Mijnbouwmuseum Sevenum collage

Bekijk de indrukwekkende mijncollectie

Neem een kijkje in Mijnbouwmuseum Sevenum

Wees welkom in Mijnbouwmuseum Sevenum! Hier kom je alles te weten over de geschiedenis van de mijnbouw van Noord-Limburg. Hoewel het niet overal meer terug te zien is, was het landschap hier ruig en letterlijk van onschatbare waarde. Hier is niet alleen het zwarte goud gevonden, dus kom vooral een kijkje nemen in de rijke collectie. Geef je ogen en oren goed de kost en laat je verleiden door alle attributen van de tentoonstelling.

Mijnbouwmuseum Sevenum Magnum Opus

Pop-Up tentoonstelling: Mijndert Müller

Kom alles te weten over de mijndirecteur

Het was hard werken in de mijnen. Mijndert Müller is in Limburg beroemd en berucht vanwege zijn ontdekkingstocht in de mijngangen van het complex. Naar het schijnt is hij opzoek geweest naar de Magnum Opus, de steen die je het eeuwige leven geeft. Met één doel voor ogen trok hij de donkere mijngangen in, om daarna nooit meer terug te keren. Dat maakt deze markante verschijning zo opzienbarend.

In de tijdelijke tentoonstelling in de centrale hal van ons museum kom je alles te weten over deze ambitieuze mijnwerker en zijn reis naar het wonderlijke gesteente.

✓ Te bezoeken op: 7, 14 t/m 16, 18 t/m 22, 27 t/m 29 oktober & 4 november

TARIEVEN
Je koopt je kaartjes voor het Mijnmuseum eenvoudig online via onze Museumshop. Wel zo makkelijk! Deze indrukwekkende tijdreis naar het verleden kun je met je eigen ogen aanschouwen en beleven.

PRIJZEN MUSEUM:
• Volwassenen: €9,50
• Kinderen: €9,50
• Abonnement: eenmalig gratis te bezoeken. Reserveer je bezoek online
• FPass: eenmalig gratis te bezoeken. Reserveer je bezoek online.

TIJDSLOTS:
Om je een optimale museumbeleving te geven, werken we met tijdslots. Deze zijn beschikbaar tussen:

• 15:00 en 22:00 uur

Wanneer je een ticket aanschaft via onze Museumshop, kun je automatisch één van de beschikbare tijdsloten selecteren. Hierdoor heb je alle tijd om het museum te bezoeken.

Compleet nieuw: Now You're Mine

Huiveringwekkende totaalervaring

In het mijnmuseum schuilen meer geheimen dan je in eerste instantie denkt. Welke? Daar kom je maar op één manier achter.. .. knock knock.. who's there?! Bezoek de indrukwekkende en compleet nieuwe totaalervaring Now You're Mine dit jaar voor het eerst tijdens de Halloween Nights. Hopelijk kun je het nog navertellen.