2022: een jaar vol magische hoogtepunten (1/2)

Het einde van het jaar nadert, dus de hoogste tijd om eens terug te blikken op de hoogtepunten van het afgelopen jaar. Lees snel meer in het eerste deel van ons jaaroverzicht.

26-12-2022 door Martijn van Gerwen

Januari - Juni: Gigantische upgrade Expedition Zork
2022 was nog maar net begonnen óf we gingen al aan de slag. Begin januari gingen namelijk flink de handen flink uit de mouwen bij wildwaterbaan Expedition Zork.Wanneer je nu door het buitengebied van het Wunderwald wandelt, kun je je bijna niet meer inbeelden dat het hier ooit anders is geweest. De hele omgeving is een avontuurlijk dwaalgebied geworden vol speelse elementen, zoals een splash zone voor hete zomerdagen. En daar bleef het niet bij, want tussen de metershoge dennenbomen is ook de actieve outdoor-beleving Maximus’ Wunderball toegevoegd. Kies één van de twee avontuurlijke parcoursen en laat je Wunderball razen door tientallen hindernissen. Een bijzondere beleving voor het hele gezin!

Ook de in 2004 geopende wildwaterbaan zelf heeft een gigantische upgrade achter de rug. In minder dan 7 maanden tijd is niet alleen de omgeving, maar ook de attractie onherkenbaar veranderd. Zo is ook de wachtrij aangepakt, waardoor je nu al wandelend door verschillende expeditietenten het nieuwe achtergrondverhaal meekrijgt. Het hele Wunderwald is in rep en roer over een mysterieus en gigantisch moerraswezen: Zork. Maar is dat wel terecht? Tijdens de vaartocht kom je er als kersvers expeditielid zelf achter. Ook de ritbeleving werd namelijk flink aangepakt met verschillende nostalgische schermen. Hierop leidt uitvinder Maximus je expeditie in goede banen. Na een periode van een soft-opening, volgde op 14 juli de feestelijke opening, waarbij de attractie op de jaarlijkse familieavond van Toverland-medewerkers geopend werd!

21 mei: Toverland LIVE!
Eindelijk was het dit jaar dan zover: Toverland LIVE! Na twee keer uitstel vanwege de coronapandemedie was het dit jaar mogelijk om het hele park écht eens op zijn kop te zetten. Heel Port Laguna, de Magische Vallei, Avalon én Ithaka werden op 21 mei 2022 omgetoverd tot een waar festivalparadijs met te gekke stages! Op de Main Stage zorgde een indrukwekkende line-up van Kris Kross Amsterdam, Maan én Rolf Sanchez voor een swingende zomerse vibe! Het stationsgebouw van Fēnix werd zelfs omgebouwd tot een flitsende club met DJ La Fuente achter de draaitafel. Een hele uitdaging, maar het is gelukt om hier een bijzondere ervaring neer te zetten. En dat was nog niet alles, want tussen de kletterende watervallen van Katara – Fountain of Magic zorgde Rewind voor een mix van hits van toen en nu!

12 juni: YOUTUBERSxTOVERLAND
Minder dan een maand later was het weer raak in Toverland, want op 12 juni 2022 stond Toverland compleet in het teken van je favoriete YouTubers en de meest bekende TikTokkers. Rutger en Thomas en de complete familie Latooy zorgde voor interessante Q&A-sessies! Hier was het mogelijk om je meest prangende vragen te stellen aan alle online helden. Stefania Liberakakis, bekend van o.a. het Junior Songfestival én de Kids Top 40, praatte het programma aan elkaar. Het publiek ging ook compleet uit zijn dak bij het TikTok-trio: Sam Kroon, Dario de Vries én Esmee Joanna, terwijl ze je alle TikTok-tips en tricks vertelden. De bijzondere dag werd afgesloten met een spetterend optreden van de Bankzitters!

1, 2 én 3 juli: Troyback Days en Troy Coaster Challenge
Het was een bijzonder jaar én helemaal voor houten achtbaan Troy. Al 15 jaar zijn we bijzonder trots op deze houten gigant, dus reden voor een feestje. Dat vierden we een weekend lang met al onze gasten tijdens de Troyback Days. Drie dagen lang stond heel themagebied Ithaka in het teken van de verjaardag van de hoogste, snelste én langste houten achtbaan van Benelux! Met een houtkunstenaar, stoere food-specials én bijzonder entertainment was het een avontuurlijk weekend!

Het hoogtepunt van de Troyback Days was de Troy Coaster Challenge, terug van weggeweest na een eerdere editie in 2016. Na de aankondiging werden we bedolven onder bijna 4.000 aanmeldingen, waarna 48 kandidaten werden geselecteerd voor de testavond. Uiteindelijk hebben 12 daredevils hun uithoudingsvermogen op de proef gesteld tijdens de 24 uur challenge op 2 én 3 juli. En dat alles voor Stichting Durf Te Vragen. Deze stichting zet zich in voor het (h)erkennen van psychische problemen bij jongeren. In totaal is er voor dit goede doel, bekend van YouTubers Dylan Haegens en Marit Brugman, 32.658 euro opgehaald. Een bijzondere prestatie!

Juli: Toverland-bier: Magical Beer
Bierliefhebbers konden dit jaar écht hun hart ophalen in Toverland! Hartje zomer introduceerden we ons eigen Toverland-biertje: Magical Beer. Een bijzondere smaakmaker met een verrassende honingtoets. De smaak is fris en makkelijk doordrinkbaar, dat maakt hem ook zo’n allemansvriend én geschikt voor alle seizoenen. Magical Beer is verkrijgbaar in verschillende horecalocaties door het hele park én soms ook verkrijgbaar als Beer & Burger-combideal. Een bijzonder element is ook de opdruk van de bierblikjes, want deze vormen uiteindelijk de complete skyline van Toverland. Inmiddels zitten we in de tweede batch en kun je de eerste twee delen van de skyline bouwen. Spaar ze allemaal!

Nog meer hoogtepunten
We zijn in dit jaaroverzicht pas halverwege het jaar, moet je nagaan hoeveel er gebeurd is in 2022! Om je uitgebreid bij te praten, blikken we samen graag ook terug op de tweede helft van de zomer, het najaar én de winter. Want juist in die seizoenen kon je volop nieuwigheden in Toverland ontdekken. Lees daarom snel verder in het tweede deel van ons jaaroverzicht. 

Deel blog