Vier nieuwe attracties Toverland officieel geopend

Onder het toeziend oog van duizenden bezoekers werden vandaag vier nieuwe attracties geopend in themagebied Avalon. Hiermee is het attractieaanbod in dit themagebied nog aantrekkelijker geworden voor een bredere doelgroep, waardoor de verblijfsduur in het gebied verlengd wordt. Naast twee grote en twee kleine attracties zijn extra speelplaatsen en diverse interactieve belevingen aan Avalon toegevoegd. De totale investering bedroeg 11,5 miljoen euro. 

De nieuwe attracties werden zaterdag 1 juli 2023 officieel geopend door Toverland-eigenaar Jean Gelissen sr. en Algemeen Directeur Jean Gelissen jr.. “Met deze uitbreiding hebben we nóg meer thematisering, dynamiek en attractiewaarde aan het gebied toegevoegd. Hiermee is Avalon volwassen geworden”, vertelt Jean jr.. “Er is met veel passie en vakmanschap aan de uitbreiding gewerkt. Ik ben ongelofelijk trots op het resultaat.”

Vier nieuwe attracties

In 2018 opende Toverland het themagebied Avalon met wing coaster Fēnix, boottocht Merlin’s Quest en bedieningsrestaurant The Flaming Feather. Op zaterdag 1 juli 2023 zijn hier twee grote en twee kleine attracties bijgekomen. De twee grote attracties zijn Dragonwatch, een familievriendelijke valtoren die de bezoekers naar 17 meter hoogte brengt, en Pixarus, een vliegtuigmolen waarbij de inzittenden zelf kunnen bepalen of en hoe vaak ze over de kop gaan. Uniek aan Pixarus is dat deze is geplaatst in de schuin gekantelde bocht (de ‘helix’) van Fēnix, waardoor beide attracties rakelings langs elkaar vliegen. De jongere bezoekers kunnen daarnaast genieten van de feestelijke carrousel Jumping Juna en een rondrit door Merlijns magische kruidentuin, die de naam Garden Tour heeft gekregen.

Extra speelplaatsen en interactieve belevingen

Om de bezoekers nog langer van het themagebied te laten genieten, zijn er ook interactieve kijktaferelen en nieuwe karakters, waaronder draakje Sparky en eenhoorn Juna, geïntroduceerd. Daarnaast kunnen de kleinere gasten op ontdekkingstocht in de spetterende waterspeeltuin Sparky’s Splash Dock en op de kleurrijke dreumesspeelplaats Little Dragons.

Toekomst vol magie

In 2022 doorbrak Toverland voor het eerst de magische grens van 1 miljoen bezoekers op jaarbasis. Toverland wil verdere groei van de bezoekersaantallen realiseren door jaarrond in te blijven zetten op verlengde openingstijden en seizoensgebonden evenementen. Ook heeft Toverland de wens om door te groeien tot een short-time destination resort, waarbij vaste verblijfsrecreatie aan het park wordt toegevoegd. De toekomst is er één vol magie!

Deel het laatste Toverland nieuws