Attractiepark Toverland vernieuwt wildwaterbaan Expedition Zork

Attractiepark Toverland grijpt deze winter aan om wildwaterbaan Expedition Zork een upgrade te geven. De in 2004 geopende attractie krijgt een nieuwe verhaallijn en zal uitvoerig worden gethematiseerd. Ook zal in het decor van Expedition Zork een interactieve ballenbaan voor het hele gezin worden toegevoegd. Expedition Zork zal in het voorjaar van 2022 heropenen. 

Toverland heeft de afgelopen jaren diverse projecten gerealiseerd om indoor themagebied Wunderwald, waarin Expedition Zork ligt, te restylen. “De kwaliteitsstandaard van Toverland wordt steeds hoger en we vinden het erg belangrijk dat ook onze oudere themagebieden hierin worden meegenomen”, legt Jean Gelissen jr., Algemeen Directeur, uit. “Zelfs in deze bijzondere tijd willen we blijven investeren en op dit moment past de vernieuwing van Expedition Zork het beste in onze strategie.”

Expedition Zork
Al sinds de opening van de wildwaterbaan in 2004 prijkt in het rotswerk een beeltenis van Zork, een mysterieus groen moeraswezen. “Dit achtergrondverhaal is echter nooit uitgediept”, vertelt Peter van Holsteijn, Senior Ontwerper. “In het nieuwe verhaal van Expedition Zork hebben we alle bestaande elementen van het Wunderwald met elkaar verbonden. Een Alpendorpje, een excentrieke uitvinder, een wildwaterbaan en een onbekend bergmonster.”

In Expedition Zork stappen bezoekers in een door uitvinder Maximus Müller bedacht transportsysteem om op zoek te gaan naar het mythische wezen Zork. Tijdens deze expeditie komen de bezoekers erachter of Zork het gevreesde wezen uit de volksverhalen is, of dat het mysterie toch anders in elkaar steekt. “Hiermee vallen alle puzzelstukjes op hun plek”, aldus de ontwerper.

Interactieve ballenbaan
In het decor van Expedition Zork wordt tevens de interactieve ballenbaan Maximus’ Wunderball toegevoegd. Bij de start van de ballenbaan kunnen bezoekers houten Toverland-ballen aanschaffen, die ze vervolgens zo vaak als ze willen door een enorme knikkerbaan kunnen laten rollen. Er zijn in totaal twee verschillende parcoursen met een totale lengte van 125 meter.

Meer informatie
De vernieuwde Expedition Zork en Maximus’ Wunderball zullen openen in het voorjaar van 2022. De bouwwerkzaamheden starten na de kerstvakantie. In de periode dat Expedition Zork gesloten is tijdens het Indoor seizoen van Toverland, zal spinning coaster Dwervelwind als alternatieve attractie aangeboden worden. In het park kunnen nieuwsgierige bezoekers vanaf de kerstvakantie een kijkje nemen in Maximus’ Bauhaus. In deze werkkamer zullen regelmatig nieuwe tekeningen van het project te zien zijn. 

Bekijk hier de volledige overview van Expedition Zork:
 

Deel het laatste Toverland nieuws