere keren te doen! En daarna was het bij een ondergaande zon cocktail-time in Port Laguna tot 22:00 uur. Ook dit jaar was het mogelijk om je Toverland-dag te verlengen tot een mini-vakantie op het Pop-Up Summer Camp. Want wat is er nu mooier dan je tent openritsen en ontwaken met houten achtbaan Troy!?

September: 4 nieuwe attracties in Avalon
Net na het zomerseizoen hulde themagebied Avalon zich weer in de mist. En niet voor niets: er komen in 2023 maar liefst 4 nieuwe attracties aan in dit gebied. Hierdoor wordt de verblijfsduur verlengd en kun je nog meer avonturen beleven in Avalon. Eén van de 4 nieuwe toevoegingen komt op een wel heel bijzondere locatie: de helix van wing coaster Fēnix. Terwijl de vuurvogel aan je voorbij raast, kun je middenin de schuingekantelde bocht op vliegles bij Merlijn de Tovenaar. Hier verrijst namelijk Pixarus – school of Magic. Bij deze vliegtuigjesmolen kun je zelf bepalen hoe vaak je over de kop gaat, dus ook hoe intens je vlucht wordt. Rondom herberg The Flaming Feather zullen de andere drie attracties verschijnen. Stap bijvoorbeeld als drakenspotter aan boord van één van de parachutes van Dragonwatch en houd je ogen goed open! Op een hoogte van 17 meter heb je een bijzonder uitzicht over Avalon én heel Toverland.

Blijf je liever op de grond? Dan zit je bij Jumping Juna goed, want hier vier je samen met de nieuwe karakters draakje Sparky en eenhoorn Juna een verkleedfeestje in deze dynamische carrousel. Tovenaar Merlijn verwelkomt je ook voor het eerst in zijn kruidentuin tijdens de Garden Tour. De allerkleinsten verbazen zich over de meest bijzondere planten, bloemen en kleurrijke schepsels, terwijl je als ouder dichtbij het parcours mee kunt wandelen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de nieuwe water- en dreumesspeeltuin. Vanaf het begin van het nieuwe jaar gaan we je verder meenemen in alle ontwikkelingen in themagebied Avalon! Er komen namelijk nog veel meer nieuwigheden aan, die we nog niet met je gedeeld hebben. Blijf ons dus ook in het nieuwe jaar goed in de gaten houden.

Oktober - november: Halloween Days en Nights
In oktober en november was het weer griezelen geblazen in Toverland. Of je nu van écht griezelen houdt of van met een lach, je zat altijd goed tijdens de Halloween Days én Nights. Overdag telde je meer pompoenen dan ooit in Toverland! De Pumpkin Farm in de Tovertuin was dit jaar compleet vernieuwd én op een andere locatie te vinden. Hierdoor kon je tussen de 25.000 pompoenen in bijzondere creaties je ook uitleven op de vele speeltoestellen. Wanneer de zon onder was, jaagden meer dan 100 scare actors je de stuipen op het lijf in de duisternis. Dit jaar waren alle Haunted Experiences en scare zones extra onder de loep genomen en verder geoptimaliseerd. Hierdoor waren de belevingen in bijvoorbeeld Fiësta de los Muertos en Morgana’s Frozen Knights nóg intenser met bijvoorbeeld een mysterieus offermoment bij fonteinenshow Katara én dwarrelende er sneeuw in Avalon.

17 december: 1 miljoenste bezoeker van 2022
Een bijzonder moment voor Toverland! Op zaterdag 17 december liep onze 1 miljoenste gast van 2022, Pien Polman (9 jaar) uit Voorburg, door onze poorten. Extra bijzonder om deze gasten natuurlijk te mogen verwelkomen tijdens het nieuwe concept Winter Feelings! Het gezelschap werd feestelijk onthaald met bloemen, een grote cheque én een kleurrijke ballonnenboog. Om deze feestelijke mijlpaal met iedereen te vieren, organiseerden we om 18:00 uur een speciale vuurwerkshow in Winter Laguna voor al onze daggasten! Op naar nóg veel meer gasten en magische gelukservaringen.

November, december - januari: Winter Feelings
Nog zo’n bijzonder moment heeft zich deze winter plaatsgevonden! Voor het eerst in de geschiedenis van Toverland is namelijk het gehele park geopend. Speciaal voor deze gelegenheid is het volledige entreegebied omgetoverd tot winterwonderparadijs Winter Laguna met 400m2 schaatsbaan, sportieve curlingbanen en een bandenbaan van 5 meter hoogte. Dit gebied, maar ook de rest van het park is voorzien van duizenden fonkelende lichtjes, dus wanneer de avond valt wordt het nog magischer! En die Winter Feelings hebben we nog steeds, want t/m 15 januari 2023 beleef je ultieme winterdagen in Toverland!

2023: Vooruitkijken naar nóg meer hoogtepunten
Kort samengevat was 2022 een prachtig jaar voor Toverland vól bijzondere hoogtepunten! En die konden we verwezenlijken door jou, onze gast! Nu het einde van het jaar in zicht komt, kijken we ook graag vooruit. Zo gaat 2023 ons nóg veel meer magie brengen! Natuurlijk richten we veel van onze aandacht op de bouw van de 4 nieuwe attracties in Avalon. We kunnen niet wachten om je kennis te laten maken met dit nieuwe stukje Toverland! Buiten dat, gaat ook de rest van het jaar nog veel meer brengen. Blijf ons dan zeker ook volgen voor de allerlaatste ontwikkelingen. Voor nu wensen we je een betoverende jaarwisseling toe vol magische geluksmomenten met al je geliefden én de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar, binnen en buiten onze poorten. Let's celebrate the magic in 2023!

Deel blog