Team Fēnix is klaar voor auto-avontuur StreetGasm 2000

Attractiepark Toverland is vertegenwoordigd bij het toonaangevende auto-evenement StreetGasm 2000. Vanaf zaterdag 9 juni 2018 zal Team Fēnix deelnemen aan road adventure SG2K 7 – Lucky Number Seven. De auto van Team Fēnix is geïnspireerd op de gelijknamige achtbaan die binnenkort in Toverland wordt geopend. In zes dagen tijd zal de Fēnix-auto een uitdagende route van 2000 mijl afleggen door Zuidoost-Europa.

Team Fēnix rijdt in een Porsche 911 Turbo 991 (2014). Vooraan op de auto prijkt de kop van Fēnix, een mythische vuurvogel die eens in de zoveel tijd herrijst uit zijn eigen as. De kop is een exacte replica van de kop op de treinen van de gelijknamige coaster. De Porsche is verder afgewerkt met de vlammende veren van Fēnix en ook de achtbaantrack is in het ontwerp verwerkt. De metallic zwarte basis geeft het gevoel dat Fēnix door de nacht vliegt. Janou Gelissen, tweede generatie van het familiebedrijf en initiator van dit project, is erg trots op het eindresultaat. “Het is een ludieke manier om mensen kennis te maken met onze gloednieuwe wing coaster Fēnix. Deze is opvallend, snel en gewaagd, net zoals deze prachtige Porsche.”

Lucky Number Seven

Tijdens StreetGasm 2000 7 – Lucky Number Seven legt team Fēnix een route van 2000 mijl (3219 kilometer) af door Zuidoost-Europa. De start is op zaterdag 9 juni in Portoroz Slovenië en de avontuurlijke reis eindigt op donderdag 14 juni in Boedapest, Roemenië. De route is strikt geheim en wordt op dagbasis bekendgemaakt. Er nemen in totaal 120 auto’s deel aan dit evenement. StreetGasm 2000 is in de loop der jaren uitgegroeid tot een van Europa’s meest toonaangevende en epische road adventures.

Grootse uitbreiding Toverland

Op zaterdag 7 juli 2018 opent Attractiepark Toverland het nieuwe entreegebied Port Laguna en het nieuwe themagebied Avalon. In Avalon staat de spectaculaire wing coaster Fēnix centraal. Bij dit type achtbaan hangen de karretjes naast de rails, waardoor er een unieke vliegervaring gecreëerd wordt. De leverancier is de toonaangevende Zwitserse achtbaanbouwer Bolliger & Mabillard. Fēnix is maar liefst veertig meter hoog, 813 meter lang en heeft een topsnelheid van 95 km/u. Tijdens de rit gaan inzittenden drie keer over de kop. Meer informatie is te vinden op 2018.toverland.com.

Deel het laatste Toverland nieuws