Attractiepark Toverland valt internationaal in de prijzen

Toverland heeft tijdens de IAAPA Expo Europe, de jaarlijkse vakbeurs voor de vrijetijdsindustrie, twee gouden en drie zilveren awards in de wacht mogen slepen. Zo won Toverland de gouden Park World Excellence Award voor ‘Best Regional Park of the Year’ en werden de nieuwe attracties in themagebied Avalon uitgeroepen tot ‘Best Rides of the Year’.

Jean Gelissen jr., Algemeen Directeur van Toverland, is erg trots op de gewonnen awards. “Het is geweldig dat Toverland en onze meest recente uitbreiding op deze manier gewaardeerd worden. Het is een mooie erkenning voor al het harde werk dat ons team geleverd heeft.” De Park World Excellence Award voor Best Regional Park of the Year wordt uitgereikt aan een attractiepark met maximaal anderhalf miljoen jaarlijkse bezoekers dat zich het afgelopen jaar op uitzonderlijke wijze heeft onderscheiden. De Best Rides of the Year-award wordt toegekend aan nieuwe attracties die innovatief en uniek zijn. De jurering vindt plaats door een panel van leisure-professionals op initiatief van vaktijdschrift Park World.

Internationaal succes
Naast de Park World Excellence Awards mocht Toverland twee zilveren European Star Awards mee naar huis nemen voor ‘Europe’s Best (Regional) Theme Parks’ en ‘Europe’s Best New Attractions 2023’ met vliegtuigmolen Pixarus. De European Star Awards worden georganiseerd door het vaktijdschrift Kirmes & Park Revue. Tot slot behaalde Pixarus ook een tweede plaats in de categorie ‘Europe’s Best New Attractions’ bij de awards van vaktijdschrift parkscout|plus.

Nieuwe attracties Avalon
In juli 2023 openden vier nieuwe attracties in themagebied Avalon. Hiermee is het attractieaanbod in dit themagebied nog aantrekkelijker geworden voor een bredere doelgroep, waardoor de verblijfsduur in het gebied verlengd wordt. Naast twee grote en twee kleine attracties zijn extra speelplaatsen en diverse interactieve belevingen aan Avalon toegevoegd. De totale investering bedroeg 11,5 miljoen euro.

 

Meer over Toverland