Weten waar je gaat eten

Een vlugge hap tussendoor of samen gezellig lang tafelen, het kan allemaal in Toverland. Heb je een allergie of heb je speciale (vegetarische) wensen? Ook dan word je op je wenken bediend. Om je een handje te helpen, vind je hier alles wat je moet weten over speciale dieetwensen. 

Lees onderaan deze pagina ook meer over glutenvrij, lactosevrij of vegan eten bij Toverland. 

Lactosevrije koffie

Op basis van havermelk

Proef onze lactosevrije koffie! Verkrijgbaar bij Waldstube en Katara Plaza in de volgende smaken:

✓ Koffie verkeerd
✓ Cappuccino
✓ Latte macchiato

Vegetarische opties

Lekker bij de koffie

Bij koffie of thee hoort eigenlijk wel wat lekkers. Veel koffiesnacks zijn van nature vegetatisch. Smul van: 

✓ Kleurrijke donuts 
✓ Heerlijk gebak
✓ American cookies
✓ Fruitbeker (ook vegan)

Lekker snacken

De snackmuur van de Waldstube (Wunderwald) is uitgerust met vleesvrije snacks! Heerlijk voor on the go:

✓ Vegetarische loempia 
✓ Vegetarische kaassoufflé
✓ Vegetarische portie nacho's 

Lekker smullen

Trek je eens terug op één van de zonovergoten terrassen! Toe aan een vegetarische snack? Probeer deze eens bij de Manaña-verkoopbalie (Port Laguna): 

✓ Vegetarische groentekroket

Lekker tussendoor

Probeer de Spirello eens, een vrolijke aardappelsnack-twister op stok. Hier kun je er eentje met je favoriete kruiden proeven: 

✓ Ithaka (tegenover Troy)
✓ Magische Vallei (dichtbij Dwervelwind)
✓ Wunderwald (buiten bij Expedition Zork)

Lekker afkoelen

Bij zonnig en lekker weer gaat er niets boven een lekker ijskoud ijsje. Op veel plekken kun je gaan voor voorverpakt ijs en hier vind je vegetarisch sorbet-ijs terug: 

✓ Waldstube (Wunderwald)

Lekker fris

Is het lekker warm tijdens je dagje Toverland? Hier koel je lekker af met een ijskoude ijssmoothie:
✓ Katara Plaza (ook glutenvrij)

Lekker belegd

Een echte pizzaliefhebber? Haal je hart in het Wunderwald en bestel de vegetarische pizza margarita. Ook de Turkse pizza (ook halal) is vegetarisch. 

✓ Waldstube (Wunderwald)
✓ Katara Plaza (Magische Vallei)

Lekker lunchen

Toe aan een stevige lunch? Ga voor een heerlijke, vegetarische groenteburger, een sandwich, saladshaker of soep van de dag (standaard zonder balletjes of vlees). 

✓ Waldstube (Wunderwald)
✓ Katara Plaza (Magische Vallei)

Lekker tafelen

Neem plaats en geniet van het uitzicht! Bestel bij à la carte restaurant The Flaming Feather (Avalon) o.a. deze vegetarische gerechten:

✓ Vegetarische curry
✓ Trostomatensoep
✓ Burratta caprese

Allergieën

✓ Glutenvrij
Heb je een glutenallergie? Ook dan kun je snacks bestellen. Er zijn namelijk glutenvrije frituursnacks verkrijgbaar bij de take-aways: Katara Plaza (Magische Vallei) en de Waldstube (Wunderwald). In de keuken vindt een speciaal bakproces plaats in eigen frituurvet en snacks worden los van andere bestellingen gebakken. Hierdoor kunnen we je verzekeren van een verantwoorde snack, geheel vrij van gluten.

✓ Lactosevrij
Liever even afkoelen met een ijsje en eet of drink je geen zuivel? Geniet van heerlijk, lactosevrij sorbetijs in diverse smaken bij de Waldstube of Solaris (Port Laguna). Verspreid door het hele park hebben we ook verschillende waterijsjes, zoals het caloriearme Lipton Ice Tea Green-ijsje. Wil je liever iets warms? Neem dan een lactose vrije koffie bij de Waldstube of Katara Plaza.

✓ Vegan
Eet je vegan? Ook dan zijn er verschillende mogelijkheden bij Toverland! We denken graag met je mee. Zo zijn de burgers, sandwiches, waaronder met humus, saladeshakers en fruitbekers bij de Waldstube en Katara Plaza ook veganistisch te bestellen bij beide foodcourts. Vraag ervoor ter plaatse naar de mogelijkheden.

Speciale wensen bij The Flaming Feather

Op je wenken bediend worden? Ga langs bij à la carte restaurant The Flaming Feather in Avalon voor een bourgondische lunch of diner onder de sterrenhemel. Naast verschillende vegetarische maaltijden, zoals de curry en trostomatensoep, denken we ook graag met je over de mogelijkheden bij een allergie of speciale dieetwens. Vraag er dus zeker naar bij één van de horecamedewerkers als je je bestelling maakt.